Takže jenom na vysvětlenou - pokud policista provádí úkon, tak nemá za povinnost zahájit další úkon, až na výjimky.
To je v pořádku a logický. Ačkoliv nevidím problém, že by si přestupce počkal na odbavení - i to samotné by byl mimochodem pěkný trest.
Jenže vše začalo u toho, že PČR stála bez nikoho a ignorovala dva přestupce a vyhlídla si následně někoho jiného.. A jak jsem psal na počátku: Jestli si hrál třeba s telefonem a čekali už konkrétně na něj, tak budiž - ovšem pokud ty dva mamrdy v bus pruhu ignorovali jenom proto, protože si někdo dovolí mít auto z roku 2000 a nic jinýho na něj neměli a šli vlastně nějakej přestupek u něj hledat, tak je to prostě idiocie.
Což přesně tohle předvedli nedávno PMJ u mě - já normálně v levém pruhu (nebot pravý je vyhrazený), přede mnou vozidlo předjelo jiné vozidlo bus pruhem (a to jsme už tak jeli přes 60) a PMJ slovilo mě, za nic. Nic nenašli, nashle.
Co na to říct... ačkoliv u PMJ to tak nějak beru, je zajímaj jiný věci než benigní dopravní přestupky (bus pruhem čistě předjel jedno vozidlo, nešlo o vyjebání s kolonou)