Policejní kontroly a měření

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od petr_riha »

Analogicky představa, že auto bude řídit samo a bude tam muset být řidič, aby vyřešil krizovou situaci, je zcestná. Ten řidič určitě nebude dávat pozor 100% času, protože to ani nejde. A když dojde na krizi, bude schopen je relevantně řešit v desítkách sekund (než si uvědomí, že to je potřeba, než se zorientuje v situaci, ...) a ne za půl sekundy, což je jeho dejme tomu reakční doba změřená testem.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Mám průměr 211ms :-D

petr_riha: Určitě. Ale z toho kombinovaného testu který se dělá, asi psycholog něco vyvodit dokáže
Chápeš to?
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

petr_riha píše: pon 18 lis 10:25 A když dojde na krizi, bude schopen je relevantně řešit v desítkách sekund (než si uvědomí, že to je potřeba, než se zorientuje v situaci
Krizovku za volantem řešit v desítkách sekund??? x_x
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: pon 18 lis 10:17 Aniž bych vám do toho chtěl moc kecat, tak porovnávat reakční dobu nahodilé události, kterou absolutně neočekávám s reakční dobou při testu, kdy s rukou na myši čekám, jestli se objeví za vteřinu trojka nebo pětka... jaksi nejde.
Já když jedu rychle po okresce tak jsem sakra ve střehu. Neříkám, že letět někde 180-200 je bezpečný, ale když porovnám množství podobnejch letců a level jejich soustředění s množstvím běžných řidičů, jedoucích dle předpisů, ale rozptýlených konverzací v autě/pohledem do krajiny/dětma/mobilem, tak mám jasno co mě ohrožuje víc.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

jerry: Tohle je hrozně častý, že lidi reagují jen na půlku věty nebo si nejsou schopný dát celej příspěvěk do souvislosti...
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

jerry: Jestli nejsi schopen si přečíst nebo pochopit celý příspěvek, jseš debil. Sorry jako.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

honzis: Jasně, ve střehu jsi. Nicméně v případě nenadálé situace určitě nebudeš mít reakční dobu 0,2s jako v případě testu, kdy víš, že to "teď" přijde a i víš, "co" přijde (číslo, barva, ...). Na silnici tyhle dvě proměnné neznáš, ať si myslíš cokoliv.

A ano, i já jezdím rychleji, než se má, i já vím, že rychlost primárně nezabíjí, i já vím, že milion dalších věcí. Ale mj. jsem si vědom i toho, co možná cíleně, možná nevědomě, opomíjíš.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

abgx1 píše: pon 18 lis 09:57 https://humanbenchmark.com/tests/reactiontime/

Orintacne sa to da spravit aj online, 253ms priemer z 5 kliknuti.
Kdo se trochu vyzná v HW ví že takový test je relevantní jen rámci jednoho zařízení.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

právě jsi mě připravil o půl hodiny života :D :D
Pravda vyděsí
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

petr_riha píše: pon 18 lis 10:25 Analogicky představa, že auto bude řídit samo a bude tam muset být řidič, aby vyřešil krizovou situaci, je zcestná. Ten řidič určitě nebude dávat pozor 100% času, protože to ani nejde. A když dojde na krizi, bude schopen je relevantně řešit v desítkách sekund (než si uvědomí, že to je potřeba, než se zorientuje v situaci, ...) a ne za půl sekundy, což je jeho dejme tomu reakční doba změřená testem.
Napsal jsi nesmysl a když nevíš kudy kam, tak nadáváš. To je ta dnešní kultura diskuze, snaž se polepšit ;) Bavíme o hodně rychlé jízdě po okresce. A rychlá jízda předpokládá plné soustředění řidiče. A pokud někdo při plném soustředění bude potřebovat desítky sekund k řešení krizové situace, tak nemůže vůbec jezdit. To jako myslíš fakt vážně, ty desítky vteřin?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět