Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Já vím, že je (ten rozdíl velký). Mohl říct, že se věnoval a překoukl. Tam by za tebe podmínka byla v pohodě (asi). Řekl pravdu, má být výsledek jiný? Asi ne. Protože to konání bylo v obou případech stejné, jen jednou to řekl a podruhé ne.
Jinak výměna přiznání viny za menší trest je to od dob krále Klacka. Pokud by tvrdil, že se překoukl, nevyvolalo by to tolik emocí. Za mě je to, co řekl (když už to udělal), vlastně docela fajn. Udělal píčovinu, zkazil život sobě a mnoha dalším, a postavil se k tomu nějak.
Basa nikomu život nevrátí, a nemyslím si, že tohle je věc, která se v base napraví. Má solit, až se z toho posere, to ano.
Jinak výměna přiznání viny za menší trest je to od dob krále Klacka. Pokud by tvrdil, že se překoukl, nevyvolalo by to tolik emocí. Za mě je to, co řekl (když už to udělal), vlastně docela fajn. Udělal píčovinu, zkazil život sobě a mnoha dalším, a postavil se k tomu nějak.
Basa nikomu život nevrátí, a nemyslím si, že tohle je věc, která se v base napraví. Má solit, až se z toho posere, to ano.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- Truck Daškam
- Letec
Za prvé to může brát jenom nosnosti a výšku, a za druhé proč pro OA zdarma je...? Jediný důvod?Navigace pro TIR existují, ano jsou placené. Nikdy jsem nepochopil, že všichni všechno chtějí zadarmo, přitom sami za svou práci berou mzdu.
Chápeš to?
Fakt se ptáš na takovouhle úplně základní věc? Asi se to vývojářům vyplatí.Truck Daškam píše: ↑pon 05 srp 17:54 Za prvé to může brát jenom nosnosti a výšku, a za druhé proč pro OA zdarma je...? Jediný důvod?
Založ si vlastní SW firmu, vyviň lepší mapy, včetně těch pro TIR a dej je světu zadarmo... aha, viď.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
petr: Já s tím souhlasím.
A ještě tedy, jak přinutíme Chorvata, aby solil?
Ve finále by to dopadlo tak, že do basy by nesel, dostal by od soudu povinnost zaplatit xy peněz. Odjel by na Balkán a hotovo. Takže žádný trest.
A na druhé straně pozůstalí.
Nevím, zda bys nad takovým “trestem” jásal, kdyby se týkal tebe.
Ve finále by to dopadlo tak, že do basy by nesel, dostal by od soudu povinnost zaplatit xy peněz. Odjel by na Balkán a hotovo. Takže žádný trest.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Já neříkám, že je to tak dobře... Ale prostě to tak chodí.
Když to je těžký. A soudil bych to vopravdu nerad.
Tím, že se sám pohybuju a pracuju ve "fyzickém" světě jsem si moc dobře vědom toho, že chyba se stát může.
Za život jsem kurtoval stovky nákladů, vozil na ještěrce úplně debilní břemena... Kamioňák / jeřábník / dělník na montáži (...) si těch sirek vytáhne sto za den.
Kdyby podobnou fušeřinu jako třeba bylo to těsnění pod hlavou Fordu RS, provedl nějakej manuál na stavbě, mrtvý by nebylo možný dopočítat. Takhle to byla jen nákladová položka. Tak vono se to bílým límečkům dobře kritizuje.
Že vjel do zákazu je zřejmý. Kdo to nikdy neudělal, ať hodí kamenem. Tady měli (voba) kurevskou smůlu.
Na druhou stranu, morální "pohledávku" za tím kamioňákem má nejen stát, ale i pozůstalý. A z jejich úhlu pohledu je doživotní mimo jediný možný. Což chápu...
Ale jak píše HM. Výchovnej smysl 0, jako exemplární příklad 0.
No, občas jsem rád, že o některých věcech rozhodovat nemusím
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Ano, vím, že z Chorvata ty prachy asi nedostanu. Stejně jako z české lopaty. Ale řeší něco reálně basa natvrdo? Já ti nevím, myslím si, že ne. A jasně, že bych nad takovým verdiktem nejásal. A budu jásat, pokud půjde sedět? Asi také ne.řidičBOB píše: ↑pon 05 srp 19:08 petr: Já s tím souhlasím.
... asi tak.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
takže zabít člověka z nedbalosti ( i když jí přiznám), by mělo být bez trestu? Z lopaty odškodnění nedostaneme a basa je zbytečná.
No, zajímavé to pojetí.
Stepan: opravdu myslíš, že 2 roky v base pro obyčejného člověka, nebude mít výchovný smysl? Věř mi, že bude. Bude si 5x metrem měřit, jak je vysoký a koukat na cestu i ve spánku.
Nepleť si to s frajery, co mají 4 mařenky, 2g ve frňáku a papíry nikdy neměli.
No, zajímavé to pojetí.
Stepan: opravdu myslíš, že 2 roky v base pro obyčejného člověka, nebude mít výchovný smysl? Věř mi, že bude. Bude si 5x metrem měřit, jak je vysoký a koukat na cestu i ve spánku.
Nepleť si to s frajery, co mají 4 mařenky, 2g ve frňáku a papíry nikdy neměli.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Takhle přímou zkušenost nemám a netoužím po tom. Mohu tedy jen předpokládat. Všeobecně nejsem pomstychtivý. Věřím, že touhou po pomstě bych si zkazil svůj život více než mi ho zkazila daná událost.
Smrt k životu neoddělitelně patří. Nehody se stávají. Lidé dělají chyby. Smířit se se smrtelností (může to nastat kdykoliv ať Ti jsou 3, 40 nebo 80) je z "psycho" pohledu náročné ale velmi osvobozující. "Žijeme jen jednou" pak přestane být fráze, ale způsob života.
Takže ano, věřím, že bych nebažil po pomstě.
2.9T RWD