Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Na dodávky jsi přišel jak? Jinak tam, pokud se nepletu, patří i služební Octavie s mříží vzadu.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
OK. Tak tedy dál - a jak poznám, že jde o nákladní vozidlo?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
- GeneHawkins
- Letec
Nesmysl. Pořád platí jen pro nákladní vozidla a soupravy nákladních vozidel.Truck Daškam píše: ↑čtv 30 kvě 07:03Značka B4 ve svém surovém stavu (tj. bez dodatku) platí jenom pro nákladní auta. V momentě kdy je tam hmotnost, tak platí pro všechny.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Narážím na to, co píše GH: B4 je platná pro nákladní vozidla. Nákladní vozidlo je vozidlo kategorie N (N1,N2 nebo N3).
Autobus je kategorie vozidla M. Takže to, co píšeš jako objev Ameriky, je kolosální blbost.
Dodatková tabulka totiž nemění význam dopravní značky, pouze upřesňuje význam té, pod kterou je umístěná.
Autobus je kategorie vozidla M. Takže to, co píšeš jako objev Ameriky, je kolosální blbost.
Dodatková tabulka totiž nemění význam dopravní značky, pouze upřesňuje význam té, pod kterou je umístěná.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
A již několikrát jsem viděl značku B4 s dodatkovou tabulkou "Mimo bus"Značka zakazuje vjezd nákladním automobilům, tahačům přívěsu nebo návěsu a speciálním automobilům. Značka neplatí pro obytné automobily.
Je-li na značce pod symbolem nákladního automobilu uvedena jiná hodnota celkové hmotnosti (uvádí se v tunách), platí značka pro vozidla o celkové hmotnosti převyšující tuto hodnotu.
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
Jo jo, už jsme si všimli, že máš problém s pochopením textu...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak.
Ale jelikož mám v rodině učitele, tak budu hodný: vozidly se myslí ta vozidla, pro která ta značka platí. A jelikož je to pro nákladní vozidla, tak platí výhradně pro nákladní vozidla. A nákladní vozidlo je definováno tzv. kategorií vozidla, která je zapsaná v OTP. Nákladní automobil je obecně kategorie N. Autobus je kategorie M.
Tvůj výklad by totiž, mimo jiné znamenal i to, že na D1 by nemohly předjíždět, krom kamionů, ani autobusy.
Ale jelikož mám v rodině učitele, tak budu hodný: vozidly se myslí ta vozidla, pro která ta značka platí. A jelikož je to pro nákladní vozidla, tak platí výhradně pro nákladní vozidla. A nákladní vozidlo je definováno tzv. kategorií vozidla, která je zapsaná v OTP. Nákladní automobil je obecně kategorie N. Autobus je kategorie M.
Tvůj výklad by totiž, mimo jiné znamenal i to, že na D1 by nemohly předjíždět, krom kamionů, ani autobusy.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
TD: Aby se nerozjížděly zbytečné diskuze, v tom výkladu značky B4 mají pravdu Bob a GH. Vůbec se nepouštěj do nějakých argumentací, ten výklad významu té značky je jednoznačný a značka se opravdu vždy vztahuje jen na nákladní automobily, tahače přívěsu nebo návěsu a speciální automobily, bez ohledu na existenci případné dodatkové tabulky.
- Truck Daškam
- Letec
Tak začneme tím, že můj výklad to není a nevymyslel jsem si to - byl jsem o tom informován. A ani neříkám, že za tímto výkladem stojím.Tvůj výklad by totiž, mimo jiné znamenal i to, že na D1 by nemohly předjíždět, krom kamionů, ani autobusy.
Spíš nevím
Dále:
B22a
Značka zakazuje řidiči nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3500 kg předjíždět motorové vozidlo vlevo.
Na vozovce se dvěma a více jízdními pruhy v jednom směru jízdy nesmí řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3500 kg užít k jízdě jiného než pravého jízdního pruhu.
Kdežto u B4 (jak jsem sem již dal), se bez uvedené tonáže hovoří o nákladních vozech, s tonáží pouze o vozidlech
Spectral:
No, já bych to považoval klidně za chybu.
A že leckde je B4+Mimo bus je realita, viděl jsem to několikrát a považoval jsem to vždy právě za nesmysl.
A není to tak dávno co jsem sem dával záběr, kde bylo omezení s B4 a najel tam s autobusem (protože může?), a pochopitelně se tam nevešel a zasekal to tam - tam autor DZ měl asi stejný názor, na který upozornuji
Chápeš to?