Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- Truck Daškam
- Letec
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
petr_riha: Překrucuješ to.
Když někdo bude chtít jezdit ve vraku co jezdí kilo, tak tím jezdí už ted - a nejspíš i s tou červenou samolepkou o které si myslíš, že spasí svět.
A to, že by si to člověk postavil v garáží ani zdaleka neznamená, že to auto (pohybovadlo) by nemuselo nic splňovat - tzn. že vrak by klidně mohla police prostě odstavit/zabavit.
řidičBOB: Jo, viz třeba ta formule vid. Vsadím se že jeji technickej stav ji může tvoje fauvé jen závidět. To samý mraky veteránů, kuriozit a nejen historických závodních speciálů, které jsou bez papírů doslova odstavený v garáži - zbytečně.
Když někdo bude chtít jezdit ve vraku co jezdí kilo, tak tím jezdí už ted - a nejspíš i s tou červenou samolepkou o které si myslíš, že spasí svět.
A to, že by si to člověk postavil v garáží ani zdaleka neznamená, že to auto (pohybovadlo) by nemuselo nic splňovat - tzn. že vrak by klidně mohla police prostě odstavit/zabavit.
řidičBOB: Jo, viz třeba ta formule vid. Vsadím se že jeji technickej stav ji může tvoje fauvé jen závidět. To samý mraky veteránů, kuriozit a nejen historických závodních speciálů, které jsou bez papírů doslova odstavený v garáži - zbytečně.
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jasné….moje VW je v podstatě vrak.
A ne, ta formule není v perfektním technickém stavu. K tomu jí chybí to osvětlení a blinkry. Tvrdit, že blinkry jsou v provozu zbytečné, může opravdu jenom idiot.
A ne, ta formule není v perfektním technickém stavu. K tomu jí chybí to osvětlení a blinkry. Tvrdit, že blinkry jsou v provozu zbytečné, může opravdu jenom idiot.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
řidičBOB: Proto s ní v provozu nejezdí
Mě třeba daleko víc vadí v provozu absence blinkrů u koloběžek (tuplem těch velkých, co jsou jak skútr) a koňských povozů - a tam to legislativně není problém a je to v pořádku. Takže dvojí metr, nebo jak tomu mám rozumět?
Mě třeba daleko víc vadí v provozu absence blinkrů u koloběžek (tuplem těch velkých, co jsou jak skútr) a koňských povozů - a tam to legislativně není problém a je to v pořádku. Takže dvojí metr, nebo jak tomu mám rozumět?
Chápeš to?
TD:
Nepřekrucuju nic. Definice velkého a malého provozu je hodně vratka. A nechci, aby o tom rozhodoval někdo mozkovým myšlením.
Ad blinkry na koňském povoze. Jak by sis je technicky představoval? To, jak má vozka dávat znamení o změnu směru jízdu je snad známe, ne?
Nepřekrucuju nic. Definice velkého a malého provozu je hodně vratka. A nechci, aby o tom rozhodoval někdo mozkovým myšlením.
Ad blinkry na koňském povoze. Jak by sis je technicky představoval? To, jak má vozka dávat znamení o změnu směru jízdu je snad známe, ne?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
- Truck Daškam
- Letec
V době, kdy malá Li-on baterka dokáže dodávat led světlům elektřinu nepřetržitě 3 dny, to vážně nevnímám jako problém.
Ale jsem rád že jsi vytrh pouze koňský povoz a vynechal skútr, co se tváří jako koloběžka...
Ale jsem rád že jsi vytrh pouze koňský povoz a vynechal skútr, co se tváří jako koloběžka...
Chápeš to?
Skútry asi světla mají, kvůli homologaci. Kolobezky ne, stejně jako kola. Kde je hranice mezi kolobézkou a skutrem nevím, někde bude.
Na konskem povozu jsi vyřešil nabíjení světla. Ovládat (zapínat) ho bude kůň zadním kopytem?
Na konskem povozu jsi vyřešil nabíjení světla. Ovládat (zapínat) ho bude kůň zadním kopytem?
- Truck Daškam
- Letec
Asi řidič, tj. vozka? Nebo směr jízdy snad určuje kůň..? Hodně stupidní otázka
Navíc by možná stačilo obsažení pouze v silničním zákoně, ohledně technické způsobilosti a majitel (řidič) by byl ten, co by se musel postarat, aby to svítilo.
Nevidím problém
Mimochodem kompletní světla (koncový+blinkry) byly dostupný na kolo před dvaceti lety a já sám jako puberták jsem si to přál na kolo k Vánocům
A v čem je problém, aby homologace určila světla i pro elektrické koloběžky..? Já v tom problém nevidím.Skútry asi světla mají, kvůli homologaci. Kolobezky ne, stejně jako kola.
Navíc by možná stačilo obsažení pouze v silničním zákoně, ohledně technické způsobilosti a majitel (řidič) by byl ten, co by se musel postarat, aby to svítilo.
Nevidím problém
Mimochodem kompletní světla (koncový+blinkry) byly dostupný na kolo před dvaceti lety a já sám jako puberták jsem si to přál na kolo k Vánocům
Chápeš to?
Ano, zákon to určit může, ale v současné době je to v pořádku bez světel. Lobuj u tebou zvolených zástupců, ať novelu zákona v tomto znění předloží a protlačí.Truck Daškam píše: ↑čtv 29 úno 11:06 A v čem je problém, aby homologace určila světla i pro elektrické koloběžky..? Já v tom problém nevidím.
Nevidím problém
A ano, i na kolo asi různá světla dát jdou, ale nad rámec toho, co zákon přikazuje. Dej si tam třeba 30 žárovek, to je tovje věc, ale to, co je povinné a závazné pro všechny, je definováno zákonem - odrazová světla vždy (tuším 10 celkem, jestli dobře počítám), přední bílé a zadní červené při snížené viditelnosti.
Na jednu stranu voláš po volnosti, protože všichni jsou debilové a najednou chceš přikazovat koloběžkám osvětlení? Nechápu.
- Truck Daškam
- Letec
a) Že je abscence blinkrů na formuli děsnej problém tady psal někdo jiný.A já jen říkám, že úplně stejný problém to je i na skútru, co se tváří jako koloběžkaNa jednu stranu voláš po volnosti, protože všichni jsou debilové a najednou chceš přikazovat koloběžkám osvětlení? Nechápu.
b) mít osvětlený vozidlo (informace pro ostatní) přece nijak nenarušuje onu volnost
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
S řidičem mixu je to opět zcela zbytečná diskuze.
Formule na dálnici je ok, ale povoz by měl mít blinkry.
Formule na dálnici je ok, ale povoz by měl mít blinkry.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time