Politický koutek
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Politický koutek
Jakože Ramer blbě měří nebo nemá potřebnou certifikaci? Ale jdi ty. I kdyby nebyl dodržen úhel, tak je to jenom ke prospěchu měřeného objektu.
A nebudeme se snad hádat o tom, že 203 na 90 je chyba měření, že ne?
Za 105 mu ty papíry zadržet nemohou. Dokonce ani za 140 ne. Bavíme se o hrubém porušování nastavených pravidel. Tady se dohadovat o tom, že chudinka ten, co jede 203 je obr chudáček, co ho zlá policie ztrestala, je přinejmenším hloupé.
A že do toho motáš váhy nebo problémy s FÚ má dokázat jako to, že ten stát je banda sviní a lidi jsou neviňátka? Každý druhý se snaží vojebávat stát, kde může. To asi víme oba.
A nebudeme se snad hádat o tom, že 203 na 90 je chyba měření, že ne?
Za 105 mu ty papíry zadržet nemohou. Dokonce ani za 140 ne. Bavíme se o hrubém porušování nastavených pravidel. Tady se dohadovat o tom, že chudinka ten, co jede 203 je obr chudáček, co ho zlá policie ztrestala, je přinejmenším hloupé.
A že do toho motáš váhy nebo problémy s FÚ má dokázat jako to, že ten stát je banda sviní a lidi jsou neviňátka? Každý druhý se snaží vojebávat stát, kde může. To asi víme oba.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Nebylo by to poprvý, co pánové něco podobného prováděli, že? Jasně, nebyl to Ramer. Ovšem důvěra v instituci dostala trošku na prdel.
Viz předchozí post. Kde bychom kurva byli bez principů...
A btw. můj problém spočívá i ve zneužitelnosti. Co se stane, když mi místní fízl vysloví zákaz řízení, já budu rok chodit pěšky a pak se ukáže, že se záznam z měření nebyl zachován?
Tipl bych si, že úplný hovno. Jako když u správního orgánu dva opicajti tvrdili, že zamnou jeli přes půl města (což objektivně nejeli), ale záznam z palubní kamery k tomu neměli. Prvně označená trojková ovce palubní kameru nikdy neměla (lol), pak ji teda měla, ale záznam se poškodil při stahování.
Tady to bylo v pohodě, stálo mě to jednu návštěvu úřadu a možná 10 stránek textu jako vyjádření k podkladům před vydáním. Nakonec to úřad "neprojednal". Rozhodnutí nikdy nepřišlo a cirka po pěti letech už asi nikdy nepřijde
Ovšem když můžu úplně stejným způsobem přijít na X měsíců o papíry, tak mě to docela trápí.
V tom zvýraznění je přesně ten problém.
Policie nemá co trestat. Policie má vyšetřovat a zajišťovat důkazy. To mě učili na střední i vysoký nadškole
Naposledy upravil(a) Stepan dne sob 08 čer 21:14, celkem upraveno 1 x.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Záměrně jsem napsal ztrestala. Ona ale ve skutečnosti netrestá.
Takže i při dopravní nehodě, kdy dojde ke smrtelnému zranění, viník může v poho přesednout do jiného auta a odjet?
Nebo člověku, kterému naměří x promile může v poho odjet? Nemají mít právo mu zakázat další jízdu, případně zadržet ŘP, jak je tomu již řadu let? Sere tě jenom ta rychlost? Že by se ti to mohlo taky stát? Není to ten důvod?
Co tě učili na té tvé nadškole, raději ani nechci vědět. Stačí mi ta squadra, co tam přednáší
Ad BMW: ale oni s nim neměřili a nevybírali pokuty. Tam šlo spíš o to, že namontovali do aut něco, co nemělo homologaci a asi ani nikdo správně neměl tušit, zda jí to zařízení dostane. Ono to chvilku totiž vypadalo, že ne.
Ale do doby, než bylo razítko, se s tím neměřilo.
Takže i při dopravní nehodě, kdy dojde ke smrtelnému zranění, viník může v poho přesednout do jiného auta a odjet?
Nebo člověku, kterému naměří x promile může v poho odjet? Nemají mít právo mu zakázat další jízdu, případně zadržet ŘP, jak je tomu již řadu let? Sere tě jenom ta rychlost? Že by se ti to mohlo taky stát? Není to ten důvod?
Co tě učili na té tvé nadškole, raději ani nechci vědět. Stačí mi ta squadra, co tam přednáší
Ad BMW: ale oni s nim neměřili a nevybírali pokuty. Tam šlo spíš o to, že namontovali do aut něco, co nemělo homologaci a asi ani nikdo správně neměl tušit, zda jí to zařízení dostane. Ono to chvilku totiž vypadalo, že ne.
Ale do doby, než bylo razítko, se s tím neměřilo.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
V materiálním významu ti reálně přímo na místě "uloží trest".
Upřímně nevím, jaká je v tomhle úprava. Za mě bych si skoro tipl, že by neměl...
Navíc, když máš na krku smrťák, tak je jasný, žes to vopravdu posral. A reálně "způsobil škodu". Při dvou kilech na dálnici "škodu" v naprosto drtivý většině případů nepůsobíš. A není důvod s tvým potrestáním "nepočkat". Tím spíš, že tyhle hurá akce se zadržováním otevírají možnost k jakémusi "zneužití pravomoci", ač to asi není úplně technicky správnej výraz.
S chlastem se ten člověk musí buď přiznat (=souhlasit) po dechovce, a pak je to hotový, protože by "zcela jistě" pokračoval v přestupkovém jednání. A policajti by ho mohli stavět hned za rohem znova. To by se dost rychle nasčítalo
Nebo musí na krev, a když tam to blbě dopadne, tak viz výše.
U rychlosti není pokračování v přestupkovém jednání nikterak "zaručeno" a není důvod s tím toho člověka buzerovat. A navíc, zneužitelnost, viz výše.
Jo, sere mě jenom ta rychlost. A tobě se to může stát taky
S tím chlastem se mi to stát nemůže. Tyhle blbý nápady už mám zasebou. Jak psal D-FENS. Vožralý jezdí jenom socky, co nemají na taxík.
Toe národo, k tomu se nehlásíme...
Znal sem odsud jedinýho člověka. A ten skončil v ČNB. V solidnější organizaci by se neuživil. Kvalita produkovaného tovaru tam opravdu není vysoká.
tak nikdo soudnej nemůže tvrdit že 150/180 je safe. prostě neni. a ne kvůli tobě ale kvůli ostatním. a to nemluvim o tom že olítaný gtd na to nemělo podvozek a brzdy ani když bylo nový. myslim krizovku ve 150/180. až bude prcek tak se sklidníš jasně že člověk občas předjíždí ve stoupáku nebo kolonu a najednou je 200 na tacho.. stane se. ale pak si řikám, že bych to dělat neměl. ne že sem schumacher a je to v pohodě
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Stepan: i vožralej můžeš jezdit…dokud se nic nestane. Vždy je to totiž jenom do doby, dokud se nic nestane.
A jak píše mattone - na silnici nejsi sám.
Následky nehody ve 200 kdekoliv, jsou fatální.
Není to trest - je to zamezení pokračování v páchání přestupku. Nebo mi chceš tvrdit, že po změření odjedeš a pojedeš až domů podle předpisů? Ne, budeš se snažit ještě dotáhnout zpoždění, že si tě dovolili zdržovat při tvé bezpečné jízdě. Do toho budeš ještě volitelně volat tatínkovi, právníkovi a kámošům, jak ti ti hajzlové ublížili. Vlastně ne - kámošům budeš volat, jak si s těmi čuráky vyběhl.
A jak píše mattone - na silnici nejsi sám.
Následky nehody ve 200 kdekoliv, jsou fatální.
Není to trest - je to zamezení pokračování v páchání přestupku. Nebo mi chceš tvrdit, že po změření odjedeš a pojedeš až domů podle předpisů? Ne, budeš se snažit ještě dotáhnout zpoždění, že si tě dovolili zdržovat při tvé bezpečné jízdě. Do toho budeš ještě volitelně volat tatínkovi, právníkovi a kámošům, jak ti ti hajzlové ublížili. Vlastně ne - kámošům budeš volat, jak si s těmi čuráky vyběhl.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Nevim, já to prostě nedělám.
A v tom není ta pointa.
Když seš vožralej, tak zadržení ŘP na následujících X hodin má smysl. Protože když budeš pokračovat v jízdě, okamžitě s jistotou ten přestupek spácháš znovu.
Ovšem u rychlosti to jistý zdaleka není, je to pouhá spekulace fízla. Která se navíc vůbec nemusí zakládat na pravdě. Viz výše.
Právo bylo vždycky postavený tak, že seš nevinnej, dokud se neprokáže opak. Tady to najednou neplatí.
Říkat tomu "zamezení pokračování v páchání přestupku" je čistě formalistickej přístup. Reálně ti na místě uloží zákaz činnosti příslušník PČR a pak se teprve správní orgán začne starat o to, jestli ho máš mít...
Pokud by měla platit tvoje analogie, přiléhávaná na "pokračování přestupku" u rychlosti, měl by každej, kdo v noci řve po městě (=přestupek proti občanskému soutiží) jít rovnou na vazbu a čekat tam, dokud to správní řízení nedoběhne.
Před měsícem jsem podával trestní oznámení. Faktury po splatnosti, firma přepsaná na slováka, v notářským zápisu slovák zastoupen firmou, která po hození do googlu vyhodí stránky "přebereme Vaši předluženou firmu". Slovák si za měsíc pořídil 73 firem. Kouknul jsem se na pět z nich, všechny podle stejnýho scénáře.
V tuhle chvíli má PČR / stát povinnost podobnýmu hovadu dokázat, že nejednalo s péčí řádnýho hospodáře. Nebo že mě podvedl. Nebo w/e. To že já dodal zboží, on si ho vzal a nezaplatil, ještě přece neznamená žádnej trestnej čin.
Ale na odebrání papírů stačí slovo příslušníka?
Já to vím, ty to víš, mattone to ví a všichni to stejně děláme. Je to za to zákaz činnosti? Fajn, ať je.
Ale ať je udělován tak, jak se má. Po tom, co proběhne řádné řízení.
Máš mě za většího kokota než jsemřidičBOB píše: ↑ned 09 čer 06:53 Není to trest - je to Nebo mi chceš tvrdit, že po změření odjedeš a pojedeš až domů podle předpisů? Ne, budeš se snažit ještě dotáhnout zpoždění, že si tě dovolili zdržovat při tvé bezpečné jízdě. Do toho budeš ještě volitelně volat tatínkovi, právníkovi a kámošům, jak ti ti hajzlové ublížili. Vlastně ne - kámošům budeš volat, jak si s těmi čuráky vyběhl.
Jednomu z rodiny naměřili v neděli dopoledne na prázdné dálnici 186 km/h. Pokuta a papíry na 6 měsíců pryč. V odůvodnění byla jeho jízda označena jako vysoce nebezpečné protispolečenské chování Takže vysoce nebezpečně se vlastně chová hodně řidičů včetně mě, když jedu po A92 na Mnichov Kdyby napsali překročil jste předpisy, byl jste chycen a tak pykáte. Ale ty kydy k tomu, to je k popukání.
Tresty zákazu řízení jsou v Česku výrazně vyšší než v Německu. Tady by dostal jen 2 měsíce zákaz řízení viz přiložený "ceník" https://www.bussgeldkatalog.org/fahrver ... gL5sfD_BwE
Takže v Německu na dálnici neomezená rychlost, na silnicích 100, alkohol do 0,5 promile ok, teď nově možná v omezeném množství i mařka, nesvítí se povinně ve dne, nižší tresty a pokuty a že bych tu viděl havárku na každém rohu oproti Česku?
Tresty zákazu řízení jsou v Česku výrazně vyšší než v Německu. Tady by dostal jen 2 měsíce zákaz řízení viz přiložený "ceník" https://www.bussgeldkatalog.org/fahrver ... gL5sfD_BwE
Takže v Německu na dálnici neomezená rychlost, na silnicích 100, alkohol do 0,5 promile ok, teď nově možná v omezeném množství i mařka, nesvítí se povinně ve dne, nižší tresty a pokuty a že bych tu viděl havárku na každém rohu oproti Česku?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Stepan: splétat dohromady naprosto odlišné přestupky, je hloupá demagogie, nehodná absolventa nadškoly
jerry: tak ať tak jezdí v Německu. Tady platí jiné zákony.
To ti mohu argumentovat, že známek, který má custom exhaust system, homologovaný a s platnou STK, s tím autem vyjel do D a zpět na odtahovce s pokutou nemalé výše.
Tahle srovnání jsou o hovně.
Btw: když jsme u toho báječného Německa, tak jednou jsem tam byl podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Přišla mi výzva zaplatit cca 700€. Obrátil jsem se tamního advokáta a ten jako první zjišťoval, zda mi nevyslovili zákaz řízení, což mi podle jejich zákona nemusí ani sdělit. A kdyby mne chytli a měl jsem ho, tak mne rovnou zavřou.
Ale fajn, že na A92 je 186 legální.
Jo, a byls někdy ve Finsku? Dálnice jako lusk a za 186 bys dostal takový flastr, že by ho spláceli i tví vnuci.
jerry: tak ať tak jezdí v Německu. Tady platí jiné zákony.
To ti mohu argumentovat, že známek, který má custom exhaust system, homologovaný a s platnou STK, s tím autem vyjel do D a zpět na odtahovce s pokutou nemalé výše.
Tahle srovnání jsou o hovně.
Btw: když jsme u toho báječného Německa, tak jednou jsem tam byl podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy. Přišla mi výzva zaplatit cca 700€. Obrátil jsem se tamního advokáta a ten jako první zjišťoval, zda mi nevyslovili zákaz řízení, což mi podle jejich zákona nemusí ani sdělit. A kdyby mne chytli a měl jsem ho, tak mne rovnou zavřou.
Ale fajn, že na A92 je 186 legální.
Jo, a byls někdy ve Finsku? Dálnice jako lusk a za 186 bys dostal takový flastr, že by ho spláceli i tví vnuci.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ano, jiné zákony. Auta smrdí, ale všichni přece mají STK, možná to měl ten kámoš s STK podobně. Uprostřed Prahy si uzavřou tuneři hlavní tepnu, policajti jenom koukají. Lidi parkují druhým před garáží, přivolaný městapák je ještě omlouvá, kde mají chudáci parkovat (vlastní zkušenost). Lidé jezdí s nasazenou tažnou koulí a poškozují okolní auta při parkování (taky vlastní zkušenost). Největší problém Česka je nevymahatelnost práva a to nejen v dopravě. Ale tady v Německu si zase dělají, co chtějí, čmoudi. Policajti se bojí je skřípnout, protože je v tom politika. Ve městě už bych nechtěl bydlet ani v Česku ani v Německu.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.