Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od GeneHawkins »

řidičBOB píše: pát 22 lis 19:08
GeneHawkins píše: pát 22 lis 18:12 No, myslím, že v okamžiku míjení obě vozidla stála. Asi si to obhájí. A nebo ne, no...
Jsi slepý nebo jenom ego neni schopno přiznat, že se pleteš??
Neříkám, když začal ___jíždět, ale fabie už stála, když byl vedle ní, a policajti taky zastavili...
Neříkej, že kdybys to udělal na motorce (udělal?), tak že by sis to jako objíždění neobhájil...
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Motorkáři jsou nadlidi, ti si mohou dělat co chtějí.. To už bys mohl vědět
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Pardon, tady fakt někdo obhajuje to, co ten kamioňák udělal? Řešit, jestli vozidla stojící v koloně se o milimetr hnula nebo ne? Přes dvojitou plnou předjíždět x-kilometrovou kolonu? Jako fakt?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

GH: takže jsi slepý. V tom ti ale nepomohu.
Motorka není 40t kamion…

TD: zajímavý je tvůj postoj - vzpomínáš na jedno video, kde frajer v OA objížděl kolonu a mistr točvolant ho nechtěl pustit, aby se zařadil, když se v protisměru objevilo auto? Jak bys toho čuráka nechal vycouvat, nabourat a pověsit na sloup?
Pamatuješ? Najednou tady kamioňák jenom objíždí…
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Pardon, tady fakt někdo obhajuje to, co ten kamioňák udělal? Řešit, jestli vozidla stojící v koloně se o milimetr hnula nebo ne? Přes dvojitou plnou předjíždět x-kilometrovou kolonu? Jako fakt?
Nepřijde mi, že by ho tu někdo obhajoval. Čistě akademicky se zde řeší reálnost postihu a šance na (ne)potrestání. Jestli z toho lze díky tomu vybruslit a řidič se tomu systému vysměje, můžeš tleskat myslitelům-zákonodárcům, které zde ty a Bob stavíte nadevše a máte pocit že zákony jsou dokonalé.

Prostě druhá strana mince toho, co tu většinou vy dva hájíte - aneb "zákon je zákon a ty jsi kokot že to porušuješ"
Pamatuješ? Najednou tady kamioňák jenom objíždí…
Pamatuju, a taky kdyby se toho někdo chytl - mohlo by to dopadnout stejně jako to třeba dopadne zde a z pohledu zákona bych tam snadno mohl být ten špatnej já.
Motorka není 40t kamion…
Což jako motorku opravnuje přehazovat odpovědnost na řidiče aut, kteří to za něj (jako většinou) vyřeší? Prostě davaj protisměr a kdyžtak "se nějak vejdem"?
Hele mě je u prdele, že motorka jede cyklopruhem nebo mezi pruhy, je mi u prdele že jede protisměrem... Ale nesouhlasím s tím že se jede slepě, na poslední chvíli se uhejbá notabene před čumák nákladního auta a případně se i motorkáři tváří, že je to naprosto v pohodě.

Viz ten skútrista nedváno u mě na FB, kterej letěl protisměrem do zatáčky a policajt na něj jen rozhazoval rukama - nemohl vědět že nic nepojede a kdyby jelo, tak by "se nějak vešli, on to řidič auta vyřeší".
A zase - kdyby se toho někdo chytil a chtěl to řešit, třeba by to spadlo do "skútrista objížděl"....

Tak, a teď můžeš oblíbeně napsat, že jsem demagog a kretén z mixu :-)
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: sob 23 lis 11:02
Nepřijde mi, že by ho tu někdo obhajoval. Čistě akademicky se zde řeší reálnost postihu a šance na (ne)potrestání. Jestli z toho lze díky tomu vybruslit a řidič se tomu systému vysměje, můžeš tleskat myslitelům-zákonodárcům, které zde ty a Bob stavíte nadevše a máte pocit že zákony jsou dokonalé.

Prostě druhá strana mince toho, co tu většinou vy dva hájíte - aneb "zákon je zákon a ty jsi kokot že to porušuješ"
Kde jsem prosím uvedl, že zákony považuji za dokonale? I ty nedokonale dodržuji (případně akceptuji postih, pokud ne) a pokud je budu chtít změnit, budu za ně lobbovat na příslušných místech. Ne na ně mrdat a pindat v diskusích, kde si to budu obhajovat.

Tak jinak, je X-kilometrova kolona překážka (která se dá objet přes dvojitou plnou)? Tohle musí sfouknout ze stolu absolvent prvního semestru plzeňských práv.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: a co bych měl napsat jiného? Motorkář zabije sám sebe - to je jistota. Debil ve 40t kamionu těžko. Když někdo na silnici nepřemýšlí, tek je jedno co řídí - z toho absolutního pohledu. Ale pokud to švihne kamionu do slepého úhlu, tak umře, když ho nabere. Konkrétně v případě té nehody, by se motorka schovala kamkoliv, kdyby bylo potřeba. Pokud by jela sanitka nebo cokoliv z IZS, kamion by prostě stál v protisměru.
Nakonec - viděli jsme, jak řešil ten, co tady obhajuje vlastně jenom objíždění, když ho zebrou bral osobák. Já vim, to bylo předjíždění. Ale to na tom videu taky. Stačí nebýt debil nebo slepý. A bavit se o tom, že už skoro ta auta stála je asi tak, jakože skoro jsem tu Sportku vyhrál.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Tak jinak, je X-kilometrova kolona překážka (která se dá objet přes dvojitou plnou)? Tohle musí sfouknout ze stolu absolvent prvního semestru plzeňských práv.
Bude se to točit na tom, co se prokáže a co ne. Jestli mu prokážou, že nemohl vidět že tam je volno a že někdo jel, tak prohraje. Při důkazní nouzi prostě vyhraje a objížděl.
Vzhledem k videu PČR nějakej důkaz (snad) bude
TD: a co bych měl napsat jiného? Motorkář zabije sám sebe - to je jistota.
A zkurví auto a den někomu jinému. A popravdě mě nebaví furt něco řešit (omezovat se) za motorkáře, protože přece jen zabije sebe - jedna věc je řešit něčí hloupost a nevědomost a druhá věc je řešit někoho zcela jasný záměr a ignoraci.
Není to tak dlouho, co jsem jednoho motorkáře málem zrakvil - holt jsem to za něj neřešil a myslel jsem si že ví co dělá... Nevěděl a skončil v kotrmelcích.

Navíc motorkáři jsou jedna ze skupin co vykřikují "zasraný plechovkáři", ale velká část z nich si nevidí na špičku nosu a předvádí tady to, co píšu
Chápeš to?
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Vážně se tady vede "debata" o tom, zda se ten kamionák z toho dokáže vykecat? Si děláte prdel? Dle stejné logiky je pak oukej vzít kolonu na dálnici odstavným nebo až ted o vánocích budou zacpaný výjezdy z parkoviště, tak je pojezdit protisměrem? To se mi snad zdá, ne?
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Truck Daškam píše: ned 24 lis 21:42Jestli mu prokážou, že nemohl vidět že tam je volno a že někdo jel, tak prohraje.
To vyplývá z čeho?
Odpovědět