Takže postih za to nehrozí, protože by ses z toho u správního vykecal? Aha... ale jinej by měl smůlu.. Mi přijde, že máš tak trochu problém chápat význam slova hrozí..řidičBOB píše: ↑pát 06 zář 15:47 Nikoliv. Nic takového jsem neřekl.
Znovu opakuji, i pro pomalejší slepá zvířátka, že jsem uvedl konkrétní situaci, za kterou postih nehrozí. Tobě možná ano, protože bys souhlasil. Já bych nesouhlasil a bránil se dostupnými prostředky. A tam jsem si 100% jistý, že by od postihu bylo upuštěno. Vím, o čem píši a proto to také píši. Co si o tom myslíš, je mi úplně jedno. Stejně tak to, kdo má na to jaký názor. Konečné slovo má soud.
To je celé. Chápu, že to pro někoho může býti složité na pochopení, ale to fakt není můj problém.
Tak znova pro všechny bobany, co jim zobání nedělá dobře...
Nic ti nehrozí, ale musíš se bránit? To, že by ses bránil dostupnými prostředky a od postihu bylo upuštěno asi není to stejný jako, že za to nehrozí postih, že? Ano, konečný slovo má soud.. Takže tam ten postih hrozí...
Jenže u nás to takhle definovaný není. Resp. to není definovaný vůbec.Duke_Luke píše: ↑pát 06 zář 20:26Tak aspon u nas na SVK je predbiehanie definovane v zakone ako : ZMENA jazdneho pruhu s CIELOM obehnut vozidlo. Cize za mna Bob narazal na to, ze zakonnu formulaciu NEnaplnis. Pretoze NEzmenis pruh, takze podla zakona NEPREDBIEHAS.brnenska.odchytova píše: ↑stř 04 zář 14:19a o co se teda jedná, když jedeš v pravým pruhu úplně sám a předjíždíš auta vlevo?
A co ten pojem znamená a jak takové předjíždění probíhá? Nám to pověz, očividně to tady všichni nevíme
Nenaplnil si skutkovu podstatu definicie. Takze nie je to predbiehanie a ak ostavas v pravom pruhu bez zmeny pruhu a len dobehnes pomalsie vozidlo v inom pruhu, podla zakona ho NEpredbiehas
A naopak některý § mluví o tom, že pokud při předjíždění vybočuješ, tak musíš blikat. A při předjíždění cyklisty musíš blikat i když nevybočuješ.
a indicií, proč se za předjíždění považuje aji když neměníš pruh je tam víc.
Ale zeptám se jinak:
Takže když jedeš celou dobu v levým a míjíš někoho jedoucího v pravým pruhu, tedy nevybočuješ, neměníš směr, před nikoho se nezařadíš, o předjíždění se jedná, ale jak je to obráceně, tak ne?