Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Snowman000 »

Ver mi ze 2,5t EV na sypacku po meste je uplne k prdu...

Na toto bol z EV najlepsi e-up!, a ked sa stretnu dvaja tak je z toho taky a nemy Italian Job \m/
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Lednovy update Tesly pridava do 3ky adaptivni fci prednich led s rozeznavanim aut, cyklistu a chodcu. Podle vseho to nejsou 100% matrix, ale dalky budou tlumit jen nektery segmenty. Do ted to byly obyc automaticky on/off dalkovy.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

https://www.autoforum.cz/predstaveni/no ... o-prodeje/

Moc by me zajimalo kolik toho autor clanku odjezdil na gumach pro ev? Kolik modelu muze porovnat? Vibv cem presne je rozdil proti bezny pneumatice? Odsoudit produkt, ktery jde na trh za ctvr roku...? Tvl =))

Jsem myslel, ze horsi clanek nez tahle reakce na video jentak nebude a ono stacilo pockat 3 dny :D

https://www.autoforum.cz/bleskovky/trag ... d-startem/
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak já se přikláním k tomu, že raději bych pneu z kaučuku, než ze sojových bobů a stlačené tmy.
Ale já jsem dinosaurus.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše: úte 30 led 09:17 Tak já se přikláním k tomu, že raději bych pneu z kaučuku, než ze sojových bobů a stlačené tmy.
Ale já jsem dinosaurus.
Priznam se, ze vubec netusim nakolik jsou sojove boby prinos, zlo nebo ekologicka spasa, spis bych to tipoval na marketing zamereny na zakazniky co maj cash a nulove technicke znalosti. A osobne je mi burt z ceho mi gumy upecou, resim jen vykon, hlucnost, pohodli, zivotnost a cenu, v tomto poradi.

Kazdopadne mezi ev pneu a beznou pneu jsou nejen marketingove a prekvapive vcelku minimalni rozdily v pouzite smesi. Kdyz pominu tlumici materialy a nizsi hmotnost, tak je tam hlavne silnejsi prechod mezi bocnici a behounem (tusim rameno se tomu rika), coz ma celkem pozitivni vliv na to jak guma rychle reaguje pri zataceni a pak ta vrstva mezi behounem a kostrou, ktera se daleko lip vyrovnava s vysimi nm pri zrychleni.

A necucam si to z prstu. Po tom, co jsem na to byl upozornen (priznam, ze me to jinak samotnyho nenapadlo), jsem si to trochu sestudoval a nasledne mel moznost vyzkouset dve sady stejnejch zimaku a rozdily jsou dost znatelny. A paradoxne, takovej ev zimak muze bejt docela dobrou alternativou pro vykonejsi spalovaci auta. A vubec ne pro jeho efektivitu (stejne pochybuju, ze ta je v pripade shodneho modelu pneu lepsi), ale hlavne pro lepsi pocit z rizeni.

A naprosto chapu, ze tento server potrebuje podobne bulvarni clanky aby byla reklama a penize, ale mozna kdyby autori pridali na konec clanku male technicke okenko, tak by to i nekdo cetl do konce :D
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já jsem v Conti 3x do měsíce, takže vím dobře, o čem to je.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše: úte 30 led 10:27 Já jsem v Conti 3x do měsíce, takže vím dobře, o čem to je.
Puchov? Tam se mozna potkavame :) a nebyl si v nedeli na Severaku jen tak mimochodem?
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Půchov občas. Hlavně Otrokovice.
Nee, nemocné děti :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

řidičBOB píše: úte 30 led 10:51 Půchov občas. Hlavně Otrokovice.
Nee, nemocné děti :-(
Ajaj ^:)^
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

jerry píše: pát 19 led 18:09
petr_riha píše: čtv 18 led 14:03 Tak za 10 let nebude ta baterka stát 300k, ale minimálně 350, vlivem inflace. Pokud po nich bude poptávka, což si teda nemyslím, tak klidně 400k.
Tak malé znehodnocení měny za 10 let? Před 10 lety stála unce zlata 25 tis., dnes dvakrát tolik. A podle toho se odvíjely ceny.
Před 10 lety stála unce cca 1250 USD. Dnes je za 2000 USD. Což není 2x tolik, ale je jakože fajn... Do doby než se podíváš za kolik byla unce v roce 2012 (tj. na vrcholu krize), byla za 1650.
Takže kdo nakoupil v "hajpu" tak musel čekat cca 10 let, než za tu unci dostal co do ni vložil. Za 12 let tak získal zhodnocení 21%. Což vychází na cca 4% p.a.. To je teda "kauf" jak hovado. Nehledě na to, že za fyzické zlato dostaneš na výkupu i klidně -10%, pokud už se třeba daný slitek bude balit no nového obalu. Reálně i tak ale 3-5%.

Když se podívám na S&P 500, tak na vrcholku krize měl cca 1450 bodu a dnes má 5000. Za první lockdown spadnul na 2300 aby za 1,5 roku byl na 4700.

Z toho zlata bych žádnou modlu nedělal.
Odpovědět