Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
rutak11
Pan Řidič

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od rutak11 »

Inu, v rámci práce dealujeme třeba Audi. Těch paniček z TSK nebo treba z odboru dopravy, který ráno cestou do práce zahodí Allroada na parkovisti a poslední úsek dojedou MHD, taky není úplne málo :)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

hale ale já ani nemám na mysli Ačkový lidi. Těm umíš a chceš dát víc než stát, takže si to musíš vyřídit se svojí konkurencí na trhu nabídky práce s ostatními soukromníkama. To je fér.
Ale bavím se o tý běžný mase. Kancelářskej refernt vs. ňákej no-name úředdník z hygieny / inspekce práce / financu / přepážky.
Tam je ten nepoměr toho, co nabízíme a požadujeme my nebo všichni ostatní velký výrobáci kolem nás vs. státní instituce, zcela očividnej. A obrovskej.
U TSK jsem opět myslel spíš ty chlapce v modrácích (oranžácích lol) vs. standardní stavební personál. Než nějaký vymydlený z kanclu, dyť to sou politický funkce...

Za mimořádně komické považuji, že mi ČNB stojí na krku s úrokama, aby oslabovala inflaci a na druhý straně ti stát svojí aktivitou žene nahoru (nejen) mzdový požadavky zaměstnanců, čímž tě nepřímo nutí zdražovat. Toe prostě paráda :ymhug:

řB: Pro mě by státní nebylo. Podle toho, co mi chodí na LinkedInu, bych se s platem vedoucího odboru na *běžném* úřadě spokojit vskutku nemusel. Jooo, třeba šéf NKÚ je něco jinýho, ale tam by mě určitě nechtěli :(
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak si nestěžuj. Uber sobě a přidej těm, co na tebe dělají ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Stát v tomhle není moc fér. Lidem na vsi platí "stejně" jako lidem v Praze. Chápu, že to co v Praze není téma, tak na vsi za Jihlavou může bolet.

Vzdálené příbuzenstvo mám na Šumavě a na Valašsku. Shodují se, že učitelé a státní úředníci jsou dobré partie...
2.9T RWD
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: pon 01 črc 06:16 Tak si nestěžuj. Uber sobě a přidej těm, co na tebe dělají ;-)
Beru si zlomek toho, co by mi dali jinde. Ubrat si nemám kam.Splacim si fabriku a mam zamestnanecke akcie. Ale nad tim nebrecim, to k tomu patri.
I kdybych, nakou nahodou, mohl brat o 50k min, jsou to nizke stokoruny na cloveka. Splatka M3 je nizsi nez mzdovej naklad na jednoho skladnika. Timhle to nespasis a ty sam to dobre vis :)
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 01 črc 07:43, celkem upraveno 1 x.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

HondaMan píše: pon 01 črc 07:05 Stát v tomhle není moc fér. Lidem na vsi platí "stejně" jako lidem v Praze. Chápu, že to co v Praze není téma, tak na vsi za Jihlavou může bolet.

Vzdálené příbuzenstvo mám na Šumavě a na Valašsku. Shodují se, že učitelé a státní úředníci jsou dobré partie...
Ten judikat made by sofer Ceske posty si zaznamenal?
Na nadskole nas ucili, ze scenar ve kterem stat vysava zamestnance ze soukromyho sektoru, je zacatek Recka. Tam to totiz presne tak bylo.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Stepan píše: pon 01 črc 07:42Ten judikat made by sofer Ceske posty si zaznamenal?
Ten Judikát je p0rno a jeden z důvodů, proč nikdy nebudeme zaměstnávat řidiče.

Osobně nemám problém ani se soupeřením stát vs. soukromý sektor, pokud u státu bude tlak na efektivitu. Pokud tam bude jasný 10 letý plán, že každý rok jdeme -10% lidí v eráru a za 10 let jich bude jednoduše třetina.
2.9T RWD
jerry
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od jerry »

https://www.finmag.cz/byrokracie/458697 ... .sznhp.box
Osobně znám několik následujících lidí z obou zemí, kde pobývám. Kolik milionů dalších takových v EU je?
-proč bych šel do penze, když tady ve státním za tak málo práce relativně hodně peněz (Česko)
-platil jsem si jako podnikatel celý život málo, mám sice malou penzi, ale jsem milionář a stát mi dává ještě příspěvek na bydlení (Česko)
-od 50 už 10 let nedělám, jsem na různých dávkách a užívám si života (Německo)
Nedivím se těm, co to myslí s prací opravdově, že jsou naštvanější a naštvanější. Když se k tomu přidá vydržování migrantů a sebeničení formou greendealu, jak dlouhu to může fungovat?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Seniori se mi vratili z dovo. Takove te pekne, nejakej predvadeci Duster by se misto ni jiste poridit dat.
Priklad 1 tam presne oxidoval taky. 65+, celej zivot naprclej na stat, do prace prakticky nechodi protoze ho nikdo nekontroluje a nejvic ho desi, ze v 70 musi tahnout ze zakona a dost mu klesne prijem.
Senior byl pomerne rozrusen :D

Edit: a státních zamestnancu je mozna tech 460k, ale realnej pocet lidi zivenych z eraru bude nasobne vic. Mesta, kraje…
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Odpovědět