BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od Stepan »

Jo, to já jen tak. Mě tyhle posh věci dycky míjely. Jak dělám v oborech, kde nejsou peníze, a díky tomu kde žiješ, nemůžeš denně chodit exhibovat do Koga, tak nějak si v hlavě ten rozpočet upravuješ na "svoji" realitu. Že se denně stýkáš především s lidma, který sotva za měsíc vydělaj to, co tebe stojí provoz auta. Tak tě pak věta "normální výdaje, kilo za měsíc v prdeli" vyloženě zaskočí.
Kámoš si teď vzal 70k+ hypotéku. Na něco, co je z mýho pohledu, totální králíkárna.
Jak mi to říkal, čuměl jsem na to jak tele na nový vrata :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Stepan píše: pon 08 črc 20:18
Weeper píše: pon 08 črc 13:17 No, tak já beru okolo 200K, záleží na měsíci a jako "z jinačích relací" si rozhodně nepřijdu. Jen běžné výdaje za splácení hypo, poplatků s bydlením, nutné měsíční služby, provoz auta, jídlo a pití dají dohromady více než půlku z příjmů. Po brutální inflaci už vůbec ne.
Jestli ti single lajf vychází na kilčo a nepřijde ti, že by to mohlo bejt jinak, tak to seš celkem střelec :D
Single ne, naštěstí moje parnerka je finančně samostatná, v tomhle mám obrosvký štěstí. %%- :x Navíc by ji uráželo, kdybych ji živil.
Stepan píše: pon 08 črc 20:38 Jo, to já jen tak. Mě tyhle posh věci dycky míjely. Jak dělám v oborech, kde nejsou peníze, a díky tomu kde žiješ, nemůžeš denně chodit exhibovat do Koga, tak nějak si v hlavě ten rozpočet upravuješ na "svoji" realitu. Že se denně stýkáš především s lidma, který sotva za měsíc vydělaj to, co tebe stojí provoz auta. Tak tě pak věta "normální výdaje, kilo za měsíc v prdeli" vyloženě zaskočí.
Kámoš si teď vzal 70k+ hypotéku. Na něco, co je z mýho pohledu, totální králíkárna.
Jak mi to říkal, čuměl jsem na to jak tele na nový vrata :D
To se neboj, já taky žádný takovýhle exhibice nevedu, ani zlatý hodinky, řetězy, obrazy, ja nevím co ještě. Jsem celkem šetřivej, ale prostě hypo se platit musí, nutné výdaje spojené s energiemi a službami za bydlení taky, jíst a pít se musí, telefonovat, mít internet a nějaký ty hadry taky...

No, ono pokud si dneš v Praze nebereš cokoli do 3+kk na hypo, tak tam prostě se současnýma cenama nemovitostí, úrokovou sazbou ještě donedávna, s energiema a službama prostě jsi na těch 60-70K měsíčně, ani nevíš jak. Nejsem ekonom, ale ceny nemovitostí se za posledních 10 let třeba zpětinásobily? A kolikrát se vynásibil příjem? Možná 2x? Čísla inflace spotřebního koše taky byly na neskutečnejch číslech, tomu prostě průměrnej plat v Praze vůbec neodpovídá...

A to ještě teď už naštěstí nedělám na HPP, ale sám na sebe. Ne vždycky jsem se měl relativně vklidu jako teď, byly doby, kdy jsem bral okolo stovky hrubýho a musel to kompenzovat investicema do solidně vybranýho a pečlivě diverzifikovanýho portfoliea do krypta, technologickejch společností, společností, který se zabývaj úpravou nedostatkový pitný vody, zlata a krátkodobejch spekulací v oblasti měnovejch párů, jinak bych neměl ani na rohlíky. :-??
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Předseda píše: pon 08 črc 20:22 Však to říkám, že 50-60 jako zaměstnanec není vůbec špatný.

mz: 50 čistého jakože je to kmenový zaměsnanec, socko + zdravko..? žádný ičo nebo z ruky do ruky?

Ano, jako kmenový zaměstnanec čistá ruka a to mají ještě někteří 2000,- důch. spoření a další výhody... Když jsou v sezóně přesčasy (ale tak normálně, žádných 300h apod.) tak i 60 není problém. Ale je to celkem náročná práce a dost mechaniků, co si mysleli, že nic není problém, shořelo jak papír...

Měl jsem inzerát na Bazoši na autoelektrikáře, přišel mladý Slovák a že či ozaj ty peniaze platia? Řekl si ze startu o 50 čistého, jen jsem zakoulel očima, ale řekl jsem mu, jestli si je zaslouží, není problém, ale musí něco ukázat. V pondělí ať si veme montérky a přijde, on na to, že v pohodě, no nepřišel...

A takových story mám více, dokonce ani mechanici od konkurence, co šli za prachama, nesplňovali odborné požadavky, takže dobrého člověka není sranda sehnat a když se mi naskytl 100% mechanik z Vysočiny, tak jsem si tam radši otevřel další dílnu, než by mi utekl :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

oukej, ale to spíš vypadá na expertní práci "mechnika" než "homogenní" kterou může dělat Pepa nebo Franta. Což řekněmě si u mechaniků v autoserisu je uplně fuk kterej z nich ti vymění vzduchovej filtr. Spíš než o samotnou "šikovnost" jde často o spolehlivost a samostatnost.
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

M.Z. píše: pon 08 črc 21:09 Měl jsem inzerát na Bazoši na autoelektrikáře, přišel mladý Slovák a že či ozaj ty peniaze platia? Řekl si ze startu o 50 čistého, jen jsem zakoulel očima, ale řekl jsem mu, jestli si je zaslouží, není problém, ale musí něco ukázat. V pondělí ať si veme montérky a přijde, on na to, že v pohodě, no nepřišel...
Ani mě to nepřekvapuje.

U nás jsou zase jiné problémy: přijde 35letý borec z pracáku, umí úplný hovno, má 2měsíční rekvalifikační IT kurz, předtím typicky vyučen v čemkoliv. Přijde, řekne si 2 kila nástup a že jestli za to může mít 3-4 pracovní dny v týdnu, z toho nejméně 2/3 na homeoffice. iMac, iphone, ipad, telefon atd. na ten domácí homeoffice bere jako samozřejmost.

Každý obor má něco, u tebe nepřijdou do práce, u nás by přišli, ale chtějí nesmyls za to, že nic neumí. Ale sednout by si za ty prachy asi přišel.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Předseda píše: úte 09 črc 07:08 Což řekněmě si u mechaniků v autoserisu je uplně fuk kterej z nich ti vymění vzduchovej filtr.
Jo tak panáček má pocit, že na výměně filtru není co zkurvit? :D
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

:D
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Bohužel mám pocit, že čím víc je ten autosalon hogo fogo nóbl, tím spíš šetří na lidech a úroveň odbornosti klesá. V praxi tam maká 1-2 machři a zbytek je v lepším případě průměr. A čím dražší auto, tím je to snad horší...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Šmarjá Józef, že nemůže být chvíli klid bez problémů: Fčíl sem nastartoval brambora2 a.... zbláznil se mu palivoměr, dyž se ho parkoval, tak najeto 350km a ukazoval ca 1/4. Fčíl ukazuje 3/4. Grrr!
(Nebo mi někdo za těch pár dní, co brambor2 stál v garáži fprci do něj dolil ca 25-30litrů. :D )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Majitel drahého vozu nemá co servisovat. Ještě před výměnou oleje v 30kkm, kterou mu samozřejmě pouze nafakturují a neprovedou, už má mít objednaný facelift...

A btw. mám pocit, že tohle funguje i v prodejních službách. Čím dražší tovar, tím větší kokoti.
V BMW na mě čuměli jak na kundu, za to v Toyotě reagují obratem. Ač stylem "snažíme se, nevíme, import, ozveme se". Tak prostě ten email přijde a víš co se děje.
Kdo chce zažít jednání na úrovni, nechť si jde zakoupit libovolnou popelnici do AAAček. U popelnice za stolitrů se k tobě chovají jak kdyby sis tam specifikoval jachtu.
Za to paní na Praze 1, u který jsem se pokoušel zakoupit dva kusy ohlý pásoviny, v ceně zhruba výše zmíněného vozu, si v průběhu transakce vykoledovala žádost, aby laskavě přestala přežvykovat a tvářit se jak nasraná na celej svět.
Odpovědět