Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
denis
Pan Řidič

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od denis »

Čo to je za veľkosť? M/L? Rád sa Ti oň postarám na pár mesiacov ;;) ale vážne, prajem skoré uzdravenie. Mne sa na jar vŕtali iba v kolene a po necelých troch týždňoch som jazdil, a bol to neskutočne dobrý pocit, aj keď mám len lowcost bike z decathlonu. Dlhšie však pokukujem po niečom novom a práve XC ma zaujali najviac, ale môj servisák/predajca sa ma snaží prehovoriť na trail (CTM Rascal vs Zephyr) hlavne kvôli pohodliu. Nemyslím si však, že využijem jeho schopnosti, skôr ma láka nižšia hmotnosť, ale to by som ich musel otestovať v teréne.. btw ten Tvoj nový stroj vyzerá :-bd
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Diky, snad to pujde dobre, ale je to blby zraneni. :( Ghost je M, tyhle maji docela dlouhe ramy a L pisou az od 180cm v te orientacni tabulce. Ja mam 179. Jestli chces, tak mam volny predchozi XC

Obrázek
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

Nemáš pocit, že by si zvládol aj L keď si presne na rozhraní medzi M a L? To ja som čisté Mko so svojimi 170cm, možno aj S u niektorých výrobcov :D
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Tak uz jsem po operaci, ted jen dobre srust... Nene, tohle cerno/cervene je L a kdyz slo do tuheho nekde v terenu, tak mi to prislo dlouhe, jinak na nejake bezne slapani po polnackach to bylo pocitove v pohode. Nez prisla nabidka na ghosta, tak jsem premyslel, ze na to hodim kratsi predstavec, at si to trochu zkratim, ale vyresilo se to samo. Ale dospel jsem do faze, ze kvuli ovladatelnosti ram radsi malinko mensi, nez malinko vetsi.
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

Koľko si dal za ghosta, ak to nie je tajné?
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Přeju dobré uzdravování. Neuspěchej to, chce to čas. Já si před 6 lety při pádu v horách přetrhl obě. Bylo to ve Švajcu, tak jsem se pod brufeny s bolestmi dobelhal do hotelu. Takže jsem si myslel, že to mám jen naražené a natažené. Dokonce mě s tím žena dovezla ze Švajcu na Istrii, kde jsem se s pomocí trekových holí vždy dobelhal na pláž. Po návratu do Česka jsem konečně navštívil ortopeda a ten kroutil hlavou a konstatoval obě achilovky přetržené, což potvrdila i další sono a vyšetření u jiného doktora. Takže porada, ještě několik sono u různých doktorů, už se jim to nechtělo operovat kvůli už probíhajícímu procesu hojení, takže konzervativní léčba s ortézami a belháním se "štajf". Jak jsem měl čas, tak jsem vygooglil, že ve světě je docela trend k léčbě bez operací, což mi dodalo sil pro boj. A stal se zázrak, zahojilo se to samo, úraz v září, první jízda autem v prosinci, chození bez holí v únoru a jízda na kole až v květnu, přece jen to byly obě achilovky najednou. Byl jsem takový pokusný králík, doktoři nevěděli o nikom, kdo měl obě najednou a navíc vyhojení bez operace. Jako věřící člověk si jsem jist, že jsem se stal zázrak, o který jsem se u Boha denně modlil. Protože sami doktoři tomu nevěřili.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Captain Obvious alert!

O víkendu jsem jel trasu Brandýs - Kolín a zpět. Podél Labe. Zase to dlouho neudělám. To co jsem viděl na cyklostezkách ve městech a okolí (Kolín, Poděbrady, Nymburk..) mi vyvolává nevolnost.
80% lidé jezdí bez helmy a pár těch co helmu mělo ji nemají nasazenou.
Lidé se sluchátky, kteří netuší, co se kolem nich děje
2 frajeři, kteří měli na řidítkách puštěný Youtube na mobilu (shodou okolností oba bez zapnutého pásku helmy) a sledovali mobil více než stezku
K pauze patří přirozeně Pivo. Čím častější pauza, tím lepší výlet
"éčkaři" jsou kapitola na samostatný příspěvek
Motající se děti, psi na volno nebo s vodítky přes stezku jsou už jen bonus

ať si každý dělá co chce... já se téhle "diskotéky" účastnit nehodlám...
2.9T RWD
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

denis píše: pon 05 srp 18:39 Koľko si dal za ghosta, ak to nie je tajné?
Necelych 40. Ale pak jsem to jeste ladil. Bylo na tom razeni, kliky, kazeta a retez deore a prehazovacka slx. Tak jsem pouzil stare kolo jako darce organu a dal na to kazetu, kliky a retez slx a razeni s prehazovackou xt. A jeste jsem prehodil gripy za esi v barve aqua. A plaste conti raceking dozadu a crossking dopredu.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

jerry píše: úte 06 srp 06:43 Přeju dobré uzdravování. Neuspěchej to, chce to čas. Já si před 6 lety při pádu v horách přetrhl obě...
Taky dobry :D

U me to bylo jasne okamzite. Prasklo to tak, ze to slyseli borci 20 metru ode me. Jak kdyz slapnes na suchou vetev.
Ze hriste me odvezla rychla.
Uspechat to neminim. Sypu do sebe wobenzym, je to sice drahe jak valka, ale pry to pomaha. Fotbal uz nemam v planu nikdy :D
V praci jsem si zazadal o auto s automatem.
Akorat ted trochu bojuju s doktorem, co me operoval.
"muj" ortoped, co mi predloni delal koleno, mame menil kycel a hodne mu verim (majitel soukrome kliniky + primar ortopedie v jedne agel nemocnici) mi doporucil vymenit sadru za plastovou nahradu vacoped, kde je postupne moznost menit uhel fixace a v posledni fazi i nastavit drobny rozsah pohybu. Ma to pak vyrazne ulehcit nasledne rehabilitace, oproti zabetonovani na 6 tydnu v jedne poloze. Je to jednoduse sundatelne, tze muze pripadne probehnout nejaka hygiena, muze se mazat jizva, popripade zacit s kotnikem jemne hybat driv atd.
Ale mistni doktor, (nevybral jsem si ho, kdyz me vezla sanitka) o tom nechce ani slyset. Jen rekl, ze tomu nefandi a urazene mi oznamil, ze jestli to chci, tak at si to resim tam, kde mi to poradili... Za me by stacilo oznamit rizika, napsat do zpravy "na zadost pacienta..." dej nam 4000, co to stoji a bylo by. Je to metoda fixace, co se pouziva snad 15 let, ale k nam do Opavy to asi jeste nedorazilo no...
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ten Wobenzym ti imho teď moc nepomůže. Je to chondroprotektivum, chrání klouby (klouby, ne měkké tkáně, pokud se nepletu) jako prevence. Pokud už je něco ulomené, nadrolené, atd., je to zbytečné. Vlastní zkušenost, vhodný čas na používání podobných preparátů jsem prošvihl :-D

Jinak otázka, jestli by na Achillovku byla alternativa sádry vhodná. Já jsem teď v týdnu poprvé naživo viděl Opencast, ale na ruce, nevím, jestli by šla na Achillovku. Ale to je teď už asi jedno, když máš klasickou.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět