Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Kavis
Mistr volantu

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od Kavis »

Je to i na pooperativni stavy, ma to pomahat proti otokum, zanetum, trochu redi krev a ty enzymy maji nejak pomahat hojeni... V letaku pisou i na revmatizmus mekkych tkani a pokrocile stadium artrozy, tak kdo vi, jak u tebe :D

Zatim mam sadru akorat ze zadni strany a je to cele stazene "obvazy", protoze az v pondeli pujdu vytahovat stehy a predpokladam, ze full sadra by sla na nohu az potom. Takze to jedno neni. Tyden se nudim na gauci, takze jsem si o rupture achillovky zjistoval co nejvice informaci a ten Vacoped je tam casto zminovany jako alternativa sadry. Nektere nemocnice to nabizi i rovnou po operaci, ne az po 2 tydnech, kdy se vytahuji stehy. Tady to bohuzel nenabizi vubec a neda se ocekavat nejaka spoluprace, kdyz si to zaridim pres sveho ortopeda, tak budu muset nekoho otravovat, at me za nim vozi 100 km. Ale za ty benefity, ktere to prinasi mi to asi stoji.
Opencast si myslim na tohle nedelaji a u nas ho nenabizi ani na ruku :D
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Mě se drolí rameno a prý na podobné preparáty je už pozdě, tak nevím :-) Ale třeba ti W pomůže. Přál bych ti to.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Jestli ho uz mas uplne na maderu, tak uz to pilulkama nedozenes no.
Diky, uvidime :) Uskodit by to nemelo a aspon budu mit pocit, ze jsem zkusil udelat neco navic. Zatahl jsem to z benefitni karty, tak to ani tak nebolelo. Akorat ted na zacatku je docela zajimave sypat toho do sebe 3x denne tolik :D

Obrázek
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Mám bohaté zkušenosti s nemocma/bolestma/artrozou mých kloubů. Wobenzym jsem ale nikdy nepožíval, čili neznám, ale co jsem kolem toho študoval, tak by měl být vhodný právě pro postúrazové stavy a hojení. Ty svoje klouby "mažu" (chondro, MSM atd) už mnoho (desítek) let, různé pilule mi fungovaly, ale dělaly "pestva" v trávení, fčíl už několik let bez vedlejších negativních efektů mažu klouby Extrifit Flexainem. Spokojenost.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Ja uz nejakou dobu stridam alavis maxima triple bland a arthro complex od gym beam. Ale zjevne mi to moc nepomohlo :D Co mam problemy s koleny a zacinaji se ozyvat i kycle, tak prakticky nebeham a fotbal hraju jednou rocne na Tydnu divu (letos 51. rocnik recesisticke akce tady v Opave) a pri tom jsem si to urval. Udrzuju se akorat jezdenim na kole a ve sklepe jsem si udelal male fitko, kam se snazim 3x tydne zalezt... Asi to neni uplne idealni na ty achillovky, kdyz pak po roce prijdou prudke odrazy a sprinty.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Pokud se Ti ozývají (artroticky) kyčle, počítej, že artroza je nevratný proces a připravuj se na endoprotézu.
Já měl v levé kyčli artrozu 3 st a už 21 let mám v sobě v kyčli železo, ale ne TEP, nýbrž (šetrnější) Hip Resurf.

Rozdíl mezi nima tady (můj web o železe).
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Diky, zajimave.
Zatim to neni nejak divoke. Nejcasteji to citim, kdyz ridim. Vydrzim tak hodku, max hodku a pul a pak se musim protahnout - projit. Obcas malinko po zatezi.
Je mi teprve 36, tak musim vydrzet co nejdyl :)
S koleny to je horsi. V tom operovanem nemam kus chrupavky a tam uz to lepsi nebude...
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Já měl achilovky už dlouhodobě v háji, furt bolesti, kulhání, takže prasklo asi posledních pár vláken, proto žádná rána. A proto jsem si myslel, že je to jen natažené či natržené. Akorát mi bylo divné, že v moři chodidlo tak divně plandá. Ten ortoped s Vacopedem má pravdu. Já to dal se dvěma Vacopedy, chodil jsem vlastně furt po úrazu, na noc a belhání po bytě jsem je sundaval a pouze dával pozor, aby achilovka nebyla vůbec namáhána. Zkusím najít tu studii o léčbě, ani pro pevnou sádru to tam moc dobře nevychází. V době léčení jsem užíval 3xdenně Gelmodel http://www.domacilekarna.cz/pripravek/3 ... el-premium. I známý chirurg, co se konzervativní léčby nebál, tak žasl nad rychlostí hojení. Takže buď Gelmodel nebo ta Boží ruka. Ale i ten Bůh mohl vybrat ten Gelmodel a toho osvíceného chirurga, co rozhodl se do toho už nevrtat. Dokonce se mi úrazem vyhojil dlouholetý zánět a teď ujdu bez problémů výrazně víc než před. Asi fakt ten Gelmodel, beru ho preventivně v menších dávkách furt.
EDIT: Poslal jsem ti do SZ český překlad té studie, který jsem tehdy našel a poslal přeložený i doktorovi. Zkusím najít i originální odkaz.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

HondaMan píše: úte 06 srp 08:12 Captain Obvious alert!

O víkendu jsem jel trasu Brandýs - Kolín a zpět. Podél Labe. Zase to dlouho neudělám. To co jsem viděl na cyklostezkách ve městech a okolí (Kolín, Poděbrady, Nymburk..) mi vyvolává nevolnost.
80% lidé jezdí bez helmy a pár těch co helmu mělo ji nemají nasazenou.
Lidé se sluchátky, kteří netuší, co se kolem nich děje
2 frajeři, kteří měli na řidítkách puštěný Youtube na mobilu (shodou okolností oba bez zapnutého pásku helmy) a sledovali mobil více než stezku
K pauze patří přirozeně Pivo. Čím častější pauza, tím lepší výlet
"éčkaři" jsou kapitola na samostatný příspěvek
Motající se děti, psi na volno nebo s vodítky přes stezku jsou už jen bonus

ať si každý dělá co chce... já se téhle "diskotéky" účastnit nehodlám...
To není cyklistika, to bych také nedal. V tomto je obrovská výhoda Bavorský les. Oproti Šumavě málo cyklistů. A před nástupem elektrokol skoro žádní.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Dotaz nejvíce na Honzisse. Jak jsi spokojený s YT Izzo? Teď ničím Dartmore Hornet (HT s HA 64°) a na 95% jízd je to zbytečný hardcore. Těch zbývajících 5% mě ale nejvíce baví.
Nové kolo jsem kupovat nechtěl, ale když teď všude cpou ty slevy, tak mě to láká :-)

Do oka mi padlo Izzo. Buď 3 nebo 4. https://www.yt-industries.com/products/ ... core-4-nt/
Vím, že jsi měnil pár komponent (ráfky, hazka za AXS...) a dokupoval Tues

* jsi spokojený s karbonovými ráfky? Vydrží drsnější jízdu? Současné hliníkové mám i přes 2.8" gumy zprohýbané jak horskou dráhu.
* Chci jedno kolo. Dá Izzo i drsnější traily?
2.9T RWD
Odpovědět