Rozpor u zónové značky

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
GeneHawkins
Letec

Re: Rozpor u zónové značky

Příspěvek od GeneHawkins »

Je to ztráta času. Ale učitelák jsem teda v autoškole dělal...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Učitelák je dneska věc magistrátu - Dopravního odboru.
Samozřejmě, příprava může probíhat v autoškole nebo jiném certifikovaném školícím středisku. To ale žádný učitelák nikomu nedává a ani uchazeče nezkouší.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Petr1234
Adept autoškoly

Příspěvek od Petr1234 »

Už to trochu nemá význam, ale budiž. Nepsal jsem, že zkouší učitele v autoškole, ale že je to učitel v autoškole, který zkouší uchazeče o průkaz učitele. Tedy třeba pro KÚ.
Za celou dobu zde nepadl kromě infantilních řečí typu nechápeš souvislosti žádný argument. Jaký máte pro vnější zónovou a vnitřní běžnou paragraf, odstavec?Zakon o provozu znám téměř zpaměti, hledáním něčeho takového jsem ztratil mnoho hodin.
Není zónova značka příkazová, zákazová a informativní. Resp. teoreticky si takové kategorie můžeme vymyslet, ale začátek a konec platnosti mají stejný. Není žádný mechanizmus obecné a místní úpravy, který by znal postupné upřesňování a překrývání významu značek. Místní úprava může obecnou přebít, ale nikoliv ponechat půlku významu a půlku změnit. Pokud navíc vytáhneme místní úpravu, tak mám pravdu s volným parkováním, místní úprava přebila obecnou. Já bohužel nemůžu uvést paragraf nebo odstavec čehokoliv, protože říkám, že toto je "undefined", legislativa takovou konstrukcí nezná. Proto jsem se ptal na ustanovení, které toto popisuje, já ho nenašel. Pokud máte jiný názor, budu rád za argument, ne za hraběcí poučovani bez podpory nějakého ustanovení zákona nebo vyhlášek.
Petr1234
Adept autoškoly

Příspěvek od Petr1234 »

Dovedu si představit argument spočívající v tom, že tvrdošíjně trváme na tom, že zónova značka končí až svým ukončením. Ok. Pak ale uvnitř zónových značek týkajících se rychlosti nejde dát dovnitř zóny jinou rychlost, třeba nižší. A to jste mi zde otloukli o hlavu, že to jde. Takže nepřímým důkazem máme neplatnost původního predikátu - platnost zónové značky může být vnitřními značkami změněna. Jelikož IP11b nedává řidiči povinnost platit parkovné, tuto povinnost nemá, nelze ze zónové zdědit část významu a část přepsat. A parkování je free.
GeneHawkins
Letec

Já nevím, kde jste přišli na to, že IP11x vám zaručuje bezplatné parkování...
IP11a.jpg
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Plácáš úplné kraviny - páté přes deváté.
Znovu tě odkazuji na studium, co znamenají jednotlivé úpravy na PK, co je čemu nadřazené a co v nich upravovat dál lze a co ne. Napovím, že zrovna ty zákazové značky, které tady předhazuješ pořád dokola, lze místní úpravou změnit, pokud jsou dané obecnou úpravou.
Vše tady bylo napsáno. Že to nechápeš, je sice smutné, ale my s tím nic neuděláme.
Ne, učitele v autoškole opravdu nezkouší uchazeče o učitelák.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Petr1234
Adept autoškoly

Příspěvek od Petr1234 »

Ad odkud vyplývá bezplatnost u IP11b: psal jsem úplně v prvním příspěvku, že tam byla pouze dodávková tabulka o způsobu parkování, třeba šikmo, to je teď jedno. Na té Vaší fotce je asi dodávková tabulka informující o povinnosti platit parkovné (nedaří se mi to úplně zvětšit). Neni-li tam ta dodávková tabulka o placení, tvrdím, že parkování je bezplatné. Protože tato značka mi povinnost platit nedává. Kdybych tu povinnost měl, mělo by parkoviště byt osazeno značkou placeného parkování. Kdyby byla izolovaně mimo zónu, není co řešit.
Je-li IP11b v zóně, tak se ptám, odkud plyne možnost částečně zdědit něco ze zónové značky. Prosím o paragraf, ne číslo zákona (361), protože tam jsem to nenašel.
Ad učitel autoškoly. Nevím, ale připadá mi, že je asi těžké pochopit psaný text. Takže ještě jinak. Je to člověk, který pro KÚ nebo nějakou jinou příslušnou instituci zkouší uchazeče o průkaz učitele. Shodou okolností je sám učitelem v autoškole. Sorry jako, ale tuhle trivialitu dál fakt vysvětlovat nebudu.
GeneHawkins
Letec

Ne, není to dodatková tabulka, žádná taková dodatková tabulka neexistuje. Je to ceník parkoviště.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ptal jsem se na stejnou věc instruktora v autoškole, který zkouší uchazeče o licenci učitele,
Psaný text chápu docela dobře. Ještě si ale přikoupím věšteckou kouli, abych z toho textu poznal, že je zkouší na KÚ.
Což mimochodem také nelze, protože uchazeče o učitelák nezkouší nějací externí učitelé z autoškol, ale zaměstnanci KÚ.
Lakuj chlapče někoho jiného.
BTW: ne každá kravina musí mít své paragrafové znění v zákoně. Je mnoho pravidel, které plynou ze vzájemné provázanosti jednotlivých paragrafů a prováděcích předpisů. Jenom je potřeba to holt chápat.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

GH: je to fakt marný. Ten chlapec nezná elementární vztahy mezi značkami a paragrafy a štěká tady jako pan Chytrý.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět