Suzuki obecně
Re: Suzuki obecně
Jerry neni zač
Ten odkaz čo som sem hodil bol len tak narýchlo, prvý čo som vygooglil "zc32s gear linkage", je možné, že by si to našiel aj lacnejšie/bližšie.
Každopádne daj vedieť keď to budeš mať nahodené, či to zlepšilo pocit z radenia oproti (funkčnému) originálu
Ten odkaz čo som sem hodil bol len tak narýchlo, prvý čo som vygooglil "zc32s gear linkage", je možné, že by si to našiel aj lacnejšie/bližšie.
Každopádne daj vedieť keď to budeš mať nahodené, či to zlepšilo pocit z radenia oproti (funkčnému) originálu
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
Ještě jsem chvíli hledal a našel za 13 Euro i s dopravou na německou adresu https://www.ebay.de/itm/135022302427?ch ... gLR6vD_BwE Koukal jsem na recenze, dost lidí to kupovalo na SX4 a spokojenost. Otázku výdrže origo versus polyuretan (z GB za skoro 50 Euro) versus guma (z D za 13 Euro) vyřeší jedině provoz.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry: přesně takhle jsem to vyřešil na mým sportíku .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Jsem docela zvědavý, zda se řazení zlepší s novým pouzdrem. Řazení je jedna z mála věcí, která se moc nepovedla. Včetně nepadání otáček dolů při meziplynech. Ale za ty peníze je Swift Sport super autíčko.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Abych se dostal k táhlu řazení a nasadil tam ten novej gumovej kroužek, tak potřebuju sundat ten největší kryt s integrovanou odkládací schránkou. Vyšrouboval jsem ty dva šroubky vpředu po obou stranách a nejde mi to ven. Drží to vzadu mezi sedačkama, kryt u ruční brzdy jsem uvolnil a pořád nic. Mám s tím na hulváta vzadu u ruční brzdy trhnout nahoru? Nebo je v tom nějakej fígl? Tady u SX4 tam mají i vzadu šroubky. https://www.suzukiclub.cz/graphics/owne ... -tunel.jpg Ale u Swift Sport žádné nevidím. Mám obavu, abych něco neurval. Díky těm, co to už demontovali.
Řazení u swifta opraveno. Byly ještě dva šroubky vzadu mezi sedačkama, když jsem je našel, už to šlo lehce. Včera jsem to byl projet a řazení je přesnější. Přece jen ten původní kroužek v táhlu řazení už byl asi delší dobu vymačkaný. Pro zajímavost jsem vznesl dotaz na autorizák. A jo, mění celé táhlo a vyjde to podle auta 4-6 tis. Já koupil gumový kroužek a ségrovku za 13 Euro a dělal na tom tak půl hoďky. Nejvíc času zabralo přijít na to, jak sundat plastové zakrytování. Podruhé bych to měl už za poloviční dobu.
Tak jsem koupil Brembo kotouče i desky na www.motointegrator.de. Zadal jsem z techničáku HSN i TSN pro přesnou identifikaci auta, vybral kotouče a desky a pro jistotu zkontroloval na www.daparto.de, zda opravdu pasují k mému autu. Když přišel balík, jen jsem ověřil kódy na krabici a nerozbaloval. Dnes jsem to dal do dílny a za chvíli mi volá mechanik, že to rozbalil a jsou tam kotouče se 4 dírami namísto 5. Já blb jim věřil a nezkontroloval to. Holt důvěřuj, ale prověřuj a to furt a všude. Takže zbytečná cesta do dílny a zpět a budu kotouče vracet. Kotouče Brembo Xtra pro Swift Sporta nikde nemají, ani v Česku, ani v Německu. Tak se ptám jarky, jak tě funguje kombinace kotouče Zimmermann a desky Brembo Xtra? Předpokládám, že máš normální kotouče, ne děrované.
Jo to znám, každý se musí spálit a pak už si dáš pozor . Za mě jsou ty zimmermany a bremba cajk, nepískají a za ty peníze to brzdí z toho co jsem zkoušel zatím nejlíp (v rámci daily použití).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Díky, koupím ty zimmermany, teď ještě řeším, kdo zaplatí poštovné za vrácení těch nepasujících brembo. Jet to sice 19 euro, ale jde spíše o princip, tak uvidím, jak se k tomu postaví.
Jinak jak jsem opravoval to řazení, tak jsem teď ještě vyměnil olej v převodovce, dal jsem Ravenol MTF-2 75W80. Pocitově se řazení zlepšilo.
Jinak jak jsem opravoval to řazení, tak jsem teď ještě vyměnil olej v převodovce, dal jsem Ravenol MTF-2 75W80. Pocitově se řazení zlepšilo.