Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
honziss
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od honziss »

https://www.autoforum.cz/predstaveni/no ... -tisic-kc/

Popravdě, vzhled Macanu v úplným základu mne nijak neuráží, dokonce i kola vypadaj vkusně, interiér taky. Neznám Porsche konfigurátor, takže nevím jestli tam nejsou nějaký nástrahy v chybějící výbavě. Add stěrač - no já bych ho tam nedal, čistě z estetického hlediska. Líbí se mi, jak maj stěrač uklizenej ve spoileru třeba Lexusy RX Na GRku ho nemám vůbec a je mi to úplně buřt.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Já teda nevím, ale tobě se tohle Porsche posazené na tom černém nelakovaném pekáči fakt líbí? Oplastované dveře jako Cactus. Fakt nechápu, že tohle u Porsche vůbec někdo pustí ven.

Úplně to samé se mi nelíbilo ani na Tiguanu bez R-line (a ta konfigurace byla tak absurdní, že jsi mohl mít Tiguana za mega a byl posazený na tomhle pekáči). Ale u Porschete? Fuj.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Macan je drahá nákupní taška. Oplastovaný spodek bude velmi praktický.
2.9T RWD
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Praktický možná jo, ale já nevím... dát za tenhle vizuál 2M mi přijde ústřel (chápu to u auta za půl míče).
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: pon 29 črc 09:22 Já teda nevím, ale tobě se tohle Porsche posazené na tom černém nelakovaném pekáči fakt líbí? Oplastované dveře jako Cactus. Fakt nechápu, že tohle u Porsche vůbec někdo pustí ven.

Úplně to samé se mi nelíbilo ani na Tiguanu bez R-line (a ta konfigurace byla tak absurdní, že jsi mohl mít Tiguana za mega a byl posazený na tomhle pekáči). Ale u Porschete? Fuj.
Líbí, mám rád basic auta, siluetu a tvar to má dobrej. Stěrač by to hyzdil. Když bych si to kupoval, tak bych bílou vyměnil za černou solid a k ní bych dal ten béžovej interiér (+5000,- Kč).

Koupil bych si to? Asi možná jo, 2m není málo, ale tahle nová EV platforma už vypadá použitelně, vzal bych základ + tažný + 22 AC, jako rodinný auto na 5-7 let v pohodě.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

honziss píše: pon 29 črc 09:58
petr_riha píše: pon 29 črc 09:22 Já teda nevím, ale tobě se tohle Porsche posazené na tom černém nelakovaném pekáči fakt líbí? Oplastované dveře jako Cactus. Fakt nechápu, že tohle u Porsche vůbec někdo pustí ven.

Líbí, mám rád basic auta, siluetu a tvar to má dobrej. Stěrač by to hyzdil. Když bych si to kupoval, tak bych bílou vyměnil za černou solid a k ní bych dal ten béžovej interiér (+5000,- Kč).

Koupil bych si to? Asi možná jo, 2m není málo, ale tahle nová EV platforma už vypadá použitelně, podvozek není vyrobenej z černýho lisovanýho bláta jako u ID, vzal bych základ + tažný + 22 AC, jako rodinný auto na 5-7 let v pohodě.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Stěrač to bude hyzdit a ty nechutný plasty ne? Černá je jediné východisko, jak z toho, ty plasty pak nebijou tolik do očí.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: pon 29 črc 09:32 Praktický možná jo, ale já nevím... dát za tenhle vizuál 2M mi přijde ústřel (chápu to u auta za půl míče).
Já budu mít radši auto, který vypadá obyčejně, ale je postavený na lepším základu, než nějakou vypimpenou bídu pod kabátem. Stejně tak bych bral radši touarega v holobytu se základní naftou, než ctrl+a tigoše :-??
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

petr_riha píše: pon 29 črc 10:03 Stěrač to bude hyzdit a ty nechutný plasty ne? Černá je jediné východisko, jak z toho, ty plasty pak nebijou tolik do očí.
Plasty na spodku jsou u SUV docela praktická věc, zvlášť když to máš jako rodinný auto.

V tomhle se neschodnem. Já když kupuju auto, tak chci užitnou hodnotu za svoje peníze, chci dobrej pocit z řízení auta a chci aby se auto líbilo mě. Je mi upřímně jedno, co si o vzhledu myslej lidi venku, ty mi na něj prachy nepřidaj :D

Velký kola, osvětlený masky a fejkovej karbon mne nechává v klidu.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

honziss píše: pon 29 črc 10:14 V tomhle se neschodnem. Já když kupuju auto, tak chci užitnou hodnotu za svoje peníze, chci dobrej pocit z řízení auta a chci aby se auto líbilo mě. Je mi upřímně jedno, co si o vzhledu myslej lidi venku, ty mi na něj prachy nepřidaj :D
Ano, asi jsi to trefil, "aby se líbilo mě". Mě je tady tak nějak jedno, co si myslí lidi venku, ale tohle se fakt nikomu líbit nemůže. Sláma tomu kouká z bot na 100 honů. Ale je to levnější, než ty hezčí verze, tak si to kupce najde vždycky.

Pokud by se ti to vyloženě líbilo, tak bys byl ochotný za ty plasty připlatit, pokud by nebyly v té soc. verzi. A to si troufnu tvrdit, že by sis nepřiplatil. Takže nejde úplně o líbí/nelíbí, ale o cenu. Je to tak (a pokud ano, je to v pořádku, tobě to za ty peníze stačí, mě ne).

Ad praktičnost: nikdy jsem se s Tigoušem nedostal do situace, že bych ty lakované plasty odrbal. A že jsem se s ním v terénu a mimo silnice něco najezdil. Na 20" kolech. Jo, jednou jsem si málem škrtnul břichem, když jsem blbě odhadnul nájezdový úhel přes brod, asi půl metru před inkriminovaným bodem jsem si to ale rozmyslel a šel se pro jistotu mrknout na spodek. Chyběl tak centimetr (ale to úplně nesouvisí s těmi plasty na boku).
Odpovědět