Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Pneu koutek

Příspěvek od petr_riha »

Celoročky bych na auto nikdy nedal. Bez ohledu na výkon, dovedu si to teoreticky představit u rodičů v důchodovém věku na jejich 5kkm. Ale i u nich raději přezouvám.

A celoročky jen na zimu? To už je úplně nesmysl, imho nikdy nebude celoroční tak dobrá, jako letní/zimní v daných podmínkách, bude to vždy kompromis. A když už přezouvám, tak to smysl nedává vůbec.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

taky teď poprvé v životě koukám na celoročky. Nechci provozovat zimáky v létě, to je děs-běs a mít dvě sady na pár tisíc km ročně je blbost.

Mám to na Forestera, který slouží jako otloukánek kolem komína, sem tam kousek dálnice a na práce kolem domu. Takže potřebuju vybrat něco trochu "zubatějšího", aby to fungovalo i na bahně ale zároveň to občasně sneslo dálnici (já vím, trochu protimluv...) A má to debilní rozměr 205/70 R15.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

pavproch píše: pát 04 říj 10:57 Já taky bych na auto (s nějakým výkonem pod kapotou) celoročky nedal (i když Pindicu - 44kW - "drtím" celý rok na zimákách).
Jelikož se obcně letní pneu chovají po mírném zahřátí líp než zimní i ve venkovních teplotách kolem nuly, nevidím důvod k těmto obavám.

Celoroční pneu beru jako zimní vzorek s o něco tvrdší směsí.
Na limit by proto narazily zřejmě v arktických teplotách v kombinaci se suchým asfaltem.
Vzorek dobrý na odvádění břečky a záběr na sněhu, proti letním kompromisní v hluboké vodě.

Letos o nich taky uvažuju místo zimních.
Clověk přezuje na zimní někdy v říjnu a pak se mu to v 18°C roztéká a vzorek mizí před očima.
Naposledy upravil(a) Zajda dne pát 04 říj 13:51, celkem upraveno 1 x.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
blah
Pan Řidič

Příspěvek od blah »

Tak ty gumy co se prodávají jako zimní, jsou spíš gumy na sníh. Já když jsem kupoval celorocky na zimu, byly celoroční daleko lepší ve všech ohledech, kromě (pochopitelně) sněhu. To pro mě znamená že budu mít lepší gumy celou zimu až na max 2-3 dny, kdy je opravdu sníh na vozovce. Zároveň mám gumu, kterou můžu poslat bokem na suchým asfaltu, a neotrham ji hned v první zatáčce.

Celkově to určitě není nejlepší volba pro každého, ale pro mě to funguje dobře .
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Prave dle toho testo se zda ze ty celorocky nejsou zadny kompromis a clovek se s nema muze vydat i do hor ... :-)
Mne teda vedle toho testu na nich udivuje ze jsou i levny?!
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Ja dlhodobo jazdim len tie goodyear vector 4 seasons... Co sa tyka brzdenia a trakcie na snehu, nevidel som ziadny rozdiel oproti TS870 ktore som jazdil na druhom aute. Normalne sa to vyhrabalo vsade kde nebol lad alebo sneh vyssi ako podvozok...

Raz som v hlbokom snehu potreboval presunut toyotu proace city na pol roka jazdenych goodyear celorocnych a tourana na 2rocnych vredestein wintrac. Toyotu som preparkoval bez presmyknutia, tourana som musel kolisat dopredu, dozadu a davat dvojku do redline.

Plne brzdy tiez fajn

V zakrutach sa to spravalo ako 1-2roky jazdeny zimak - Bolo to fajn, citatelne, ale s TS870 by si zasnezenu zakrutu presiel trebars o 2-3kmh rychlejsie.

Na vode to zhrnul pan z tyre reviews "they are just lovely and gripping, easy to drive fast" a neda sa s nim nesuhlasit

Jedine na co sa nechytaju oproti dvom premiovym sadam su high performance letne pneumatiky na suchu.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Je možný že by se PS4 po zhruba 10, nijak zvlášť zlých, tisících kilometrech už dojebaly a začaly odzadu klouzat? tlaky zkontrolovaný, venkovní teplota +-10 stupňů.
Prvně jsem se málem posral, když to z nedotáčivosti přešlo do (velké) přetáčivosti v +- kilu, tak jsem vyrazil na vééélkou Tčkovou křižovatku kdy jsem si svoje podezření o tom, že to zadek vzdává nějak brzo, potvrdil.
Nebo to může bejt něco s geo?
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Neviem, ale za tento vikend som uz v rovnakom zmysle nezavisle od seba pocul hejty na bridgestone turanza aj na s1 evo2. Nemoze to byt bordel na vozovke?
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

PS4 jsem odjel 2 sady a nic takového jsem nepozoroval, za mě to Štěpán prostě napálil.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Pozrel bych tu geo alebo skusil cvicne prehodit predok-zadok ;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Odpovědět