Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od pavproch »

Můžu mít jednu otázku (k něčemu úplně jinému)?
pavproch píše: dva dny sem nebyl doma = dvě poruchy (technické) - první viz vlkno o bramborovi2.... Druhou (satelit doma přestal satelitovat, furt hledá a nenachází nějaké TP), sem zkoušel řešit přes Skylink, nic kloudného neporadili, zřejmě (to jen ale odhaduju) částečně umřel ten přijímač, asi koupím nový.
Tak z toho bude asi větší upgrade televizní techniky doma.... stávající ("blbá") telka už má taky svoje roky a dává to znát - pár pixelů ("jedna lajna") už je kaput a prý si mám rozmyslet ten výpadek satelitního příjmu řešit "komplexně" - koupit novou "smart" telku s milionem funkcí, mj. i s Wifi, zrušit satelitní přijímač a televizní vysílání přijímat via wifi/infernet (např. online TV na Skylinku nebo online TV na o2). Já sem stará škola - nejrači bych televizní programy přijímal via pozemní vysílání, ale signál tu máme naprd, proto dnes via ten satelit a Skylink. Je to (televize via internet a wifi) dnes opravdu "in"?
(Nelíbí se mi - ref. stará škola - ten mix technologií.....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

No hlavně jde o to, jaký máš internet. Mě to na 500mb optice šlape fajn...
2.9T RWD
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Mam net 100mb a o2 pres aplikaci v tv uplne v pohode. Na dvou televizich najednou + x dalsich veci pripojenych na internet.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Tak HD programy mozu mat bitrate niekde okolo 7, max 10mbit... To je nic.
Křovák
Spolujezdec

Příspěvek od Křovák »

Zdravim, old school dotaz - existuje novy vuz, kde lze jednoduse vypnout vsechna nasiratka, jako cukani volantu kdyz vozidlo nabyde dojmu ze jedu pres caru, atd? Kde lze vypnout VESKERE vystrazne zvuky? Nepotrebuju vic nez hladovy voko na benzin a olej. A hlavne, kde lze kompletne vypnout stredovy displej?? Otravuje a stresuje me to. Mam Berlingo, tam nelze ani jedno z vyse uvedeneho. To cukani volantu povazuju za zivot ohrozujici debilitu, stejne tak ze to nelze permanentne vypnout. Predem diky za tip.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Zo sucastne predavanych uz asi len VW touran. Je postaveny este na starsom golf 7 zaklade a vsetko sa tam da nastavit cez diagnosticky OBD konektor. Su firmy ktore sa na to specializuju.

https://www.carscanner.info/coding-mqb/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: sob 28 zář 15:58 Můžu mít jednu otázku (k něčemu úplně jinému)?
pavproch píše: dva dny sem nebyl doma = dvě poruchy (technické) - první viz vlkno o bramborovi2.... Druhou (satelit doma přestal satelitovat, furt hledá a nenachází nějaké TP), sem zkoušel řešit přes Skylink, nic kloudného neporadili, zřejmě (to jen ale odhaduju) částečně umřel ten přijímač, asi koupím nový.
Tak z toho bude asi větší upgrade televizní techniky doma.... stávající ("blbá") telka už má taky svoje roky a dává to znát - pár pixelů ("jedna lajna") už je kaput a prý si mám rozmyslet ten výpadek satelitního příjmu řešit "komplexně" - koupit novou "smart" telku s milionem funkcí, mj. i s Wifi, zrušit satelitní přijímač a televizní vysílání přijímat via wifi/infernet (např. online TV na Skylinku nebo online TV na o2). Já sem stará škola - nejrači bych televizní programy přijímal via pozemní vysílání, ale signál tu máme naprd, proto dnes via ten satelit a Skylink. Je to (televize via internet a wifi) dnes opravdu "in"?
(Nelíbí se mi - ref. stará škola - ten mix technologií.....)
Upgrade - nová telka - bude, ale chce to čas (musím si to důkladně promyslet/správně vybrat = pod strom, fčíl udělám jeden malý pokus/omyl za necelou pětistovku - ten satelit (přijímač/settopbox) se všemi směry tváří že "normálně" funguje, jen prostě nenajde ten TP a tímpádem nenaladí. Přitom ukazuje sílu signálu družice ale jen 16% a qualitu signálu nula (bývalo ca 90/70%), fčera sem byl vylezený na střeše u paraboly, nic se tam viditelně nepohnulo/neulomilo, ale přitem mě napadlo, esli náhodou neodešla ta jeho snímací hruška v ohnisku (ref ten špatný signál). koupím a dám tam novou, uvidíme, esli sato pohne (Horší by bylo, dyby nějaká kundatra přehryzla koax/dráth, ale to snad ne, kundu sme pod střechou mívali - dělala tam v noci kravál - fčíl tam mám kundí-rušičku a od její in(g)stalace je v noci klid.)
Křovák
Spolujezdec

Příspěvek od Křovák »

abgx1 píše: ned 29 zář 10:18 Zo sucastne predavanych uz asi len VW touran. Je postaveny este na starsom golf 7 zaklade a vsetko sa tam da nastavit cez diagnosticky OBD konektor. Su firmy ktore sa na to specializuju.

https://www.carscanner.info/coding-mqb/
Díky!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:přitem mě napadlo, esli náhodou neodešla ta jeho snímací hruška v ohnisku (ref ten špatný signál). koupím a dám tam novou
Mám (alza sa pochlapila, 23 hodin od objednání via PPL mám fprackách) - odpo zase polezu na střechu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak nic, no - nová hruška v parabole, správně připojeno a síla signálu furt enem 16%. Musím vymyslet něco inačího.
Odpovědět