Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
honziss
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od honziss »

Na MTB jezdim uz roky jen bezduse a rozhodne bych se nevracel zpatky. Max bych to nakombinoval s nejakou vlozkou pro hrubsi zachazeni.

Na silnici ted jezdim taky bezduse, 38 balony. Zkousel jsem ruzny duse, vcetne tech ultralechkejch typu turbolito a nebyly sice nak nachylny na defekty pri jizde, ale vsechny postupne bouchly ve svaru.

Jedinej bike kde jsem duse jezdil byl sjezdak, ale dh duse s dh gumou a relativne vysokym tlakem.

Na XC/Trail bike bych nic jinyho nez bezduse neresil 👍🏻
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

A karbonovej rafek neni jen o hmotnosti, dalsi prednosti jsou: tlumeni vibraci, pruznost/pevnost rafku v pozadovanem smeru, odolnost pri narazu do patky - kdyz se nekde cvakne guma o sutr az na rafek, tak ten to castecne odpruzi, max se nepatrne natrepi (coz jde prebrousit a zalakovat kdyz to neni moc). Kdyz da clovek ranu do hliniku, tak se tam sutr obtiskne, mliko dirou utece a jsou potreba kleste na srovnani. Jezdil jsem dt1700 a resil to furt, od ty doby co mam lowcost karbonovy dt, tak ani jednou.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

hlasuju pro bezduse, silnice 30mm, cx 33mm, gravel 40mm, mtb 2,25, vsude uz vozim jen bezduse s max spokojenosti
Pravda vyděsí
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

To jsem si taky nacetl, ze ty tubolita dost odchazi a je to hodne o stesti na kus. Na ty pirelli jsem zadne stiznosti nenasel. Jine vyhody karbonu, nez jen vahu si samozrejme uvedomuju, ale ja uz davno nijak neprasim a vlastne od puberty, kdy jsem mel vic odvahy, nez rozumu, jsem nikdy neprorazil timhle zpusobem. Na to moje xc solichani by to melo stacit. Porad nejsem presvedceny, ze najdu tolik casu, abych najezdil za sezonu tolik km, aby mi to za tu "mrdanici" s bezdusemi stalo. A jak jsem psal, tak ty Conti udajne az tak netesni a vecne rosi na bocnicich, tze tmel vyteka a vysicha. Mam je zanovni, nebyly uplne zadarmo a vlastne mi vyhovuji, jak se chovaji. Takze zatim asi zustanu u tech dusi. Taky se na dusich jezdi vyssi tlaky, tze mensi riziko dojebani rafku :)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Brus píše: pát 04 říj 20:33 hlasuju pro bezduse, silnice 30mm, cx 33mm, gravel 40mm, mtb 2,25, vsude uz vozim jen bezduse s max spokojenosti
Jak často měníš mlíko? Já na enduru 2,8" jen v půlce sezony něco doliju... ale tam mi moc nevadí, že bude mít o 150g více...
2.9T RWD
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Add bezduse - to roseni zpusobuje nekompatibilita mlika v materialem gumy, servisak mi rikal, ze nektery mlika + nektery gumy rosej, kazdopadne jen napoprvy, v mokru, nez se to ucpe. Ja to zazil jednou, myslim hutchinson plast s schwalbe mlikem, od ty doby uz nikdy a to gumy stridam a mliko vetsinou stance notubes a nebo silca.

Za tuhle sezonu jsem nemel ani defekt (malo najeto) a ani na biku (schwalbe), ani na silnici (gravel slick ere research) jsem nedolejval. Jediny co, tak na silnici castejc hustim, ale to bude spis mene vhodna kombinace bezpatkovyho rafku zipp, gumy, ktera tam spravne nesmi a nizkyho tlaku.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Koukni na Cade Media, rozebirali to tam uz xkrat s mechosema: https://youtu.be/JB4mcfsYLps?si=Qzk1vpeu14ZQaZDg
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

No vy mi davate :) Asi jste me presvedcili, ale v tom pripade to necham na jaro. Jeste minimalne mesic noha nebude ve stavu, ze bych vyjel na alespon kratkou projizdku, porad smatlu o holich. Prikoupil jsem do sklepniho "fitka" spinningove kolo, at muzu rehabilitovat a kdyz dam zhruba 25 minut, tak lytko, ktere za ty tydny fixace uplne zmizelo zacina jit do krece. A abych to nahazoval v listopadu, to nema smysl,akorat by to pres zimu vyschlo.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

HondaMan píše: sob 05 říj 07:15
Brus píše: pát 04 říj 20:33 hlasuju pro bezduse, silnice 30mm, cx 33mm, gravel 40mm, mtb 2,25, vsude uz vozim jen bezduse s max spokojenosti
Jak často měníš mlíko? Já na enduru 2,8" jen v půlce sezony něco doliju... ale tam mi moc nevadí, že bude mít o 150g více...
obvykle kdyz dofoukavam casteji nez driv, tak tam pridam jednu strikacku, tzn 20ml. na silnicce chci at to tak tyden vydrzi u tech ostatnich to moc neresim, protoze na tom jezdim o dost mene a na cx zavody stejne resim tlak vzdycky
Pravda vyděsí
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Letos sem toho sice moc nepoyezdil (NEzdraví nedovolovalo), ale taky jezdím bez duší (NoTubes) a dolívám cca jednou za půlroku (plná dávka 80ml, dolívám ale jen ca 40ml). 29"x 2,1"
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět