Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: pon 21 led 08:11 A protože bodový systém nefunguje, tak jej opět přitvrdíme :D
https://www.novinky.cz/domaci/495020-z- ... tupky.html
„Chceme především trestat piráty silnic a lidi, kteří za volantem nedodržují téměř nic, co se dodržovat má. Naopak z bagatelních přestupků už nechceme dělat vědu,“ ujistil Ťok.
No jistě - jedu v kradeném autě, nikdy jsem nevlastnil ŘP, mám nasněžíno ve frňáku a láhev vodky v sobě...přísnější bodový systém je to, co mne zcela jistě od takového jednání odradí! x_x
řidičBOB píše: pon 27 čer 10:48 Nefunguje bodový systém, nefungují pokuty...tak prostě přitvrdíme...tomu říkám propracovaná strategie :))
Tipnu si, že ve skutečnosti si o tom myslíme oba +- to samý. Jenom na wordingu se neshodnem ;)
Kolik vyfásnu samozřejmě vím a vždy dělám vše proto, aby se tomu tak nestalo. Třeba na zcela přehledných a širokých úsecích, typově třeba z Ústí na Děčín, jezdím výrazně pomaleji, než by se dalo. Protože tam ty hovada dycky měřej. :ymparty:
Ovšem tu procesní prasečinu, kterou vyorbili pod vedením Kupky, už jako "správnou" akceptovat odmítám.

Říha: Takže mám bejt nadšen, že mi může nedostudovanej dopravák u krajnice vyslovit bez jediného důkazu jenom zákaz řízení? Protože by mě taky mohl mít právo rovnou zastřelit? Takovýmhle Stockholmem netrpím.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Stepan píše: pát 07 čer 15:40 Říha: Takže mám bejt nadšen, že mi může nedostudovanej dopravák u krajnice vyslovit bez jediného důkazu jenom zákaz řízení? Protože by mě taky mohl mít právo rovnou zastřelit? Takovýmhle Stockholmem netrpím.
Nikdy mi policajt při zastavení zákazem řízení nehrozil. Tobě ano?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Stepan: Tolik bývalých komoušů na špici i po 35 letech asi nikdo trochu normální v 89 nečekal. Ale ryba holt smrdí od hlavy =))
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Tolik? Dobře, tak prezident byl v KSČ. Kdo ještě?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: na tyhle lidi, cos mne citoval, nikdy nic nefungovalo. A fungovat nebude. Na to je náš demokratický systém krátký.
Ale ty seš evidentně ten, kterého, když 2x chytnou, tak to zafunguje. Minimálně na dobu, co nad tebou bude viset problém s ŘP. Pokutu sral pes, že?! Chápu, že někomu vyhovovalo, když za rychlost nemohla policie zadržet ŘP na místě, šlo to do správka, tam se udržovalo a vesele se jezdilo dál. Ale když má někdo koule dělat takovéto přestupky, měl by mít koule i na to, postavit se k tomu čelem, když ho chytnou. Jenomže dneska je svět plný zmrdíků, co mají velká ramena a když jde do tuhého, tak kňučí jako podsvinče.
Zadrženi ŘP na místě není možné za banality. Což např. 200 na dálnici není. Ale to si musíš opravdu rozmyslet dřív, než se ručička na tachometru, podívá daleko za 130.
Já třeba jako bonus vidím to, že zmizel opakovaný přestupek.
Btw: bodový systém není výmysl CZ. Dokonce ani zvyšování pokut.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jerry: protože Babiš a jeho vláda tady za 8 let neudělala nic. Vůbec nic. Jenom v době ekonomického růstu rozházela peníze, které se třeba teď mohly hodit.
Ale za vše může Fiala a jeho vláda.
Tím ale neříkám, že to dělají dobře. Nedělají a proto půjdou v dalších volbách do dža.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

petr_riha píše: pát 07 čer 15:55
Stepan píše: pát 07 čer 15:40 Říha: Takže mám bejt nadšen, že mi může nedostudovanej dopravák u krajnice vyslovit bez jediného důkazu jenom zákaz řízení? Protože by mě taky mohl mít právo rovnou zastřelit? Takovýmhle Stockholmem netrpím.
Nikdy mi policajt při zastavení zákazem řízení nehrozil. Tobě ano?
Ne. Ale osobne jsem sedel na spravnim rizeni, kdy urednim nabidl 6mesicu a vraceni po trech pri priznani, nebo, v pripade snahy o obranu, da 12 a bude protahovat vraceni po uplynuti teto lhuty. Právě s odkazem na "pořádkovou" charakteristiku všech lhůt, které má.
Už to je prasečina. Ale když si věříš, můžeš to risknout.
Po Kupkově novele na stejný židli sedíš a máš už papíry rovnou v čistírně. Víš, že svoje si "odsedíš", ať už ti to nakonec prokážou nebo ne.
V tu chvíli objektivně nemáš jinou racionální možnost než to podepsat, přiznat se, dostat body a zaplatit flastr.

Z pohledu úřednické pakáže výborná novinka. Z pohledu naivků mého ražení, kteří stále věří na vládu práva a kapitalismus, je to k zblití.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: pát 07 čer 18:45 Pokutu sral pes, že?!
Jasně, že pokutu sral pes. Dovolím si opět připomenout, že si reálně myslíš to samý co já.
řidičBOB píše: ned 01 dub 09:23 Weeper: bodovy system byl zaveden prave kvuli lidem jako jsi Ty nebo ja, pro ktere je pokuta jenom vydaj navic, ale nijak dramaticky. O RP se ale bojis - a to prave kvuli bodum, protoze na nem do jiste miry zalezi Tva prace a bez nej by se Ti zivot znacne zkomplikoval (i me).
Pouze s tím rozdílem, že já si "dovolím tvrdit" že v rychlostech 180+ na dálnici, 140+ na okresce, potažmo i nižších ale opakovaně, jsem najel tolik, že kdyby to mělo způsobovat takový Armagedon, který by odpovídal eventuálnímu trestu zákazu řízení, musel bych bejt 100x mrtvej. A půlka místního osazenstva semnou.
řidičBOB píše: pát 07 čer 18:45 Chápu, že někomu vyhovovalo, když za rychlost nemohla policie zadržet ŘP na místě, šlo to do správka, tam se udržovalo a vesele se jezdilo dál. Ale když má někdo koule dělat takovéto přestupky, měl by mít koule i na to, postavit se k tomu čelem, když ho chytnou.
Jasně, a pokud orgán přestupek prokázal, o papíry jsi nakonec řádně přišel a trest si musel nést. Maximálně sis mohl trošku načasovat, jestli budeš chodit pěšky v zimě nebo v létě.
Současná úprava ovšem znamená, že se ti k okénku auta přiřítí nějakej dopravák a bez toho, aby ti musel ukázat byť fotku, ti na místě může, ale nemusí, vyslovit zákaz. Korupční a nátlakový potenciál maximální :-bd
Přemejšlím, kolik bych byl ochotnej zaplatit za to, že mě nechá dojet domů a já se z tý dálnice nebudu muset nechat odtáhnout. Málo by to nebylo :ymparty:
řidičBOB píše: pát 07 čer 18:45 Jenomže dneska je svět plný zmrdíků, co mají velká ramena a když jde do tuhého, tak kňučí jako podsvinče.
Pod "kňučením jako podsvinče" si mám představit to, že chci vidět důkaz předtím, než přijmu trest?
Kolega takhle "kňučel jako podsvinče" při kontrole z finančáku. Tamnější lopata tvrdila organizovanou skupinu se škodou přesahující 10 milionů. Soud to viděl jako zanedbatelné porušení procesní povinnosti, bez vlivu na finální výsledek, a hodil to finanzům na hlavu. Tak dali aspoň 20k flastr, za porušení zmíněné povinnosti. A to bylo celý :ymparty:
Ještěže nějakej osvícenec nedostal nápad, že finanzbába s rychloškolením bude rovnou i rozdávat tresty, efektivně bez možnosti odvolání. To je zatím možné jenom v dopravě.
řidičBOB píše: pát 07 čer 18:45 Btw: bodový systém není výmysl CZ. Dokonce ani zvyšování pokut.
Jasně. A ač třeba z mýho úhlu pohledu je (opakovaných) 120 na okresce úplná nuda a fakt za to není nutné dotyčného buzerovat, nějak to platí a co se dá dělat.
Ovšem to odebírání řidičáku "na místě", efektivně bez možnosti jakékoliv obhajoby, je z mýho úhlu pohledu na úrovni porušení práva na spravedlivej proces.
A to se dostáváme někam, kam já vopravdu nechci.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To, že se doteď nic nestalo neznamená, že jezdíš bezpečně.
Najel jsem asi řádově víc km a tvrdit to co ty, si nedovolím. Pýcha předchází pád.
Tak moment: ten ŘP ti nezadrží jen tak. Radar těm patrně změří. Změny se z toho vykrputíš na nějakém nedodržení toho, či onoho, na věci nic nemění. Trošku v tom nějaký pátek dělám a radar ti fakt nenaměří 200, když jedeš 130 ;-)
Ale jinak se v zásadě shodujeme. Já jenom říkám, že tak to je. A znám i horší státy. Z pohledu zákona a bezpečnosti mi přijde mnohem horší SK model, kdy za 169 po odečtu na okresce, zaplatíš 800€ a jedeš dál. To si rovnou můžeš předplatit nějaký “dobytek” balíček.
Občas se mi povede se objevit na předvolání k podání vysvětlení nebo u SO - buď za sebe nebo často i jako zmocněnec. Oni jsou taky jenom lidi. Přiletí Kavka, tak jí oholíme. A když se to nepovede, pošleme to SO. Tam je úřednice a když dojde vymachrovaný frajírek s nadvysokou školou a hraje ramena, tak nemůže čekat, že úředník se lekne. Naopak. Jemu jde o hovno. Doslova. Tak to machírkovi nechá sežrat.
Easy. Já osobně se vždy domluvil v mezích zákona.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

GeneHawkins píše: pát 07 čer 17:54 Tolik? Dobře, tak prezident byl v KSČ. Kdo ještě?
Myslel jsem politickou a ekonomickou "špici". Takže bývalý a možná i budoucí premiér. Nebo předseda Hospodářské komory. A našli by se další. Ale nebudu si těmi politickými "vyčůránky" kazit pěkné ráno.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět