Koupit nové, nebo nechat staré?

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Der
Spolujezdec

Koupit nové, nebo nechat staré?

Příspěvek od Der »

Dobrý den, rád bych se zeptal na názor zkušenějších. Vlastním Opel Combo Life 2017 naftový 4 válec 96kW v plné výbavě (head up displej, bezklíč, deš.senzor atp). Kupoval jsem zejm. kvůli dětem, do tak prostornýho auta se může hodit kočárek bez toho, aby se skládal a vejde se i nákup. V té době jsem i pravidelně jezdil 80km po dálnici sem a tam.
Nyní má najeto necelých 90 tis, kočárek dávno nepotřebuju a většinu času v autě jezdím sám. Nadto se nejvíce kodrcám do práce (12 km po dálnici) nebo po Praze, občas nějaký výlet. Zvažuju proto výměnu za něco jiného - do úvahy padl Opel Mokka benzín 96kW, ale tříválec. Opel proto, že to není drahý (rád bych se vešel do 550k) a mám od nich již několikáte auto.
Měl by někdo pro mě nějakou radu, zda je rozumný měnit 4 válcovou naftu v plné palbě za něco takovýho? Auta řídím dlouho, ale nezajímám se o ně jakkoli do detailu. Děkuju
jerry
Letec

Re: Koupit nové, nebo nechat staré?

Příspěvek od jerry »

Pokud jsi 1.majitel, auto je v cajku, tak s nájezdem 90 tis. km nic neměń a jezdi dál. Ušetříš si peníze a rozčarování z nového auta plného zbytečných blbostí.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Der
Spolujezdec

Příspěvek od Der »

jerry píše: pon 09 zář 12:09 Pokud jsi 1.majitel, auto je v cajku, tak s nájezdem 90 tis. km nic neměń a jezdi dál. Ušetříš si peníze a rozčarování z nového auta plného zbytečných blbostí.
Děkuju. Kupoval jsem to jako předváděcí s nájezdem 20k.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Pokud měnit jen kvůli tomu, abys nevozil vzduch, je to blbost.
Pokud chceš nové auto, dost pravděpodobně pohodlnější, atd., a mas na nej peníze, sup do nej. Konkrétní opel modely neporovnam, nejsem opelista. Domluv si predvadecku a vyzkoušej.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Der píše: pon 09 zář 12:53
jerry píše: pon 09 zář 12:09 Pokud jsi 1.majitel, auto je v cajku, tak s nájezdem 90 tis. km nic neměń a jezdi dál. Ušetříš si peníze a rozčarování z nového auta plného zbytečných blbostí.
Koupil sis model, kde výběr motoru je Sophiina volba, obojí neštěstí... Já bych se toho zbavil, dokud se to ještě neposralo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

Služobne jazdím na 3 miestnej verzii spomínaného Comba, za mňa jazdne spokojnosť, ale boli problémy s Adblue ako aj so všetkými Oplami na firme, plus z toho môjho tečie olej kade tade.. pritom k autu sa chovám ako k svojmu a nejazdí ako typický složobák.
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

M.Z. píše: pon 09 zář 17:48
Der píše: pon 09 zář 12:53
Koupil sis model, kde výběr motoru je Sophiina volba, obojí neštěstí... Já bych se toho zbavil, dokud se to ještě neposralo.
Tak to potom sorry, bral jsem to z pohledu mých dvou aut s 90 tis. km, která jsou v top stavu a nemám nejmenší důvod je měnit (Swift Sport a O3 RS). Naftu v oplu neznám, ale zase když do 90 tis. km jezdí bez problému?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ne každý má potřebu se vyzivat ve starých autech, kde dříve či později přijdou servisní náklady.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Jsou kousky, které se sypou už od nova a pak druhé, které slouží bez problémů dlouhá léta. Záleží na typu auta a na tom kterém kousku. Jednoznačný úsudek, co prezentuješ, bych si rozhodně netroufl vyslovit. Zvláště při elektronické vachrlatosti dnešních nových aut. A navíc, normální je věci opravovat.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

jerry píše: úte 10 zář 16:48 A navíc, normální je věci opravovat.
Normální proč a pro koho? Poměrně hloupý argument, alespoň takhle v globálu.

Oprava = ztráta času v servisu a nejistota, jestli dojedu.
Raději si koupim nové a starosti s opravami přenechám milerad jiným.
Odpovědět