Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od abgx1 »

-Nie, niedoslo k nepochopeniu. Oni si to vedia aj pekne odovodnit. Vraj roztocis predne kolesa a tie ta pekne vtiahnu do zakruty. Jeden takyto, zhodou okolnosti byvaly vodic tatry, uz takto s osobakom aj zbural autobusovu zastavku. Na jeho presvedceni to nic nezmenilo, vraj mal proste pridat viacej plynu :)

-Stale nerozumiem ako to, ze sa budu auta v krizovych situaciach smykat po ceste ako maslo po panvici pomoze bezpecnosti. Ved to je totalna mentalna akrobatika. Pokazene ABS som zatial zazil raz, ked som pri vymene brzd poskodil senzor. Brzdenie s ABS som zazil desiatky krat.
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

abgx1 píše: úte 13 srp 14:31 -Nie, niedoslo k nepochopeniu. Oni si to vedia aj pekne odovodnit. Vraj roztocis predne kolesa a tie ta pekne vtiahnu do zakruty....
Ale jsou i situace, kdy mi přidání plynu při nedotáčivým smyku zachránilo auto. Když sem v autě bez ABS zablokoval kola na mokré vozovce s listím, listy vytvořily klín, který zablokoval kola a auto jelo jako sáně. Tam opravdu pomohlo přidání plynu.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Su, ale to fakt nie je vec o ktorej by uvazoval priemerny vodic.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

abgx1: Nechápem, prečo by sa mela v krizovych situaciach auta smykat po ceste
Říkám, že škola smyku či nějaké obdobné rozsáhlejší vzdělání ohledně fyziky by u silnějšjích aut nebylo na škodu. A autoškola na starých autech bez asistentů by měla být samozřejmost
Asistent má být asistent - ne zástupce řidiče a řidič má chápat, co asistent dělá a co by měl dělat on bez něj.

Je to úplně stejný, jako by elektrikář nechápal co kterej drát dělá a jen by věděl, že modrej má dát vlevo a hnědej vpravo (nebo je to obráceně? Elekrtikář
nejsem :-D)
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A co by tedy měli absolvovat řidiči kamionů? Auto je silné, těžké, blbě brzdí a blbě se ovládá ve smyku.
Jak umělci tobě podobní tato auta zvládají, nám dokazují každou zimu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Ja som uz pisal preco. Posledny krat zopakujem ze ludia nedokazu spravne brzdit ani s ABS. Viac k tomu netreba dodavat. A nie, na tom ze sa par metrov nekontrolovatelne sankujes a nasledne pustis brzdu nie je v porovnani s ABS vobec nic bezpecne.

Mal by si navstivit tu skolu smyku, minimalne si v nej vyskusat rozdiel medzi ESP on a ESP off. Ti "asistenti" fakt nie su magicky prutik ktory za teba vyriesi problemy, maximalne ti odpustia o nieco pomalsie a menej presne reakcie v porovnani s autami bez ESP. Bez toho aby si to mal v ruke ti nepomozu. Je to vec ktora ti moze(a nemusi) pomoct v limitnej situacii ktoru ako bezny vodic zazijes raz za par rokov. Mimo toho o nej nevies ani s nou nijak neinteragujes.

Vysvetlis mi teda prosim, vzhladom na hore napisane, ako by absencia ABS a ESP zvysila bezpecnost na cestach?

Hnedy je inak vlavo. Je na to take ceske porekadlo: Vlevo faze, vpravo nulak, kdo to nevi, ten je curak.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

abgx1 píše: úte 13 srp 18:12
Hnedy je inak vlavo. Je na to take ceske porekadlo: Vlevo faze, vpravo nulak, kdo to nevi, ten je curak.
:D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Truck Daškam
Letec

Jak umělci tobě podobní tato auta zvládají, nám dokazují každou zimu.
Však proto jsem psal, že E po prokazatelné praxi ;-) A klidně 18-21let max 12t

To že někdo s mokrým řidičákem může sednout do CE a mít 42t je taky špatně.. Sice jsou tam psychotesty a někdo si to bere na triko (zaměstnavatel), ale stejně...
Vysvetlis mi teda prosim, vzhladom na hore napisane, ako by absencia ABS a ESP zvysila bezpecnost na cestach?
Nějak nevím jak jsi přišel na to, že by auta měla být bez ABS a ESP...? Nic takového jsem nikdy nepísal
Chápeš to?
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Truck Daškam píše: úte 13 srp 07:26 Věř, že mezi lidma je už mraky lidí, co nedokáží bez senzorů ani zaparkovat. To samý, že při poruše ABS nebudou schopný při kritickém brzdění schopni uvolnit kola.
Je to dobře, že se z lidí dělaj poloopice? Za mě ne - technika pořád selhává.
Prave ma tato diskusia prestala bavit. Nebudem do nej dalej prispievat.
Truck Daškam
Letec

Prave ma tato diskusia prestala bavit. Nebudem do nej dalej prispievat.
A ty tam někde vidíš, že by auta neměla mít ABS/EPS? Já tam nic takového nevidím.
Chápeš to?
Odpovědět