Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Stepan »

Nakonec Toyka, nejdelsi zaruka (5let/250kkm) a v ty novy generaci to ma oproti Scudu a vsem temhle derivatum vyrazne hezci interier. Mackatka a blikatka. Transit a Vito o 150, respektive 250k v nabidce drazsi, na VW mam ted vztek, nepoptaval jsem.
Co me autenticky prekvapilo je prvni servis 2roky/50kkm… Ducato ma 2 roky / 30kkm, v Toyce se s tim neserou.
A to nemaji servisni smlouvy, takze “neni na cem setrit”
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Jaká přesně verze a kolik cenovka? Na objednávku, nebo nějaká skladovka? Trafic byl výrazně horší?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

https://www.autosystem.cz/vuz/renault-t ... 30k-311111

vs.

https://www.autosystem.cz/vuz/toyota-pr ... ned-162582.

Ty ceny jsou víceméně finální, Toyota malinko levnější. Dotovaný financování teď Toyota nemá, dávají 6% úrok + jejich pojistka, a Renault nabízí "přeplaťte pouze 4% ročně". Což, podle všeho, počítají z celkový ceny auta, ale musíš dávat akontaci, + si musíš vzít jejich pojistku. Takže v konečným důsledku taky nic. Ale to bych kecal, takhle chápu katalog a s prodejcem jsem to neřešil.
K Trafficu si za nějakých 40k bez daně můžeš koupit záruku 4roky/150kkm + všechny plánované servisy v daném intervalu.

A z toho:

1. Trafic je o 15 čísel zvenku a asi 12 čísel zevnitř větší. A my to reálně nepotřebujem. I přes všechny kecy "každý auto je nakonec malý", kterých se každodenně dopouští náš dispečer, na tohle konkrétní auto je těch 12 čísel navíc úplně k ničemu. Tak proč to tahat se sebou.
2. Ta záruka u nástroje dojede na kilometry, ne na věk. Takže máš reálně o 100kkm víc záruky. Servisy na Toyku za těch 150kkm budou tři. 13/21/26k vč. DPH, přičemž součástí toho posledního jsou už i rozvody a vodní pumpa.
3. Místní dealer Rencka je kokot, tatík na něj má averzi už od dob Magnumu. A vozit dodávku na servis někam do hajzlu se nikomu nechce :D
4. Toyota má výrazně "osobákovitější" introš. A ač nejsem tak štědrej jak BOB, tak nějakou roli to hrálo a vzali jsme tu větší výbavu viz výše a ne tohle:
https://www.autosystem.cz/vuz/toyota-pr ... ned-165870

A jestli jsem něco zásadně nepřehlídá, tak

Citroen = Fiat = Opel
Toyota = Peugeot. Tam je to podoba jasná i zvenku.

Liší se to vnějšíma rozměrama. U Citroenu říkali, že teď na podzim má bejt novej model. Tak nevím jestli s tím vyjedou dodatečně nebo jsou to opravdu jiný auta (?)

Trafic je sám o sobě.

Jinak na osobního Proace se teď prej dávají dodací termíny na cca květen, nejsou.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Chápu, mě u těch paterčat sere děsně nepraktický interiér, který postrádá odkládací prostory, uvidíš jestli budou řidiči držkovat. :(|)

Ale ta záruka je fajn, ty chceš dodržovat interval 50tkm, resp. po záruce auto zahodit? My si dělali servis po 15tkm sami, nehodlal jsem akceptovat ani těch 30tkm, co měli, natož nynějších 50tkm :ympray:
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Hele já nevim.
Nás teď nějak pojebalo to Ducato, který po samodomo výměně padlo do nouzáku a odmítalo z něj vystoupit.
V autorizáku tvrdili, že s tím sami nic dělat neumí, a praktikoval takovej tanec deště ve stylu "vyměnit olej, nechat hodinu vrčet na volnoběh, čidlo se seznámí s olejem, a snad to do toho nouzáku znova nespadne"
Byl jsem u toho, fakt to tak dělali. Prej to takhle dělají standardně. I při plánovaných výměnách.
A ty vole, kdo na to má čas?
Takže spíš po záruce zahodit.
Věřim tomu, že o rychle ojetou dodávku bude zájem :-)

A btw. ta moje tabulka nahoře je teda asi blbě. Bude to všechno stejný, jenom Scudo nemá skladovky nový generace eště.
https://akromobil.cz/fiat-professional- ... cudo-2024/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

TM3 Highland LR dal Bjornuv 1000km challange za 9:20, coz mi prijde jako slusnej vysledek :ymapplause:
https://youtu.be/AllZqfEINuI?si=Ctwrjm11emcwkMMe
R4...258k
R3...261k
EV...264k
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Jak nás Čína drží pod krkem s elektromobilitou a celým slavným greendealem.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... .seznam.cz
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

M.Z. píše: pát 06 zář 20:07 Docela se ta svatá pětice (nebo kolik je těch francouzských derivátů?) sere a nákladový prostor je stísněnější, ale pokud velikostně vyhovují a mají slušnou záruku, tak asi taky poslouží. Několik mých kolegů (po tom co se párkrát vezli na odtahovce) tuhle koalici rádi vyměnili, nejčastěji za Trafic a ten by byl taky moje volba. Za mě si VW nebo MB kupují živnostníci, kteří si s tím i sami jezdí, pro zaměstnance, co to za chvilku stejně dojebou, je to asi škoda.
Stojim u Jumperu, necelych 92kkm, cekam na odtah. Zacal varit :-)
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Dnes jsem měl srazík po letech s pár kámoši a byl jsem vezen domů EV MG a za ty prachy je to super. Pohodlné, hezky svítí, prostorné, za mě dobrá nabídka.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Stepan píše: čtv 03 říj 14:36 Stojim u Jumperu, necelych 92kkm, cekam na odtah. Zacal varit :-)
No konečně po dlouhé době nějaká výhoda nového auta po všech těch naházených kládách pod nohama řidiče.
Btw. co jste měli dobrého na pozdní oběd? Pardubičák? :p
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
Odpovědět