Parkování

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Předseda
Letec

Re: Parkování

Příspěvek od Předseda »

Myslím si, že jo. Ale ceny jsou rozdílné. Z P10 chtěli 500, P6 chce 300.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Parkování

Příspěvek od řidičBOB »

Ne, Magistrát nebo Městská část.
To druhé je zpravidla levnější a je lepší domluva.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od Brus »

hned mi to připomnělo Pustevny. Prostřední Bečva nahoře začala provozovat jediné parkoviště, významně to zdražili, lidi začali parkovat podél silnice. Starosta brečel u PČR a ti mu řekli, že tu dálku nebudou pořád jezdit kvůli špatně zaparkovanému autu :D
Pravda vyděsí
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Sorry, to je dementní názor. Víš prd, kdo, kdy a kam jezdit musí a kdo si jen vozí prdel. A i kdyby, co tobě je do toho?

Proč zákaz ježdění v centru Prahy? Co kdybychom ho takhle dali i kolem tvého sídliště, kde žiješ? Aha, v centru nebydlis, tak zakázat, na sídlišti bydlíš, tam bys prskal.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Pochopitelně mimo lidi, co tam bydlí nebo obsluhují. A bohatě by to omezení stačilo ve všední dny, třeba 8 - 16h

V centru je metro, mraky tramvají a prostě se ty auta tam nevejdou, o příjezdech okolo Prahy nemluvě.
Jinak ano, jsem pro modré zóny na sídlišti a co byt to jedna parkovací karta (současný systém je úplně k hovnu)

Jindy nám lidé tvého ražení říkaj "v Německu nebo v Rakousku to jde", tak proč ne najednou tohle? Co je problém, je nedostatek parkovišt - jenže on není asi úplně tlak na jejich výstavbu

Mě je do toho to, že v té Praze bydlím a jsem její občan. Když si lidé na venkově odhlasují zákaz vjezdu luftákům - tak je to v pořádku
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Každej retard se odstěhuje za Prahu a pak každej den na 9h hurá do Prahy. Tam někde zahodit auto (v pruhu, na zákaz, parkovací kartička přes kamaráda) a okolo 16h zase táhnout domů na venkov.
Mám ve svém okolí X-lidí co takhle fungujou a to jim vlak jezdí doslova za barákem a přiveze je skoro až do kanclu.

Tak pojd bydlet do Prahy, ne? Nééé, tam je to hrozný. Ale jezdit sem za prací, to ti Praha nesmrdí. Aha
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Zkus dohlédnout trochu dal, než na špičku svého nosu. Záchytná parkoviště jsou na některých krajích Prahy plna před 7 ráno. Kartičku na kamaráda není tak snadné získat, jak si myslíš. Jasne, 1 byt=1 parkovací karta, protože jsi sám a mas jedno auto. Až budeš mít ženskou (nebo chlapa), který bude chtít/potrebovat auto, tak otočis a 1 byt = 2 karty. Až budeš mít děti, tak 3/4 karty? Pořad jedna? Jasne…

A myslíš, ze lidi jezdí do Prahy z pleziru ve špičce? Já tam jezdím (skoro) denně, ale ne jen tak z prdele, ale protože k tomu mám nějaké důvody. A ne, nejsem člověk bydlici za Prahou, abych předešel tvým dalším představám.

A ne, já nikdy neřekl, ze v Německu něco jde a tady ne. Tak mi nevkládej do úst podobné věty. Navíc v Rakousku je na silnicích a silničním provozu bordel, o kterém se nam tady ani nezdá.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: a proč by to tak mělo být? V Amstru zajedu autem klidně do centra; ve Vídni parku zásadně na M-H Strasse; v Berlíně až k Braniborské bráně... Proč u nás zákaz do centra? Místní podnikatelé by ti poděkovali asi. Aha - ty seš lopata, podnikatelé jsou pro tebe zloději a nic ti do nich není.
A jo super - jezdí sem pracovat cizáci. No panečku, kdyby do Phy nejezdila 1/2 Kladna, Berouna, Slaného, celé Říčany, atd., tak ti nemá sni kdo nakydat do auta ten beton.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Záchytná parkoviště jsou na některých krajích Prahy plna před 7 ráno.
Však píšu, že jich je málo. A sám píšeš některá :)
Ze všech dojížděčů co znám, má rezidenční kartu přes rodiče či kámoše cca polovina
Jasne, 1 byt=1 parkovací karta, protože jsi sám a mas jedno auto. Až budeš mít ženskou (nebo chlapa), který bude chtít/potrebovat auto, tak otočis a 1 byt = 2 karty. Až budeš mít děti, tak 3/4 karty? Pořad jedna? Jasne…
Ne, proč?
Další auta můžou parkovat kdekoliv jinde, pokud NÁHODOU každej nutně musí jezdit autem - tak si to holt budou plánovat. A dovezou se,. případně si dojdou/dojedou MHD. Hele, já mixa taky neparkuju před domem a musím se k němu dostat.
Ale určitě by to chtělo mít rezidenční kartu přenosnou a ne fixovanou na RZ (což by byl zase fajn benefit pro ty, co užívaj výhradně služební auta)
A myslíš, ze lidi jezdí do Prahy z pleziru ve špičce? Já tam jezdím (skoro) denně, ale ne jen tak z prdele, ale protože k tomu mám nějaké důvody. A ne, nejsem člověk bydlici za Prahou, abych předešel tvým dalším představám.
Jenže kvůli dojížděčům trpí všichni - MHD (kterou zdržují dojížděči a pak sami držkujou že jedou autem, protože MHD jezdí pozdě) a lidé co jet musí (třeba i ty, nevím).

A nebo ještě takhle - třeba v okolí Stodůlek se postavilo moooc kancelářských budov. Myslíš že s odpovídajícím počtem stání, aby měli zaměstnanci kde parkovat?
Ne, tam parkuje jejichveličenstvo a ajťák s vrátným parkuje prostě někde v sídlišti, odstavným pruhu, u Waltrovky prostě v pruhu nebo v zákazu.
Což je zase věc Prahy (a jaký má možnosti), ohledně výstavby. Ted v Brně přišli s povinnou kolárnou..
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

řb: Majitele nemovitosti případně podnájmce beru jako rezidenta a v centru nejsou betonárny
Chápeš to?
Odpovědět