Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
petr_riha
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od petr_riha »

řidičBOB píše: úte 12 bře 19:31 Má za sebou x let služby bez kázeňských troubles, tak se projednou svět nezblázní. Já chápu, že dělný lid by ho rád viděl oběšeného na vjezdu do města, ale ne vždy se jim jejich přání splní.
Tím nechci říct, že jeho chování bylo správné. Nebylo.
Hele, to, co udělal ten borec v Plzni, je neomluvitelné a měl by letět z uniformy. Bez debat, bez výsluh. Není to o věšení, ale i kdyby tam lítaly fakáče, nebo co já vím, tak tohle bylo hodně přes čáru.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Stepan píše: úte 12 bře 21:47 Add Truckovo couvani -> Nedavno mi na dalnici bouchla guma. Nastesti u pumpy, doskakal jsem to, takze sem si heveroval v klidu na parkovisti.
Muset zajet do odstavnyho, okamzite volam policajty, at mi privezou sipecku a mam na to svuj klid. Jestli to je nebo neni v souladu se zamyslenym vyuzitim 158 by mi bylo srdecne jedno, se nenecham zabit…
Tak tohle je v pořádku. Auto nikdo jiný než policie náležitě neocení, málokdo vozí v kufru blikající oranžové šipky.

Ale najít si osobu, která ti zastaví provoz, nebo mít s sebou závozníka (já vím, stojí to prachy navíc), je job tvůj a ne policie. Přeci nemůžu volat 158 pokaždé, když parkuju podélně a za mnou stojí dodávka, skrz kterou nevidím a bojím se vyjet na silnici.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

petr_riha: Jako srovnávat vycouvávání z řady aut s couváním nákladního auta na státní silnici... Jako fakt?
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak tvojí logikou přeci od toho přesně policie je, nebo ne? Aby mi pomohla. Ne, úplně stejně jako ty si mám sehnat náležitě poučenou osobu.
Truck Daškam
Letec

petr_riha: Ne, pokud ti tohle dělá problém - tak máš odevzdat ŘP a chodit pěšky
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jseš mimo, s couváním problém nemám.

Jen nechápu tvojí logiku, proč jednou za nesplnění své povinnosti najít si poučenou osobu, která by ti zastavila provoz, akceptuješ volat 158 a v jiné situaci, která je totožná, nikoliv.

Jo aha, v té první jsi byl ty, v té druhý je nějaký debil.
Truck Daškam
Letec

petr_riha: Kdyby to byl problém, sám operační na 158 mě pošle do hajzlu, že - takže nevím co řešíš
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

operační tě do hajzlu poslat nemůže...ale to bys, jako všeználek vědět mohl ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: to je něco jiného. Dokonce bych řekl, že je to přesně ten okamžik, kromě DN, kdy tu 158 volat.
A TD - není to totéž, jako vycouvat na silnici, kde si máš opravdu zařídit náležitě poučenou osobu, která je oprávněna zastavovat provoz a často je k vidění, že to i dělají. Naposledy mi takhle couval kamion do ulice, kde skládal stavební materiál - vcelku frekventovaná silnice na Ořechu. Dva pikolíci - jeden vepředu a druhý vzadu, zastavili provoz a všichni v poho čekali, až tam zacouvá, což trvalo tak 7-8 minut, protože to bylo daleko od bodu, kde se mohl otočit a couvat. A světe div se - šlo to. Stačí nebýt jako řidič mixu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

řidičBOB: Odmítnout vyjet praktikuje jak 155 tak 150. Pochybuju, že 158 by byla výjimkou.
Mimochodem - i mě 158 jednou oznámila, že to řešit nebude a nikoho mi tam posílat nebude (pán chtěl řešit rozbitý okno a já jim chtěl jen oznámit, že to s ním řešit nehodlám - a jen mi potvrdil, at si pán klidně zavolá a že mu řekne to samé).
Což asi proběhlo, protože jsme na 158 volali +/- současně a nakonec odjel dřív než já :-D

Pořád vidím slušný rozdíl v Praze na Ořechu a u opuštěné odbočky, kde nikdo nikde není
Chápeš to?
Odpovědět