BMW Divize
Re: BMW Divize
Jo, to já jen tak. Mě tyhle posh věci dycky míjely. Jak dělám v oborech, kde nejsou peníze, a díky tomu kde žiješ, nemůžeš denně chodit exhibovat do Koga, tak nějak si v hlavě ten rozpočet upravuješ na "svoji" realitu. Že se denně stýkáš především s lidma, který sotva za měsíc vydělaj to, co tebe stojí provoz auta. Tak tě pak věta "normální výdaje, kilo za měsíc v prdeli" vyloženě zaskočí.
Kámoš si teď vzal 70k+ hypotéku. Na něco, co je z mýho pohledu, totální králíkárna.
Jak mi to říkal, čuměl jsem na to jak tele na nový vrata
Kámoš si teď vzal 70k+ hypotéku. Na něco, co je z mýho pohledu, totální králíkárna.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Single ne, naštěstí moje parnerka je finančně samostatná, v tomhle mám obrosvký štěstí. Navíc by ji uráželo, kdybych ji živil.Stepan píše: ↑pon 08 črc 20:18Jestli ti single lajf vychází na kilčo a nepřijde ti, že by to mohlo bejt jinak, tak to seš celkem střelecWeeper píše: ↑pon 08 črc 13:17 No, tak já beru okolo 200K, záleží na měsíci a jako "z jinačích relací" si rozhodně nepřijdu. Jen běžné výdaje za splácení hypo, poplatků s bydlením, nutné měsíční služby, provoz auta, jídlo a pití dají dohromady více než půlku z příjmů. Po brutální inflaci už vůbec ne.
To se neboj, já taky žádný takovýhle exhibice nevedu, ani zlatý hodinky, řetězy, obrazy, ja nevím co ještě. Jsem celkem šetřivej, ale prostě hypo se platit musí, nutné výdaje spojené s energiemi a službami za bydlení taky, jíst a pít se musí, telefonovat, mít internet a nějaký ty hadry taky...Stepan píše: ↑pon 08 črc 20:38 Jo, to já jen tak. Mě tyhle posh věci dycky míjely. Jak dělám v oborech, kde nejsou peníze, a díky tomu kde žiješ, nemůžeš denně chodit exhibovat do Koga, tak nějak si v hlavě ten rozpočet upravuješ na "svoji" realitu. Že se denně stýkáš především s lidma, který sotva za měsíc vydělaj to, co tebe stojí provoz auta. Tak tě pak věta "normální výdaje, kilo za měsíc v prdeli" vyloženě zaskočí.
No, ono pokud si dneš v Praze nebereš cokoli do 3+kk na hypo, tak tam prostě se současnýma cenama nemovitostí, úrokovou sazbou ještě donedávna, s energiema a službama prostě jsi na těch 60-70K měsíčně, ani nevíš jak. Nejsem ekonom, ale ceny nemovitostí se za posledních 10 let třeba zpětinásobily? A kolikrát se vynásibil příjem? Možná 2x? Čísla inflace spotřebního koše taky byly na neskutečnejch číslech, tomu prostě průměrnej plat v Praze vůbec neodpovídá...
A to ještě teď už naštěstí nedělám na HPP, ale sám na sebe. Ne vždycky jsem se měl relativně vklidu jako teď, byly doby, kdy jsem bral okolo stovky hrubýho a musel to kompenzovat investicema do solidně vybranýho a pečlivě diverzifikovanýho portfoliea do krypta, technologickejch společností, společností, který se zabývaj úpravou nedostatkový pitný vody, zlata a krátkodobejch spekulací v oblasti měnovejch párů, jinak bych neměl ani na rohlíky.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
Ano, jako kmenový zaměstnanec čistá ruka a to mají ještě někteří 2000,- důch. spoření a další výhody... Když jsou v sezóně přesčasy (ale tak normálně, žádných 300h apod.) tak i 60 není problém. Ale je to celkem náročná práce a dost mechaniků, co si mysleli, že nic není problém, shořelo jak papír...
Měl jsem inzerát na Bazoši na autoelektrikáře, přišel mladý Slovák a že či ozaj ty peniaze platia? Řekl si ze startu o 50 čistého, jen jsem zakoulel očima, ale řekl jsem mu, jestli si je zaslouží, není problém, ale musí něco ukázat. V pondělí ať si veme montérky a přijde, on na to, že v pohodě, no nepřišel...
A takových story mám více, dokonce ani mechanici od konkurence, co šli za prachama, nesplňovali odborné požadavky, takže dobrého člověka není sranda sehnat a když se mi naskytl 100% mechanik z Vysočiny, tak jsem si tam radši otevřel další dílnu, než by mi utekl
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
oukej, ale to spíš vypadá na expertní práci "mechnika" než "homogenní" kterou může dělat Pepa nebo Franta. Což řekněmě si u mechaniků v autoserisu je uplně fuk kterej z nich ti vymění vzduchovej filtr. Spíš než o samotnou "šikovnost" jde často o spolehlivost a samostatnost.
Ani mě to nepřekvapuje.M.Z. píše: ↑pon 08 črc 21:09 Měl jsem inzerát na Bazoši na autoelektrikáře, přišel mladý Slovák a že či ozaj ty peniaze platia? Řekl si ze startu o 50 čistého, jen jsem zakoulel očima, ale řekl jsem mu, jestli si je zaslouží, není problém, ale musí něco ukázat. V pondělí ať si veme montérky a přijde, on na to, že v pohodě, no nepřišel...
U nás jsou zase jiné problémy: přijde 35letý borec z pracáku, umí úplný hovno, má 2měsíční rekvalifikační IT kurz, předtím typicky vyučen v čemkoliv. Přijde, řekne si 2 kila nástup a že jestli za to může mít 3-4 pracovní dny v týdnu, z toho nejméně 2/3 na homeoffice. iMac, iphone, ipad, telefon atd. na ten domácí homeoffice bere jako samozřejmost.
Každý obor má něco, u tebe nepřijdou do práce, u nás by přišli, ale chtějí nesmyls za to, že nic neumí. Ale sednout by si za ty prachy asi přišel.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Jo tak panáček má pocit, že na výměně filtru není co zkurvit?
Bohužel mám pocit, že čím víc je ten autosalon hogo fogo nóbl, tím spíš šetří na lidech a úroveň odbornosti klesá. V praxi tam maká 1-2 machři a zbytek je v lepším případě průměr. A čím dražší auto, tím je to snad horší...
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Šmarjá Józef, že nemůže být chvíli klid bez problémů: Fčíl sem nastartoval brambora2 a.... zbláznil se mu palivoměr, dyž se ho parkoval, tak najeto 350km a ukazoval ca 1/4. Fčíl ukazuje 3/4. Grrr!
(Nebo mi někdo za těch pár dní, co brambor2 stál v garáži fprci do něj dolil ca 25-30litrů. )
(Nebo mi někdo za těch pár dní, co brambor2 stál v garáži fprci do něj dolil ca 25-30litrů. )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Majitel drahého vozu nemá co servisovat. Ještě před výměnou oleje v 30kkm, kterou mu samozřejmě pouze nafakturují a neprovedou, už má mít objednaný facelift...
A btw. mám pocit, že tohle funguje i v prodejních službách. Čím dražší tovar, tím větší kokoti.
V BMW na mě čuměli jak na kundu, za to v Toyotě reagují obratem. Ač stylem "snažíme se, nevíme, import, ozveme se". Tak prostě ten email přijde a víš co se děje.
Kdo chce zažít jednání na úrovni, nechť si jde zakoupit libovolnou popelnici do AAAček. U popelnice za stolitrů se k tobě chovají jak kdyby sis tam specifikoval jachtu.
Za to paní na Praze 1, u který jsem se pokoušel zakoupit dva kusy ohlý pásoviny, v ceně zhruba výše zmíněného vozu, si v průběhu transakce vykoledovala žádost, aby laskavě přestala přežvykovat a tvářit se jak nasraná na celej svět.
A btw. mám pocit, že tohle funguje i v prodejních službách. Čím dražší tovar, tím větší kokoti.
V BMW na mě čuměli jak na kundu, za to v Toyotě reagují obratem. Ač stylem "snažíme se, nevíme, import, ozveme se". Tak prostě ten email přijde a víš co se děje.
Kdo chce zažít jednání na úrovni, nechť si jde zakoupit libovolnou popelnici do AAAček. U popelnice za stolitrů se k tobě chovají jak kdyby sis tam specifikoval jachtu.
Za to paní na Praze 1, u který jsem se pokoušel zakoupit dva kusy ohlý pásoviny, v ceně zhruba výše zmíněného vozu, si v průběhu transakce vykoledovala žádost, aby laskavě přestala přežvykovat a tvářit se jak nasraná na celej svět.