Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

Jasne, takže až ti někdo nedá přednost, podas si s nim ruku a div se mu neomluvis, zes ji od nej nedostal.
Ale vždyt je to vzájemný, on zase nesmí předjíždět vozidlo, co odbočuje a je demence předjíždět, když neví co se děje nebo nemá přehled - jenom ale připomenu že nevíme, jak přesně to bylo, takže se tu vlastně dohadujeme zbytečně
TD: takže jedu po dálnici, dojíždím auto v pravém, které pořád bliká vlevo. Srovnám rychlost, protože přece bliká a co kdyby se opravdu rozhodl jet vlevo! Od Chodova takto jedeme až do Ostravy :))
No určitě bych to neignoroval a nejel, jako že se nic neděje. Jasně že dementovi to bude jedno a pojede 160 dál a když mu to tam švihne, tak se bude hrozně divit

Stepan
Zkus vymyslet trasu pro auto nad 12t z D5 do Coca-Coly v Kyjích a pak na D8 - věř, že bez místní znalosti to prostě nedáš a tutově vlítneš do nějakého buzer-zákazu, byť průjezdný to je normálně a není to tak dlouho, co to legální bylo.
A ted si představ, že máš třeba v Praze 3 cíle - hodně štěstí, abys to dal legálně

PS: Ted jsem zkusil ten slavnej Sygic (navi pro truck) a vede to zákazem, druhý zákaz který objíždět nemusí (mimo zásobování) to objíždí sídlištěm :-D
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: pon 29 črc 08:59 PS: Ted jsem zkusil ten slavnej Sygic (navi pro truck) a vede to zákazem, druhý zákaz který objíždět nemusí (mimo zásobování) to objíždí sídlištěm :-D
Takže co? Ty si koupíš navigaci na hovno, tak s ní můžeš do zákazu, když tě tam vede? To, jakou používáš navigaci, asi není úplně náš problém, že?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Takže co? Ty si koupíš navigaci na hovno, tak s ní můžeš do zákazu, když tě tam vede? To, jakou používáš navigaci, asi není úplně náš problém, že?
Vytrháváš to.
Spoj si to s tím co jsem psal - najdi legální trasu D5 - Coca-cola - D8. Pokud to v Praze neznáš, legální trasu nenajdeš. Jak vidno, nedala to ani navigace - tak jak se to pak může dodržovat..?
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

To, že má navigace špatné mapové podklady, není náš problém.
Pokud máš pocit, že jsou někde značky postavené špatně a oblast je neprůjezdná, zkus žádat nápravu u svého místního voleného zástupce.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Nebo ono takhle - on to ten Sygic táhne ve skutečnosti správně, protože ten zákaz platí pouze do první křižovatky a ne zonově, jak se používá. A pokud je bod cíle až za další křižovatkou, tak to udělá tohle
navig.jpg
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže za to může navigace.
To tvrdil i ten myslitel, co skončil na Karlově mostě :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Ne, může za to (ne)systém zákazů z pocitu, že všechny kamiony chtěj projíždět jejich prdelí.
Dodnes nechápu zákaz u mě v sídlišti (s dodatkovou tabulkou mimo dopravní obsluhy) - nákladní auto co k nám jede tam může, a ten co tam nejede, tak jako nevím co by tam kurva asi dělal

V těch Čakovicích asi význam má, dalo by se teoreticky jet do Kbel, Přezletic.. Ale místní aviatik tam tudy stejně pojede, protože tam už tak jezdí 20let a jako těžkých nákladních vozů tam jezdí minimum, protože tam prostě nic není. A ti co jedou do Čakovic, tak tak pochopitelně můžou

Přitom by stačilo dát zákaz tranzit k sjezdu D8 a od OC Letnany a byl by klid

No a v jedný vesnici u Prahy dali zákaz jenom kvůli kolegovi, co tam občas parkoval (sousedům to hrozně vadilo, nejvíc těm co bydlej na druhý straně vesnice). Že tím pádem teda zakázali vjezd i avii co jim vozí uhlí nebo dřevo, je jim úplně jedno a řekli by ti "ten sem může".
No a v jednom jihočeském městě je zákaz nad 6t - vyjádření MP: Vy tam můžete, to máme kvůli kamionům, aby si nezkracovali cestu. No hádat se s nima že tam nemůžu, nebudu :-D A navíc sami práskli, že ten zákaz je neplatnej, protože kraj to neschválil
Chápeš to?
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

petr_riha píše: ned 28 črc 20:07 Třeba o té křižovatce věděl. A věděl, že je na hlavní. Já tam nebyl, když se to stalo, ani co měl v hlavě. Vím jen, že dědek udělal chybu svou nedbalostí a zabil ho.
Blbec z nadškoly by pouze dodal, že motorkář tomu podle toho článku šel fest naproti.
Stejně jako u (mých) 150 na okresce se starám především o to, aby to vyšlo a ne o to, co zrovna říká zákon, tak předjíždět v křižovatce cokoliv jiného než cyklozmrda mi připadá poněkud, no, hazardérské.

Ač to spolu přímo nesouvisí... Teď se všude motají zemědělci.
1. sjíždějí na pole tam, kde to fakt nečekáš
2. ty své dotační zázraky mají často v dost dubiosním stavu
3. obecně mají jezeďáci dost v piči.
kdybych a kdybych jezdil na "nebliká doleva a brzdí, tož jedu", byl bych v něm za minulý týden 2x.

*na motorce jsem toho moc nenajezdil. Na ATV jo a ošklivá zaviněná bouračka mě z toho vyléčila. Ale přesně si pamatuju, jak jsem na silnici byl z každýho auta kolem posranej až za ušima. Cílem není mít pravdu, ale bejt živej...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Truck Daškam píše: pon 29 črc 08:59 Stepan
Zkus vymyslet trasu pro auto nad 12t z D5 do Coca-Coly v Kyjích a pak na D8 - věř, že bez místní znalosti to prostě nedáš a tutově vlítneš do nějakého buzer-zákazu, byť průjezdný to je normálně a není to tak dlouho, co to legální bylo.
A ted si představ, že máš třeba v Praze 3 cíle - hodně štěstí, abys to dal legálně
Hale to jo, ale já místní znalost měl. Točíme pravidelně řádově stovky míst a opravdový vejmrdy spočítám na prstech obou rukou. Nováčci jsou na ně upozorňováni. A to přímo předtím, než tam poprvé jedou. Že to poserou i potom, navzdory přímým pokynům, už je mimo moje chápání.

A pokud máš do jistý míry pravidelný kšefty (=jako ježdění na CocaColu), nemám pro lemplovitost slitování. Stavba je něco jiného, to ti klidně uznám.

Moje nejoblíbenější je kousek od Prahy. Máš dvě vykládková místa, úplný prdele obce.
Osobákem je to 8 kilometrů. Normálně po okresce, krásný, široký, nemáš problém se tam osobákem dostat před kamion. Novej povrch, žádný mosty, všechno super.
Náklaďákem je to kilometrů zhruba 27. Protože tam nějaká mrdka narvala zákaz. Jen tak, na jedný křižovatce (kdy by ti chybělo asi 5 kiláků), tam prostě najednou je. A jak je tam ještě řeka, musíš se holt dostat ještě k jinýmu mostíku.

Tak tudy prostě nejezdíme. Zásobujeme i Šluknovskej výběžek, z nějakých 20km navíc se neposeru...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já smekám z toho mozkového průjmu: nechápu, proč je u nás zákaz… Ale je to špatně.
Nechápu, proč by se tam nesmělo předjíždět…ale je to špatně.
Znovu se jenom opakuji - tak prudký inteligent a zahazuje se u volantu z betonem. Nezkoušel jsi nějaký výzkumák? Třeba Řež?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět