Politický koutek
Re: Politický koutek
Stepan: Já teda myslel Dlouhýho, nějak jsem propásl tu výměnu. Ale jak koukám, Zajíček studoval za komoušů práva a když si vzpomenu, kdo tam tehdy mohl jít, tak to musel být dobrý kádr. Já měl na gymplu samý jedničky, maturu taky tak a když jsem projevil zájem o studium práv, tak mě soudružsky přesvědčili, že nejsem kádrově vhodný.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Z ministerstva zdravotnictví padá jedna perla za druhou. Obecně mě baví úvahy o zpoplatnění zdravotní péče za kterou si "někdo může sám" od zpravidla obézních expertů.Stepan píše: ↑sob 08 čer 12:58 https://echo24.cz/a/H7Wk5/zpravy-domaci ... d=29752991
fajn. A když si můj zaměstnanec zláme nohy na fotbale, nemusím mu platit nemocenskou?
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
jerry: já v té době taky chvilku žil.
Stepan: já nikde nepsal, že jezdím podle předpisů, ale rozhodně o tom nesmýšlím jako ty - že seš Superman a geroj v jednom.
Taky mne párkrát chytli a když o nic nešlo, bez keců jsem zaplatil. Prostě moje chyba.
Požární a jiné kontroly máme také na denním pořádku. A nikdy žádný zásadní problém, krom doby, kdy měla finance pod kontrolou tlustá a blbá Ála.
Já říkám - když se k nim někdo chová jako k čurákům, nemůže čekat kytici růží.
A že jsou bez odpovědnosti, je čistá lež.
Stepan: já nikde nepsal, že jezdím podle předpisů, ale rozhodně o tom nesmýšlím jako ty - že seš Superman a geroj v jednom.
Taky mne párkrát chytli a když o nic nešlo, bez keců jsem zaplatil. Prostě moje chyba.
Požární a jiné kontroly máme také na denním pořádku. A nikdy žádný zásadní problém, krom doby, kdy měla finance pod kontrolou tlustá a blbá Ála.
Já říkám - když se k nim někdo chová jako k čurákům, nemůže čekat kytici růží.
A že jsou bez odpovědnosti, je čistá lež.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Tos vydedukoval jak?
Bodovy system znamena, ze je “kriminalizovany” zpusob chovani, kteryho se dnes a denne tisice ridicu dopousti. Bez toho, aby to melo nejake zasadni dusledky na bezpecnost. Oba vime, ze se malokdy boura kvuli prekroceni rychlosti… imo nejcasteji realnej duvod je nevenovani se rizeni.
Ze to “sam na sobe” demonstruju neznamena, ze si vo sobe myslim, ze sem superman
Muj puvodni hejt navic souvisel s tim zadrzovanim bez dukazu. S tim zbytkem sem se uz smiril.
Jo? A jak presne urednik zodpovida za co? Muzou si delat uplne co chtej. To samy statni zastupci. Vono to totiz neni nezakonnej postup, ale prosty curactvi. A na to paragraf neni.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, že není. Ale dobře se z toho dělá PR a dobře se to pokutuje. I proto, že to dělá skoro každý řidič. Je to zase jenom trh - kdyby řidiči jezdili podle předpisů, nic z toho, co tady probíráme, bychom neprobírali
Vystudoval jsi patrně nadškolu, takže by neměl být problém si zjistít, kdo a jak odpovídá za chyby státních úředníků. Nebo ano?
Vystudoval jsi patrně nadškolu, takže by neměl být problém si zjistít, kdo a jak odpovídá za chyby státních úředníků. Nebo ano?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Takže máš pocit, že by bylo dobře, kdyby takový řidič odjel v poho domů…třeba zase 203🏎 V neděli dopoledne na příliš rychlou jízdu poblíž Bořitova na Blanensku doplatil osmačtyřicetiletý Jihomoravan. Tomu dopravní hlídka na devadesátce naměřila neuvěřitelných 203 kilometru v hodině.
Policisté ale na místě využili novinku v silničním zákoně a řidiči okamžitě zadrželi jeho řidičský průkaz. Podobní hříšníci musí nově počítat s daleko většími sankcemi, než byli dosud zvyklí. Za překročení rychlosti v obci o 40 km/h a více a mimo obec o 50 km/h a více jim hrozí až pětadvacetitisícová sankce, šestibodové ohodnocení a navíc až osmnáctiměsíční zákaz řízení motorových vozidel.
https://www.policie.cz/clanek/na-okresc ... ovkou.aspx
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Rozhodně ne onen úředník
A jak jsem naznačoval dřív. Ona je chyba a chyba. Nebo taky úplně borovnej amaterismus. Poslat mi rozhodnutí, kde nesedí SPZtka ve výroku? Jakože ani krajem, ani jedním číslem, překlep to vopravdu nebyl... Lopata na městský části to sepisuje, já se proti tomu odvolávám, nadřízená lopata na městský části ruší rozhodnutí, podřízená lopata píše znovu. Kdo to celý platí? Ty dva nadbytečný úkony na úřadu já, a ten můj úkon taky já. Super
Dovolím si ještě jednou připomenout prasečinu, které se dopouští další ministerstvo, opět pod vedením ODS.
Máme názor, judikaturu prcáme.Ministerstvo financí považuje takovou argumentaci za nevhodnou. Správci daně mohou zastávat jeden z možných řádně odůvodněných výkladů zákona, po několika letech Nejvyšší správní soud rozhodne, že to byl výklad nezákonný, a rozhodnutí správce daně je zrušeno jen proto, že Nejvyšší správní soud (příp. krajský soud) zastával jiný právní názor.
Jop. Ať si jede domů, počká na dopis z úřadu, proběhne standardní řízení a v něm mu ty papíry seberou. Ne že mu bude zákaz činnosti vyslovovat policajt u krajnice.
Pokud už se teda hodláme tvářit, že 200 na okresce nemůže bejt za určitých okolností relativně v pohodě. Třeba jako tady, na dvoupruhu, za krásnýho počasí. Tím spíš v AMG
...ale tak ze zkušenosti víme, že většinou se měří tam, kde je to široký a přehledný. Protože přesně tam je dostatečné inkaso zajištěno
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Je jedno, jestli může nebo nemůže. Zákon to zakazuje. Tečka. Nelíbí se ti to - jezdi vlakem.
Policajt na silnici ti zadržují ŘP, abys dál nepokračoval v páchání podobného přestupového jednání.
Ale chápu, odjet domů a pak se kroutit z odpovědnosti přes právníky a úhly měření, je lepší. Nakonec přestupek neprojednat…
Policajt na silnici ti zadržují ŘP, abys dál nepokračoval v páchání podobného přestupového jednání.
Ale chápu, odjet domů a pak se kroutit z odpovědnosti přes právníky a úhly měření, je lepší. Nakonec přestupek neprojednat…
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Dyť říkám, s tímhle jsem se smířil. Nerad, ale smířil.
Dovolím si pouze podotknout, že takovej zajišťovací příkaz na základě pouhého podezření je taky věc "podle zákona". Nelíbí se ti to - nepodnikej.
Tenhle přístup mi dlouhodobě přijde strašně nebezpečnej.
Které, ve chvíli kdy ho zadržují, není prokázáno a opírá se výhradně o názor policajta. Postaveným na jakési krabičce, jejíž správné nastavení taktéž není ověřeno.
Za mě takhle vopravdu ne. Ale co jsme si (i já) zvolili, to máme.
Sorry, ale vyžadovat splnění zákona a navazujících předpisů ze strany orgánu, který se mě sám snaží potrestat za porušení zákona, je snad kurva samozřejmý. Rozumím argumentu "přijmout trest jak chlap". Ale vzhledem k tomu, jak se stát chová ke mně, to beru vyloženě jako partyzánskou válku
Říkat tomu "kroucení" je něco jako "trik s advokátem".
Btw. "neprojednání" se mi přihodilo už Xkrát. Vždycky v návaznosti na to, že si dám voooopravdu záležet na svým vyjádření / odvolání a oni už se nikdy neozvou Přitom zrovna to poslední argumentační bití v souvislosti s rychlostím vážením, bych si strašně rád šel obhájit i k soudu. Aby to bylo veřejný. Ale psát stížnost na nečinnost nebudu, to by mě vedoucí asi odevzdušnil
Jiný způsoby "neprojednání" neznám, nejsem kníže Pavel.
Naposledy upravil(a) Stepan dne sob 08 čer 20:59, celkem upraveno 1 x.