Předjíždění zprava a mylné tvrzení Autoškoly King

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Předjíždění zprava a mylné tvrzení Autoškoly King

Příspěvek od brnenska.odchytova »

řidičBOB píše: pát 06 zář 15:47 Nikoliv. Nic takového jsem neřekl.
Znovu opakuji, i pro pomalejší slepá zvířátka, že jsem uvedl konkrétní situaci, za kterou postih nehrozí. Tobě možná ano, protože bys souhlasil. Já bych nesouhlasil a bránil se dostupnými prostředky. A tam jsem si 100% jistý, že by od postihu bylo upuštěno. Vím, o čem píši a proto to také píši. Co si o tom myslíš, je mi úplně jedno. Stejně tak to, kdo má na to jaký názor. Konečné slovo má soud.
To je celé. Chápu, že to pro někoho může býti složité na pochopení, ale to fakt není můj problém.
Takže postih za to nehrozí, protože by ses z toho u správního vykecal? Aha... ale jinej by měl smůlu.. Mi přijde, že máš tak trochu problém chápat význam slova hrozí..

Tak znova pro všechny bobany, co jim zobání nedělá dobře...
Nic ti nehrozí, ale musíš se bránit? To, že by ses bránil dostupnými prostředky a od postihu bylo upuštěno asi není to stejný jako, že za to nehrozí postih, že? Ano, konečný slovo má soud.. Takže tam ten postih hrozí...
Duke_Luke píše: pát 06 zář 20:26
brnenska.odchytova píše: stř 04 zář 14:19
řidičBOB píše: stř 04 zář 10:36 Můžeš. Úplně v klidu. Nejedná se o předjíždění.
Chce se to zamyslet nad tím, co ten pojem znamená a jak takové předjíždění probíhá.
a o co se teda jedná, když jedeš v pravým pruhu úplně sám a předjíždíš auta vlevo? :)
A co ten pojem znamená a jak takové předjíždění probíhá? Nám to pověz, očividně to tady všichni nevíme :)
Tak aspon u nas na SVK je predbiehanie definovane v zakone ako : ZMENA jazdneho pruhu s CIELOM obehnut vozidlo. Cize za mna Bob narazal na to, ze zakonnu formulaciu NEnaplnis. Pretoze NEzmenis pruh, takze podla zakona NEPREDBIEHAS.
Nenaplnil si skutkovu podstatu definicie. Takze nie je to predbiehanie a ak ostavas v pravom pruhu bez zmeny pruhu a len dobehnes pomalsie vozidlo v inom pruhu, podla zakona ho NEpredbiehas :D
Jenže u nás to takhle definovaný není. Resp. to není definovaný vůbec.
A naopak některý § mluví o tom, že pokud při předjíždění vybočuješ, tak musíš blikat. A při předjíždění cyklisty musíš blikat i když nevybočuješ.
a indicií, proč se za předjíždění považuje aji když neměníš pruh je tam víc.

Ale zeptám se jinak:
Takže když jedeš celou dobu v levým a míjíš někoho jedoucího v pravým pruhu, tedy nevybočuješ, neměníš směr, před nikoho se nezařadíš, o předjíždění se jedná, ale jak je to obráceně, tak ne?
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Duke_Luke píše: pát 06 zář 20:26Tak aspon u nas na SVK je predbiehanie definovane v zakone ako : ZMENA jazdneho pruhu s CIELOM obehnut vozidlo.
Ve kterém zákoně?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Kde jsi vzal ty Einsteine, že někoho zastupují za peníze? To jsem někde psal nebo si použil mozkové myšlení??
Ještě větší blbec, než jsme doufali.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

A při předjíždění cyklisty musíš blikat i když nevybočuješ.
Tohle nechápu. Jezdí se při pravém okraji - jak můžou jet při pravém okraji cyklista s autem vedle sebe fakt nevím.
Vybočuješ vždy
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak ono je to hlavně pro ostatní účastníky provozu.
Vidím v protisměru cyklistu a auto:
1) dá blinkr - počítám s tím, že ho hodlá objíždět
2) nedá blinkr - počítám s tím, že nechá auta v protisměru projet a poté cyklistu objede.
Blinkr nikdy není pro toho, kdo jej dává…
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

GeneHawkins píše: sob 07 zář 08:09
Duke_Luke píše: pát 06 zář 20:26Tak aspon u nas na SVK je predbiehanie definovane v zakone ako : ZMENA jazdneho pruhu s CIELOM obehnut vozidlo.
Ve kterém zákoně?
Slovenský zákon o cestnej premávke se dá najít stejně snadno jako ten český. A netřeba ho hledat, není to tam.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

To já právě vím, proto se ptám ve kterém to je.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

řidičBOB: Jasně, o tom se netřeba bavit + teda je to ještě informace pro ty za ním.
Já spíš nerozumím tomu tvrzení, které jsem citoval - že někdo jede permanentně metr od kraje a tudíž při míjení cyklisty vážně nemusí hnout volantem je vlastně špatně
Chápeš to?
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Truck Daškam píše: sob 07 zář 08:14
A při předjíždění cyklisty musíš blikat i když nevybočuješ.
Tohle nechápu. Jezdí se při pravém okraji - jak můžou jet při pravém okraji cyklista s autem vedle sebe fakt nevím.
Vybočuješ vždy
Možná tomu brání zvláštní okolnosti ;)
Hádám, že se tak děje úplně stejně, jako když tě bere na semaforech nebo v koloně cyklista...

Znova se ptám hlavně bobana💩, tohle taky není předjíždění, i když se tam o tom tak píše? Jede přece ve stejným pruhu, nikam se nezařazuje..
Ta tvoje definice, že se musí zařadit a když se nezařadíš, tak to není předjíždění, má docela dost trhlinek...
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Ale mám další... Co takhle to předjíždění odvodit z opaku souběžné jízdy?
Když je taková hustota provozu, tak se to nepovažuje za předjíždění, když jedou v jednom pruhu auta rychleji než v druhým... Takže když není taková hustota provozu, tak to předjíždění je, což? ;)
Odpovědět