Tipy na víkend, zajímavé výstavy etc etc

Volné diskuse na libovolná témata...
šmoula
Mistr volantu

Tipy na víkend, zajímavé výstavy etc etc

Příspěvek od šmoula »

Zdravím,

napadlo mě zde vytvořit téma, do kterého by se vkládaly různé tipy na zajímavé výstavy, expozice, vyhlídky atd atd.

A hnedka začnu.

O víkendu jsem v Praze navštívil neviditelnou výstavu. www.neviditelna.cz , která byla to vskutku zajímavá. Člověk nahlédne do života nevidomých a představí si, jak hrozné to je, když přijde o zrak.

Po zaplacení vstupného vstoupíte do místností, kde je absolutní tma(nic nevidíte) a celou výstavou Vás provází slepý průvodce. Je tam několik místností a v každé je něco jiného(nebudu říkat co, abych Vás nepřipravil o to nejlepší). Trvá to asi tak hodku, a tuto výstavu mohu doporučit, nebo byla opravdu úchvatná.

šmouloj
2.0i 107kW
Pickuper
Letec

Re: Tipy na víkend, zajímavé výstavy etc etc

Příspěvek od Pickuper »

Auschwitz-Birkenau B-)
Vstup je zdarma a otevřeno mají skoro furt
* 8:00 AM - 3:00 PM Prosinec-Únor
* 8:00 AM - 4:00 PM Březen, Listopad
* 8:00 AM - 5:00 PM Duben, Říjen
* 8:00 AM - 6:00 PM Květen, Září
* 8:00 AM - 7:00 PM Červen, Červenec, Srpen
....a pro opravdové znalce doporučuji spojit s návštěvou synagogy v centru Auschwitz ;)
Niko nadžanel ko kerdža
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

těm, co se zajímají o vojenskou techniku a nevadí jim "spartánské" okolostojičnosti doporučuju návštěvu leteckého muzea u Vyškova (je vidět z R46, jak je to "záložní" letiště - naproti ČS Slovnaft)

Vlezný je (bylo loni) pade, člověk si po tych létadloch ajiných mašinách může aji poloziť.... akorát scát sa chodí do kopřiv...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
PeTr7650
Pan Řidič

Příspěvek od PeTr7650 »

scani do kopriv nevadi, je to zdravy. kurde, jezdim tama nescetnekrat tydne, budu se tam muset stavit nekdy . . .
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

prestoze jsem tam sam nebyl, tak bych doporucil technicke muzeum v Sinsheimu. uz jen podle stranek tam maji tuny uzasnych veci. sam se tam chystam kvuli Concorde a Tu-144.

http://sinsheim.technik-museum.de/en
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

mmira píše:prestoze jsem tam sam nebyl, tak bych doporucil technicke muzeum v Sinsheimu. uz jen podle stranek tam maji tuny uzasnych veci. sam se tam chystam kvuli Concorde a Tu-144.

To vypadá zajímavě. Pokud bude ve čt stávka, tak si možná možná udělám výleteček :-bd
2.0i 107kW
drozden
Spolujezdec

Příspěvek od drozden »

mmira píše:prestoze jsem tam sam nebyl, tak bych doporucil technicke muzeum v Sinsheimu. uz jen podle stranek tam maji tuny uzasnych veci. sam se tam chystam kvuli Concorde a Tu-144.

Sinsheim je moc pekny, kdyz uz tam budete, muzete se stavit rovnou i do druhe casti technickeho musea v Speyer - je to relativne kousek. Z veci, ktere tam rozhodne stoji za prohlidnuti - raketoplan Buran, ponorka, vnitrek B747 a stare veterany. Za me vitezi tento: Obrázek
Pro deti doporucuji vzit na zacatku muzea pytle do skluzavek. Letadla maji casto krome schudku i cestu na zem v skluzavce, z nichz nektere jsou ale spis pro odvazne (ta stribrna trubka): Obrázek
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Ts kraso, Buran, vnitrek 747, tak to neee, tam musim :D

Hele, da se to zvladnout za 1 den? Tzn. vyjet z prahy treba ve 3 rano, dojet do Speyeru, behem dopoledne se mrknout na burana, 747, pak si dal nekde nejakou chalku a prejet do Sinsheimu? A kolem treba 18-19 vyrazit domu :)
2.0i 107kW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

drozden: vlastne mas pravdu, o Buranovi jsem cetl nedavno. no o duvod vic, proc tam vyrazit. a nedaleko je Nordschleife...
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
drozden
Spolujezdec

Příspěvek od drozden »

smoula: Zvladnout se to da, ale od idealu to ma daleko. Samotny Speyer mi nedavno zabral temer cely den, ale vzhledem k tomu, ze bydlim nedaleko, tak me cas netlacil a mam tendenci si u kazdeho exemplare cist, co o nem pisou. Za dopoledne (9-12) by zbezne prohlidnout podle me sel, pokud by clovek vynechal veci, ktere ho zas az tak nezajimaji (lokomotivy, nektera letadla a vrtulniky..). Cesta Praha - Speyer/Sinsheim se da zvladnout pomerne rychle, netreba vyrazet sest hodin pred oteviraci dobou. Kdyz jsem to jel naposledy (cca dva tydny), tak z celkove cesty po Nemecku mohla byt tak petina s omezenou rychlosti, jak je omezena rychlost na D5 brzy rano nevim, ale necekal bych, ze by tak rano byla aktivita policie zvlast vysoka.

mmira: Celkove je tahle cast BW moc pekna - krome musei a Hockenheimringu je tu treba Heidelberg, Schwetzingen a dalsi mista, ktera stoji za navstevu.
Odpovědět