Pardon, tady fakt někdo obhajuje to, co ten kamioňák udělal? Řešit, jestli vozidla stojící v koloně se o milimetr hnula nebo ne? Přes dvojitou plnou předjíždět x-kilometrovou kolonu? Jako fakt?
Nepřijde mi, že by ho tu někdo obhajoval. Čistě akademicky se zde řeší reálnost postihu a šance na (ne)potrestání. Jestli z toho lze díky tomu vybruslit a řidič se tomu systému vysměje, můžeš tleskat myslitelům-zákonodárcům, které zde ty a Bob stavíte nadevše a máte pocit že zákony jsou dokonalé.
Prostě druhá strana mince toho, co tu většinou vy dva hájíte - aneb "zákon je zákon a ty jsi kokot že to porušuješ"
Pamatuješ? Najednou tady kamioňák jenom objíždí…
Pamatuju, a taky kdyby se toho někdo chytl - mohlo by to dopadnout stejně jako to třeba dopadne zde a z pohledu zákona bych tam snadno mohl být ten špatnej já.
Motorka není 40t kamion…
Což jako motorku opravnuje přehazovat odpovědnost na řidiče aut, kteří to za něj (jako většinou) vyřeší? Prostě davaj protisměr a kdyžtak "se nějak vejdem"?
Hele mě je u prdele, že motorka jede cyklopruhem nebo mezi pruhy, je mi u prdele že jede protisměrem... Ale nesouhlasím s tím že se jede slepě, na poslední chvíli se uhejbá notabene před čumák nákladního auta a případně se i motorkáři tváří, že je to naprosto v pohodě.
Viz ten skútrista nedváno u mě na FB, kterej letěl protisměrem do zatáčky a policajt na něj jen rozhazoval rukama - nemohl vědět že nic nepojede a kdyby jelo, tak by "se nějak vešli, on to řidič auta vyřeší".
A zase - kdyby se toho někdo chytil a chtěl to řešit, třeba by to spadlo do "skútrista objížděl"....
Tak, a teď můžeš oblíbeně napsat, že jsem demagog a kretén z mixu