Policejní kontroly a měření
Moderátor: řidičBOB
- Truck Daškam
- Letec
Re: Policejní kontroly a měření
Jo, někde jsem na to poukazoval a podobný debility mi tam někdo psal. Jako že to je neprůkazný, že na to PČR nemá čas a podobný hovna.. že je řešením prostě plošný zákaz a hotovo
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Jaký je rozdíl mezi plošným zákazem a tím, ci je dán značením? Žádný. Lopaty mrdaj na oba.
Dnes D5 cca 17:20 směr D0 - stálo to skoro od Loděnice. Kamiony ve dvou a v kopci u Rudné, i ve 3 pruzích. Tam by neprojel ani osobák, natož RZta nebo hasiči. Maj to komplet v píči a pokud nebudou dostávat likvidační sankce, nezměnil se nic.
Dnes D5 cca 17:20 směr D0 - stálo to skoro od Loděnice. Kamiony ve dvou a v kopci u Rudné, i ve 3 pruzích. Tam by neprojel ani osobák, natož RZta nebo hasiči. Maj to komplet v píči a pokud nebudou dostávat likvidační sankce, nezměnil se nic.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
At už plošný nebo B22a zakazuje předjíždění, i když je to úplně v pohodě (volno, dostatečný rozdíl). Tahle úprava, kterou (konečně) vymáhali ve videu je dostačující.
U Rudné stát ve dvou pruzích není proti ničemu přece - pravý je stoupací, takže ten je mimo hru a nesmí se jen do levého krajního. Jinak já stál taky uprostřed páč, jsem zrovna "předjížděl", když se to zastavilo.
Nebo jinak - jasně že by bylo ideální stát na čáře, tj v jednom pruhu - ale jako představa, dupnu do brzdy a nacpu se vpravo je vážně utopická a nereálná
U Rudné stát ve dvou pruzích není proti ničemu přece - pravý je stoupací, takže ten je mimo hru a nesmí se jen do levého krajního. Jinak já stál taky uprostřed páč, jsem zrovna "předjížděl", když se to zastavilo.
Nebo jinak - jasně že by bylo ideální stát na čáře, tj v jednom pruhu - ale jako představa, dupnu do brzdy a nacpu se vpravo je vážně utopická a nereálná
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Když píšu ve 3 pruzích, tak myslím ve 3 pruzích, čili i v tom levém.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Já když tam včera jel, tak levý byl prázdný a normálně jel - a pokud to někdo nezazdil cpaním se doprava (a je fuk jestli kamion nebo osobák), ani důvod ke stání nebyl, protože kolona klasicky byla na D0 a ne do Prahy
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
Když je tam pruh pro pomalá vozidla, tak tam asi zákaz předjíždění není. Kdyby ale byl, tak platí, a ty z něj nesmíš. Takže té zvýrazněné hlášce nerozumím...Truck Daškam píše: ↑stř 31 led 21:18U Rudné stát ve dvou pruzích není proti ničemu přece - pravý je stoupací, takže ten je mimo hru a nesmí se jen do levého krajního. Jinak já stál taky uprostřed páč, jsem zrovna "předjížděl", když se to zastavilo.
Mimochodem - tohle asi taky neznáš, co?
(5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
- Truck Daškam
- Letec
GeneHawkins: Klidně tam B22a být může (a jeden čas i byl) - pruh pro pomalá vozidla nemá na rozdělení pruhů vliv. Pořád je to levý/pravý/pruh pro pomalá vozidla.
Značka B22a se tam ukončuje záměrně, protože řidiči kamionů jako ty pak jeli nesmyslně a zbytečně ve "stoupacím" pruhu a báli se jet pravým - což se právě zjistilo během toho testování, než to namontovali na pevno.
Chystal jsem na to video - ale než jsem ho vydal, tak to právě v těchto úsecích přeznačili
Pruh pro pomalá vozidla (stoupací pruh neexistuje), je pouze přidatný jízdní pruh, stejně jako třeba připojovací - proto jsem i napsal,
Značka B22a se tam ukončuje záměrně, protože řidiči kamionů jako ty pak jeli nesmyslně a zbytečně ve "stoupacím" pruhu a báli se jet pravým - což se právě zjistilo během toho testování, než to namontovali na pevno.
Chystal jsem na to video - ale než jsem ho vydal, tak to právě v těchto úsecích přeznačili
Pruh pro pomalá vozidla (stoupací pruh neexistuje), je pouze přidatný jízdní pruh, stejně jako třeba připojovací - proto jsem i napsal,
protože tak by to správně mělo být, mělo by se tam stát pouze ve dvou pruzích. Jenže to je prostě neproveditelné, když se původně už jelo ve dvou pruzích (pravý+pruh pro pomalá vozidla) a zastaví se tojasně že by bylo ideální stát na čáře, tj v jednom pruhu
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
No, sice to je levý, pravý a pruh pro pomalá vozidla, to ale nic nemění na tom, že pokud použiješ pravý pruh, aby ses dostal před vozidlo v pruhu pro pomalá vozidla, je to předjíždění. Samozřejmě mimo obec a souběžnou jízdu.
Koukám, že to fakt moc neznáš...
Ostatně, náklaďák přes tři a půl tuny, který jede mimo pruh pro pomalá vozidla, je silně podezřelý, protože přes 80 jet nesmí a pod 80 musí jet v něm...
Koukám, že to fakt moc neznáš...
Ostatně, náklaďák přes tři a půl tuny, který jede mimo pruh pro pomalá vozidla, je silně podezřelý, protože přes 80 jet nesmí a pod 80 musí jet v něm...
- Truck Daškam
- Letec
To nevím co je na tom podezřelého, protože specielně na D5 se v úseku s pruhem pro pomalá vozidla jede konstantně ve dvou pruzích. Nevím co bych dělal v tom pruhu pro pomalá vozidla, když se tam všichni couraj a já letím pořád stejně.
Což byl přesně případ včera - ten uhnul, já z poza něj jel dál a když jsem byl skoro před ním, tak v půlce kopce stop
Což byl přesně případ včera - ten uhnul, já z poza něj jel dál a když jsem byl skoro před ním, tak v půlce kopce stop
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
No tak - zákon ti to přikazuje - ale ty na to samozřejmě kašleš...