Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od řidičBOB »

A místo ostřikovačů je wapka?? :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

nejspíš jak je to truck tak pro to platí jiný pravidla. Teda v USA, jak to bude se schválením pro Evropu kdo ví. Ale když se to správně politicky podepře, i fyzika jde stranou. Ale je to hnusný, nelíbí se mi to vůbec a to si myslím že mám pochopení pro spoustu divnejch věcí.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Že se to jmenuje Truck neznamená, že to má i takovou homologaci.
A myslím, že by to ani EU majitelé moc nechtěli, aby to mlo v OTP eNko.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Tak ono to bude asi stejná kategorie jako třeba RAM, ne?
Nevím teda, co za kategorii v Evropě RAM...

Nj, Evropa je prostě papežtější než papež
Chápeš to?
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

detaily nevím, musel bych se zeptat někoho kdo se v amerikách vyzná ale je to tak nějak že spousta aut se v USA homologuje jako užitkáč kvůli jiným předpisům. Prostě jak to je trošku odlišný od osobáku, tak je to užitkáč a má to jiný emise a bezpečnostní pravidla. Třeba zmíněný RAM je jasný, náklaďák bez debat. Ochrana chodců, s tím předkem velkým jak zahradní domek by to asi neklaplo. Ale je to užitkáč, tak se to nepočítá. Jak jsem se nedávno dočet, jako užitkáč byl i PT Cruiser, ta divná malá věc co vypadá jak lokomotiva z kolotoče. Ale Evropa má jiný pravidla, uvidíme co a jak se bude muset přiohnout.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Truck Daškam píše: sob 08 čer 14:24 Tak ono to bude asi stejná kategorie jako třeba RAM, ne?
Nevím teda, co za kategorii v Evropě RAM...
F-150 N1G a počítám, že RAM to má stejně.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Mám najeto 20.000 km, tak přihodím pár dalších zkušeností:

- objel jsem pár delších tripů (Slovinsko, Varšava, Košice, severozápad Německa) a nikde jsem netrpěl
- spotřeba se ustálila na 14.5 kwh/100 = průměr za posledních 10.000 km = 90% dálnice
- nejluxusnější superchagery a nejhustší síť je v rakousku (st. georg, 24x 250 kw, nikde nikdo, pekna pumpa, lidl, mycka, lán levandule)
- nejslabší superchargery jsou v ty nejstarší v PL a SK
- síť nabíječek ČEZ je sice hustá, ale výkonem k ničemu a předražená
- domontoval jsem tažný - doteď nechápu proč origo od tesly dodělaný stojí polovic toho co v konfigurátoru?
- na zadních gumách začínám pozorovat opotřebení
- auto je sakra zábavný na kvalitních zakroucenejch okreskách, tam kde si člověk vystačí s jedním pedálem, skládat to ze zatáčky do zatáčky a ladit jak se auto stočí v nájezdu nebo natáhne na výjezdu jen pravým kotníkem je boží :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Dělá někdo el. dodávku velikosti Transportera ve 4x4? Na tohle bych měl využití a uměl si to představit v elektrice.

Honziss: tak je fajn si přečíst uživatelskou recenzi z praxe, ne jen hejty
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
mlunovozík
Autoškolák

Příspěvek od mlunovozík »

M.Z. píše: úte 09 črc 09:43 Dělá někdo el. dodávku velikosti Transportera ve 4x4? Na tohle bych měl využití a uměl si to představit v elektrice.

Honziss: tak je fajn si přečíst uživatelskou recenzi z praxe, ne jen hejty
ID.Buzz je i ve čtyřkoloce. Ale je menší než T6
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Hejtit veci co neznam je v CR desne in. Prijdes do hospody a 9 lidi z 10ti vysvetli jak je EV uplne na nic, kde presne to nefunguje, jak to v zime ujede polovicku, ze budes cekat na nabijecce a o kolik ti zdegraduje baterka. Jenze skutecne technicke znalosti lidi a realna zkusenost jsou blizke nule.

Je to uzasny daily a to nejsem nejlepsi kandidat na ev (nabijim 99% z verejny site, jezdim po dalnici a daleko, taham kola, furt nekde lyzuju...).

Posledni update pridal handsfree otevirani kufru na uplne primitivnim principu - staci si ke kufru stoupnout a 3s pockat, auto pozna z kamery ze tam stoji clovek a kufr otevre. Funguje to sakra spolehlive - cimz zdravim do VW, jehoz kopani pod naraznik je tak 50:50. Jasne, je to kravina, ale sakra prijemna a prisla jentak. Tesim se na velkej letni upgrade...
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Odpovědět