Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
denis
Pan Řidič

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od denis »

Stepan píše: čtv 14 lis 10:03 mám vo 20 kilo míň než v létě
To je sakra dosť. Diéta, šport alebo oboje? Rozpíš trochu, ak to nie je moc osobné :D
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Mě šlo jen o to, jestli to byl vadný kus termosky, nebo dík klienta za dosavadní spolupráci :-D
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

denis: jedno bez druhého nejde.
Dietu je potřeba nastavit ale tak, aby dotyčného také “naučila” jíst. Ono totiž je jedno takové rčení: není umění zhubnout, ale udržet to.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

RB: je mi to jasné, aj ja sa snažím hýbať sa a jesť s rozumom v rámci možností, len som to nečakal práve od neho :D
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Ono je taky tech 20kg dost relativni, pokud nevis, kde startoval. U nekoho to muze byt jako kdyz upadne sroubek z tanku a nekdo by po ztrate 20kg umrel :D
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

denis píše: čtv 14 lis 10:16
Stepan píše: čtv 14 lis 10:03 mám vo 20 kilo míň než v létě
To je sakra dosť. Diéta, šport alebo oboje? Rozpíš trochu, ak to nie je moc osobné :D
No... :D
Historicky, 5-6 let zpátky, jsem byl vopravdu "velkej kluk" a možná čtyři nejmenovaní otcovi ex-obchodní partneři si mě spletli s vymahačem. Při 100-105 kilech jsem si pořád viděl vrchní dvě řady břišáků, měl viditelný žíly na bicepsu, viditelně velký trapézy. 5-6x týdně hodina v posilovně, nějaká silovka + věci vycházející z crossfitu. Volný váhy, žádný stroje.
Pak přestal bejt čas, fitko žádný a objektivně jsem se stravoval stylem "všechno špatně". Sladký pití, k snídani párek na pumpě a pytlík voříšků, k vobědu bageta, k večeři pizza. Hodně pečiva, vč. čokokoblížků, často na vobědě u mámy, když se mi v krámě líbila tabulka čokolády, tak sem ji prostě koupil a sežral :D A najednou jsem měl 130+ a do 4. patra v baráku se sotva sápal.
Tady dvě vsuvky pro zajímavost ->
1. Samodiagnostikoval jsem si něco, čemu říkám "dobrá distribuce špeku". I při 130 kilech mi normální XXL triko bylo volný a reálně jsem neměl nijak zásadní vanu. Jako měl, ale ne tak jak si představuješ 130 kilo. Ale prostě tam ty kila byly :D
2. Mám strašně aktivní lifestyle. Jenom přirozeně prací. Šéf je 14 dní pryč, nějaký lidi mi marodí, sám si mistruju. 15-20k kroků denně, do kanclu v prvním patře jdu 20x za den, večer ruční vykládka půlky náklaďáku. V pondělí jsme byl klukům pomoc na montáži, šest hodin nošení + nonstop vrtačka nad hlavou. I jako vobchoďák, YZx za den vystupuješ z auta, někam jdeš (...). Navzdory tomu jsem se zvládl takhle vypasit. Přísloví, že z nahovno jídla se neprocvičíš, očividně platí.

Koncem léta jsem to sesekal. A upřímně, asi i vzhledem k tomu základu z dřívějška, to jde rychlejc než bych čekal. Dělám si do auta svačiny (tvaroh+ovoce+skořice, abych se nepoblil / ogrilovaný maso, sežeru to klidně studený / šunka + hermelín, málo sacharidů a zasytí), večer už jenom nějaký ovoce. Když se v jídelní čas vyskytuju kolem plotny, vajíčka + maso. Normálně vepřový. Kuře mě sere a na losos nemám čas. Minimum příloh, max červená paprika.
Snažím se minimalizovat cukr, ale jinak počítám jenom kalorie. 3 jídla denně, vstávám v 5 nebo dřív, a první přijde kolem 8-9. Mám ho sesebou, ale nemám dřív hlad.
Na druhý straně to nijak zvlášť neprožívám, minulej víkend jsem se večer zasekl v nemocnici, tak jsme si tam objednali dvě půlmetrový pizzy pro dva. Druhej den si o to malinko zmenším svačinu, mám reálně i menší hlad. Začátkem týdne svatomartinská husa na večeři, tak si to prostě jenom "votočím", dám si dvě menší jídla přes den a těch pár set kaloriíí jednorázově navíc v klidu zlikviduju :)
Krmím se tak, abych neměl hlad. V "běžnej den" mi vychází nějakých 500-700 kalorií deficit bazál vs. žrádlo. Co si navíc odcvičím / nachodím (...) nepočítám. Stejně tak "nepočítám", že třeba chodím pravidelně na dobrý přeslazený pitíčko. Vono mi to tam sice hodí možná 500kalorií navíc, ale proti tomu pravidelnýmu "nadměrnýmu" výdeji, kterej nezapočítávám, jsem pořád v deficitu.
Na seriozní cvičení nemám čas, každej den si na 20 minut zablbnu s kettlebellema. S čím jsem dřív udělal 5x10 striktní oh press, tak s tím teď maximálně jednoruční swing :D
Uvidím, budu se teď stěhovat, tak třeba mi paní dovolí postavit doma seriozní klec :D
Ale tbh nevim, co pak dál. Ještě takových 5-10 kilo bych shodit mohl, ale moc pod 100 nechci mít. Velkej chlap zařídí velký věci a radši budu malinko tučnej než vyhublej. Jenže na druhý straně mám pocit, že teď není vyloženě prostor bejt velkej svalově. Samý problémy :D

Edit: Ohledně naučit jíst -> Hlad nemám vůbec. A co si budem, tvaroh s borůvkama a skořicí je vlastně i větší ňamka než 2-3 čokokoblihy z Kauflandu. Jen mě vobčas honí mlsná a to je malinko nepříjemný. Tbh si myslim, že by se vlastně hovno stalo, jen bych nehubnul tak rychle a v rámci nějakýho udržovacího módu, kdy už ti nevadí že ti ta váha lítá 1-2 kila hore dole kolem nějakýho středu, nebudu muset bejt "tak" striktní.
Naposledy upravil(a) Stepan dne čtv 14 lis 12:34, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Ja mel loni zacatkem prosince 91kg pri 179cm. Udelal jsem si ve sklepe minifitko, zacal 3x tydne cvicit a prestal zrat slane sracky (chipsy, orisky...) Ted mam 83kg. Nevim jak moc se da verit mereni slozeni tela na hodinkach samsung, ale ty rikaji neco jako minus 12kg tuku a + 4kg svalu. Jak jsem se srpen a zari jen valel s pretrzenou achillovkou tak byly 2kg navic, ale uz jsou zase pryc. V srpnu jsem presel z cigar na vaping a ted premyslim, ze omezim i pivka. Treba sundam i ty zbyle 3 kg do cilove vahy :)
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

Tak si sa trochu rozpísal :D díky za odpoveď a držím Ti (aj Kavisovi) palce :-bd
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Štěpán: velká gratulace! Já nikdy neměl nadváhu, celý život si tak sám doma trošku cvičím s vlastní váhou ale cca před 2 lety se mi sepraly oblíbené gatě a když jsem zjistil, že pračka je v pořádku :) koupil jsem si tenisky a začal zase běhat těch 5km denně (do kopce - z kopce) si dám a gatě jsou zase ok.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

M.Z. píše: čtv 14 lis 12:40 se mi sepraly oblíbené gatě a když jsem zjistil, že pračka je v pořádku :)
=)) =))
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět