Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Předseda
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Předseda »

Když je řeč o světlech u Tesly - zrovna ve čtvtek jsem jel po tmě po okreskách a před mnou tesla. Na dálky to mělo hezké světlo, ale bylo vidět, že rozprostřední není konstatní. Zdálo se mi, jako by to mělo horizontální pruhy, kde toho světla bylo méně.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Nevím, jestli fakt, že Tesla svítí lépe než Yaris, je zveřejněníhodný... chtělo by to porovnávat porovnatelné, a ne se chlácholit tím, že to svítí lépe než o 3 třídy nižší auto (a za čtvrtinové peníze).
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: úte 05 lis 17:36 Nevím, jestli fakt, že Tesla svítí lépe než Yaris, je zveřejněníhodný... chtělo by to porovnávat porovnatelné, a ne se chlácholit tím, že to svítí lépe než o 3 třídy nižší auto (a za čtvrtinové peníze).
Yaris stal uplne stejne jak Tesla, ale jako beru tuhle pripominku. Supra zas byla o neco drazsi a sviti hur. A srovnavam jen auta se kterymi mam v noci najeto dost km a stridam je mezi sebou, je na tom neco spatne?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Yaris cenově jak tesla? Pro nadšence možná jo (ja bych takové prachy za pidiauto nedal, ale každého volba).

Nicméně to, že to jsou auta třídami úplně jinde, je fakt. A tomu by imho měly odpovídat vlastnosti. A pokud to svítí tak mizerně, je to pro me další důvod do Tesly (nikoliv do EL) nejít, světla jsou pro mě osobně důležitá (jezdím hodně v noci).

Na druhou stranu, když už to člověk má z nějakého důvodu v garáži a zjistí to pozdě, že to nesvítí, co s tím… dělat, že to není bug, ale fíčura.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: úte 05 lis 20:21 Yaris cenově jak tesla? Pro nadšence možná jo (ja bych takové prachy za pidiauto nedal, ale každého volba).

Nicméně to, že to jsou auta třídami úplně jinde, je fakt. A tomu by imho měly odpovídat vlastnosti. A pokud to svítí tak mizerně, je to pro me další důvod do Tesly (nikoliv do EL) nejít, světla jsou pro mě osobně důležitá (jezdím hodně v noci).

Na druhou stranu, když už to člověk má z nějakého důvodu v garáži a zjistí to pozdě, že to nesvítí, co s tím… dělat, že to není bug, ale fíčura.
Tak si to shrnem. Ja jsem tady postnul svoje zkusenosti, srovnani s ostatnima autama, drazsima i levnejsima. Od tebe jsme se dozvedeli ze maly auto za hodne penez by sis nekoupil, ze jsou matrixy highlandu na houby a ze jsem si to auto koupil omylem a ted ho tady obhajuju. Jinymi slovy, jedna offtopic informace + dva blaboly? Gratuluju :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Nikoliv.

1. překvapilo me, že Yaris umí stát takový nesmysl. Ale proč ne.
2. nejsou pro tebe světla důležitá? Jezdíš v noci? Často? Pak koupí mizerně svítícího auta nechápu. A je úplně jedno, jakou značku to vozí na kapotě. Pokud jezdíš jen ve dne, tak to pro tebe není důležitý parametr, chápu.
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

PR: Mohol Ti újsť taký malý detail, že sa jedná o GR Yaris, čo v podstate nie je Yaris
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: úte 05 lis 20:57 Nikoliv.

2. nejsou pro tebe světla důležitá? Jezdíš v noci? Často? Pak koupí mizerně svítícího auta nechápu. A je úplně jedno, jakou značku to vozí na kapotě. Pokud jezdíš jen ve dne, tak to pro tebe není důležitý parametr, chápu.
Četl jsi co jsem psal? Ty světla jsou úplně ok, fungujou, jejich matrix fce mě neštve a nevypínám jí. Jasně, nejsou tak dobrý jako IQ na Touaregu, kde jsem za matrix fci musel vyndat slušnej ranec peněz, ale na 1m auto jsou úplně v pohodě. Svítěj zhruba na úrovni těch lepších LED co jsem měl v Lexusu NX a stejně tak preferujou širší a homogenější kužel světla než dosvit v režimu tlumených světel. Svítí rozhodně líp než Yaris, Supra,GSko, Giulie, Cupra, F20, tečka, toť moje srovnání.

A ano, jezdím hodně v noci.
Naposledy upravil(a) honziss dne stř 06 lis 08:49, celkem upraveno 1 x.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

denis píše: úte 05 lis 21:24 PR: Mohol Ti újsť taký malý detail, že sa jedná o GR Yaris, čo v podstate nie je Yaris
Omlouvam se, myslel jsem, ze to je jasny, psal jsem to tu xkrat a mam to v podpisu.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

petr_riha píše: úte 05 lis 20:57 Nikoliv.

tak to je hustýýý
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět