Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: stř 24 črc 20:27 O zvěři se bavit nemusíme, ta silnici úplně ignoruje a běží
Kolik míst na videu vidíš, kde tě může překvapit zvěř? Většinu videa vidím holá pole, žádné nebezpečné křižovatky, do kterých není vidět.
Truck Daškam píše: stř 24 črc 20:27 Kdysi jsem mezi Vodňany a Pískem potkal stojícího chodce (takže vlastně stodce) uprostřed silnice - proběhl losí test. Díky bohu jsem jel cca 90 - kdybych letěl víc, zrakvil jsem nás nejspíš oba
Kdybys jel víc, byl bys tam dříve a chodec tam (ještě) nebyl.

Tohle tvoje kdyby...
Truck Daškam píše: čtv 25 črc 05:38 Ale to je prostě darwin - někdo chodí na červenou, někdo si hraje s nabitou zbraní a někdo lítá po takové silnici nesmyslně rychle. Blbý je, že snadno to odsere někdo další
A někdo předjíždí s kamionem na dálnici stylem, "já jsem větší, je mi jedno, že jedeš a musíš na tvrdé brzdy, aby ses o mě nezabil". I tam to snadno někdo odsere, vinou tvojí nebo tvého kolegy.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Kolik míst na videu vidíš, kde tě může překvapit zvěř? Většinu videa vidím holá pole, žádné nebezpečné křižovatky, do kterých není vidět.
Zvěř je snad jenom v lese? Ona namůže stát u silnice? Já vždy když zvěř potkal, tak to bylo takhle nějak.. V lese jsem ji zažil snad jen jednou
Kdybys jel víc, byl bys tam dříve a chodec tam (ještě) nebyl.
No, jelikož stál čelem ke mě - tak bud mi šel naproti nebo tam prostě stál (můj tip je, že to byl ožrala - ale kdo ví, třeba se chtěl zabít). Co z toho jsem fakt nepochytil - tak či onak, moje rychlost by byla vzhledem k události zcela irelevantní
A někdo předjíždí s kamionem na dálnici stylem, "já jsem větší, je mi jedno, že jedeš a musíš na tvrdé brzdy, aby ses o mě nezabil".
A já tohle nezažil... Asi to bude tím, že v provozu mě nenapadne s tím slepě letět :-)
Chápeš to?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

to asi moc nejezdis. kazdopadne to ze jedes 150 misto 130 dava kamionu pravo tim tam vjet v 80? :D proste dam blinkr a jedu. kdyztak to vazdu trosku krupne ale mne se nic nestane.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Truck Daškam
Letec

Ne, ve 150 mi to tam neposlal stylem, že by mě ohrozil. Omezil to jo, ale ne ohrozil.
Ale úplně stejně mi to tam posílaj i osobní auta teda - na D1 kde jsou tři pruhy rozhodně i častějc
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Ve videu jsou posečená pole. Pokud tam bude cokoliv stát (na poli, u silnice), uvidím to.
Truck Daškam píše: čtv 25 črc 14:43 tak či onak, moje rychlost by byla vzhledem k události zcela irelevantní
Pokud by byla rychlost irelevantní, pak nechápu, proč řešíš, jestli to je 100 nebo 150. Ono to bude spíš jen používání cizích termitů, kterým nerozumím...

Jasně, že jsi nezažil, že jedeš 150 a někdo ti to tam pošle. Jsi na druhé straně barikády. Mix ti 150 nejede, naštěstí. A já se nedostal do situace, že by mě někdo málem zabil, protože umím předvídat. Ale kriplů s dvoucifernými tunami potkám každou dálniční cestu X.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

s ním je diskuze fakt jak s degenem z pomocné školy...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Teď jsem to chtěl napsat, TD si odskočil z diskuze na Novinkách, to je taky samé co by kdyby, černá kronika hadr. A samozřejmě nesmí chybět argument, kdyby takový zabil někoho z tvojí rodiny...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Truck Daškam
Letec

Pokud by byla rychlost irelevantní, pak nechápu, proč řešíš, jestli to je 100 nebo 150. Ono to bude spíš jen používání cizích termitů, kterým nerozumím...
Psal jsi, že při 150 by tam nebyl, protože bych ho nestihl. Já ti napsal, že pakliže šel proti (nebo stál), tak bych ho stihl

Rozdíl by byl (a o tom se tu bavíme) v řešení ve 150 a v 90 - ve 150 bych losí test určitě nestih a zrakvil bych nás oba
Jasně, že jsi nezažil, že jedeš 150 a někdo ti to tam pošle.
Osobákem (a dodávkou) jezdím pochopitelně déle a i nadále
Ve videu jsou posečená pole. Pokud tam bude cokoliv stát (na poli, u silnice), uvidím to.
Nekoukal jsem znova na celé - ale třeba lesík v čase 0:27 je co? Tam by se schoval slon

M.Z. : A kde myslíš, že se ti mrtví berou? Jakože jedou poslušně 90 a najednou umřou? To asi ne vid... Bohužel mrtvej nám nepoví co (ne)dělal a do kolonky "nepřizpůsobení rychlosti jízdy" se schová téměř vše...
Asi se shodnem, že při 150 je ta šance prostě vyšší

Vždyt si vůbec nevidíte do huby. Na jednu stránku kritizujete co se dá, i totálně benigní kraviny, ale tohle vám přijde naprosto v pohodě - to že s vysokou rychlostí klesá šance něco vyřešit, je menší čas na vyřešení a následky jsou těžší je prostě holej nepopřetelný fakt
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Mohl bys vědět, ze “překročení maximální povolené rychlosti” není totéž, co “nepřizpůsobeni rychlosti jízdy”.

Ano, lide na silnicích umírají. Ale překročení maximální povolené rychlosti primárně nezabiji (max. povolenou rychlost překračuji každý den, asi tak 70% času, co sedím za volantem, a pořad ziju), zabijí něco úplně jiného. Ale to víš sám, jestli nejsi úplný debil (a jen to hrajes). Překročení rychlosti je Argument hodný tak policejního prezidenta, když odůvodnuje nutnost celoplošné policejní měřicí akce
Truck Daškam
Letec

petr_riha Já jsem o maximální povolené rychlosti nenapsal ani čárku.
Prostě jinak se řeší a následky jsou při 60, 90 a 150 - tečka.
A na silnici kde ty rizika jsou vysoká (což je mimo dálnice) může jet 150 prostě jen dement - bez ohledu na to, jaká maximální rychlost tam je
Chápeš to?
Odpovědět