Suzuki obecně

Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Subaru, Toyota ad.
Odpovědět
Zajda
Letec

Re: Suzuki obecně

Příspěvek od Zajda »

To znám i z obyčejné 1,3 kolem 40 tisíc km.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
denis
Pan Řidič

Příspěvek od denis »

Jerry neni zač B-)
Ten odkaz čo som sem hodil bol len tak narýchlo, prvý čo som vygooglil "zc32s gear linkage", je možné, že by si to našiel aj lacnejšie/bližšie.
Každopádne daj vedieť keď to budeš mať nahodené, či to zlepšilo pocit z radenia oproti (funkčnému) originálu :)
Suzuki Swift Sport 1.6 5D ZC32S
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ještě jsem chvíli hledal a našel za 13 Euro i s dopravou na německou adresu https://www.ebay.de/itm/135022302427?ch ... gLR6vD_BwE Koukal jsem na recenze, dost lidí to kupovalo na SX4 a spokojenost. Otázku výdrže origo versus polyuretan (z GB za skoro 50 Euro) versus guma (z D za 13 Euro) vyřeší jedině provoz.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

jerry: přesně takhle jsem to vyřešil na mým sportíku :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Jsem docela zvědavý, zda se řazení zlepší s novým pouzdrem. Řazení je jedna z mála věcí, která se moc nepovedla. Včetně nepadání otáček dolů při meziplynech. Ale za ty peníze je Swift Sport super autíčko.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Abych se dostal k táhlu řazení a nasadil tam ten novej gumovej kroužek, tak potřebuju sundat ten největší kryt s integrovanou odkládací schránkou. Vyšrouboval jsem ty dva šroubky vpředu po obou stranách a nejde mi to ven. Drží to vzadu mezi sedačkama, kryt u ruční brzdy jsem uvolnil a pořád nic. Mám s tím na hulváta vzadu u ruční brzdy trhnout nahoru? Nebo je v tom nějakej fígl? Tady u SX4 tam mají i vzadu šroubky. https://www.suzukiclub.cz/graphics/owne ... -tunel.jpg Ale u Swift Sport žádné nevidím. Mám obavu, abych něco neurval. Díky těm, co to už demontovali.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Řazení u swifta opraveno. Byly ještě dva šroubky vzadu mezi sedačkama, když jsem je našel, už to šlo lehce. Včera jsem to byl projet a řazení je přesnější. Přece jen ten původní kroužek v táhlu řazení už byl asi delší dobu vymačkaný. Pro zajímavost jsem vznesl dotaz na autorizák. A jo, mění celé táhlo a vyjde to podle auta 4-6 tis. Já koupil gumový kroužek a ségrovku za 13 Euro a dělal na tom tak půl hoďky. Nejvíc času zabralo přijít na to, jak sundat plastové zakrytování. Podruhé bych to měl už za poloviční dobu.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Tak jsem koupil Brembo kotouče i desky na www.motointegrator.de. Zadal jsem z techničáku HSN i TSN pro přesnou identifikaci auta, vybral kotouče a desky a pro jistotu zkontroloval na www.daparto.de, zda opravdu pasují k mému autu. Když přišel balík, jen jsem ověřil kódy na krabici a nerozbaloval. Dnes jsem to dal do dílny a za chvíli mi volá mechanik, že to rozbalil a jsou tam kotouče se 4 dírami namísto 5. Já blb jim věřil a nezkontroloval to. Holt důvěřuj, ale prověřuj a to furt a všude. Takže zbytečná cesta do dílny a zpět a budu kotouče vracet. Kotouče Brembo Xtra pro Swift Sporta nikde nemají, ani v Česku, ani v Německu. Tak se ptám jarky, jak tě funguje kombinace kotouče Zimmermann a desky Brembo Xtra? Předpokládám, že máš normální kotouče, ne děrované.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jo to znám, každý se musí spálit a pak už si dáš pozor :) . Za mě jsou ty zimmermany a bremba cajk, nepískají a za ty peníze to brzdí z toho co jsem zkoušel zatím nejlíp (v rámci daily použití).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Díky, koupím ty zimmermany, teď ještě řeším, kdo zaplatí poštovné za vrácení těch nepasujících brembo. Jet to sice 19 euro, ale jde spíše o princip, tak uvidím, jak se k tomu postaví.

Jinak jak jsem opravoval to řazení, tak jsem teď ještě vyměnil olej v převodovce, dal jsem Ravenol MTF-2 75W80. Pocitově se řazení zlepšilo.
Odpovědět