Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Pokud ses kroutil po hodině a půl sezení, měl jsi pravděpodobně spatne serizenou židli. Hodinu a půl vydrží zdravý člověk sedět i na prkne.
Jina věc je mít dojezd 3nasobny a zastavit si, když mi to zrovna není pohodlne, a něco jiného zastavit, protože musím, i když mě ze sezení nic nebolí. A až budeš mít za sebou tuhle nabíjecí pauzu a za 10min. te začnou bolet zada, bude další přestávka, zdravotní.
S tímhle stylem bych nechtěl chytat trajekt
Jina věc je mít dojezd 3nasobny a zastavit si, když mi to zrovna není pohodlne, a něco jiného zastavit, protože musím, i když mě ze sezení nic nebolí. A až budeš mít za sebou tuhle nabíjecí pauzu a za 10min. te začnou bolet zada, bude další přestávka, zdravotní.
S tímhle stylem bych nechtěl chytat trajekt
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Ok vdaka za rady objednam sa k chiropraktikovi a sedadlo si asi posuniem dalej ako 30 cm od volantu
Ale teraz späť k teme, ci uz nijaka nie je?
Ale teraz späť k teme, ci uz nijaka nie je?
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
To sa pytame skor my...
Kazdy sme ti tu dali dovody preco to pre nas nie je a nebude použiteľný sposob prepravy.
Podla toho co popisujes ty, tak si spokojny, tvoj sposob pouzitia plne vyhovuje obmedzenym možnostiam, ktore to auto ponuka, pomer cena/uzitna hodnota ti vyhovuje a zaroven ti ani nik to auto z nas neberie.
Prajem vela stastnych kilometrov a pohodovych zastavok.
Kazdy sme ti tu dali dovody preco to pre nas nie je a nebude použiteľný sposob prepravy.
Podla toho co popisujes ty, tak si spokojny, tvoj sposob pouzitia plne vyhovuje obmedzenym možnostiam, ktore to auto ponuka, pomer cena/uzitna hodnota ti vyhovuje a zaroven ti ani nik to auto z nas neberie.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
To je ten nejpodstatnější důvod a i pochopitelný důvod. Koupil bys bateriáka, pokud bys bydlel v bytě a nemohl nabíjet v práci? Platil bys rychlonabíječku?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Ano a ja som chcel dat vediet, ze taketo lacnejsie EV nie je vhodne pre milovnikov dlhych jazd. Nikdy som nepovedal ze to je univerzalne riesenie pre kazdeho. Ale na druhu stranu, netreba mat zbytocne obavy.Snowman000 píše: ↑úte 16 led 20:29 To sa pytame skor my...
Samozrejme, pred kupou EV som sa sefa spytal ci budem moct parkovat a nabijat v podniku (doteraz to u nas nikto neziadal). Súhlasil a az tak som kupil auto. Ak by nesuhlasil, asi by som vtedy do toho nesiel.
Teraz ale rozmyslame, ze by to chcelo male EV aj pre manzelku. Ta by uz musela nabijat na verejnych nabijackach, ale s vhodnou baterkou by to nebolo castejsie ako raz za 3 tyzdne, kedze jej denny najazd je 8 km.
Vedel by som si to predstaviť (raz za 3 tyzdne ist na kávu a popritom si dobit auto).
Až ti to v práci zpoplatni nebo zakazou, nebo práci změníš, tak co? Koupíš si zase normální auto? Není to kratkozraky důvod?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak všetci, ale já ano. Do práce to mám 27km, z čeho 23 je po D5 a D0. Když jedu někam pracovně, tak na Plzeň, Brno, HK, LB, ČB, TA - vše po dálnici. A po nepitelné kávičce na benzínce fakt netoužím.Dolan píše: ↑úte 16 led 14:51 Ale prosim ta, to vy vsetci kazdy den len po dialniciach jazdite? Dobre ze ked sme sli cez Silvestra do Prahy, tak dialnica zacala az od Brna. Tvarite sa, akoby dialnica bola vsade
Pre takych kde maju dialnicu vsade a idu nonstop bez spomalenia 140 km/h, EV neodporucam.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Zbytocne obavy?
Pre mna to aktualne ma len jednu jedinu vyhodu oproti spalovaku a to, ze tomu mozem kludne nakladat od nasadnutia, nemusim cakat, kym sa mi zahreje motor.
Ostatne je bud pre mna uplne nezaujimave (ticho, ziadme vybracie, bez prevodovky) az po neakceptovatelne (cena, dojazd, image, spotreba pri akomkolvek inom rezime ako EKOrun, hmotnost a TCO, hlavne buduca zostatkova hodnota).
Jo a najazdil som na el. vseho druhu viac nez si myslis.
Mne osobne dava najvacsi zmysel jedine el. typu Twizzy, ktore dokazem 3ks zaparkovat na jedno miesto, kde dojazd par km nevadi mam to jak 3 auto v rodine. Len ma jeden problem, ze sa to absolutne nikomu neoplati vyrabat...to vlastne vo vysledku nikomu, kto by na nejakom el. chcel zarobit a uzivit sa...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Este dodam, co sa zastavok tyka, som ten typ cloveka co jazdi na dovolenku autom. Clovek sa moze kdekolvek zastaviť (ok teraz castejsie tam kde je nabijacka), pozriet svet, navstivit zaujimave miesta (letecky by to neslo). Pre nasu rodinu je kazda zastavka prijemna. Ci uz si dame obycajnu bagetu na benzinke, nezdrave jedlo v mcdonalde alebo sa zastavime v restauracii, vsetko si vychutnavame (btw odporucam Motorest Bonaparte pred Slavkov u Brna, teraz na Silvestra sme sa tam zastavili a jedlo bolo uzasne).
Kto sa vo mne nasiel, EV sa urcite bat nemusi.
Kto sa vo mne nasiel, EV sa urcite bat nemusi.
Naposledy upravil(a) Dolan dne úte 16 led 21:55, celkem upraveno 1 x.