Elektromobily a vse kolem nich
Re: Elektromobily a vse kolem nich
To mas celkom fajn ked to takto vyhovuje. Zaujimala by ma cestovna rychlost na dialnici.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Ked vyhovuje dojazd 210km a za cca 90 az 120 minut jazdy a stat potom 30 minut tak gratulujem a prajem vela spokojnych km.
Prave preto som si isty, ze nik tu z nas a ani autori AF netvrdime, ze to nemoze vyhovovat nikomu, ocividne sa najdu, ludia co s tym problem nemaju.
Vsetkym nam ale vadi, ze toto ma prave byt normou, s cim vacsina z nas suhlasit nebude, kedze sme zvyknuti na uplne ine tempo a uplne inu frekvenciu a zaroven aj trvanie a aj miesto zastavok.
Prave preto som si isty, ze nik tu z nas a ani autori AF netvrdime, ze to nemoze vyhovovat nikomu, ocividne sa najdu, ludia co s tym problem nemaju.
Vsetkym nam ale vadi, ze toto ma prave byt normou, s cim vacsina z nas suhlasit nebude, kedze sme zvyknuti na uplne ine tempo a uplne inu frekvenciu a zaroven aj trvanie a aj miesto zastavok.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Rychlost sa pohybovala vacsinou 110-120 km/h, tymto tempom sa dalo jazdit tak ze som nemusel kazdu chvilu niekoho predbiehat. Samozrejme byt brzdou som takisto nechcel. Platilo to na dialniciach po celom Madarsku a Slovinsku. V Taliansku jazdia ako blazni bez smeroviek...
Ja si nemyslim ze to bude normou aj ked tym "strasia". Vdaka tomu straseniu sa ale nakoplo kopec procesov, napr. budovanie novych nabijaciek.Snowman000 píše: ↑pon 15 led 15:26 Vsetkym nam ale vadi, ze toto ma prave byt normou, s cim vacsina z nas suhlasit nebude, kedze sme zvyknuti na uplne ine tempo a uplne inu frekvenciu a zaroven aj trvanie a aj miesto zastavok.
Diverzifikacia automobiloveho priemyslu ponukne nove moznosti a je to len dobre...tak sa na to treba pozerat.
S EV je potrebne trocha zmenit zivotny styl, podobne ako to bolo pri prechode z tlacitkovych hlupych telefonov na smartphony. Predtym stacilo mobil nabit raz tyzdenne, teraz kazdy den, a kazdy sa naucil fungovat, pretoze smartphony priniesli kopec novych veci.
Este mozno rok a ceny novych EV budu rovnake ako ceny spalovacich aut s top vybavou (vacsina EV ma top vybavu, takze je potrebne porovnavat ceny so spalovakmi v top vybave). Len trocha castejsie "tankovat", ale toho sa nebat, ozaj.
Este pre Snowman000 doplnim, ze moje skusenosti platia pre EV o cenovke 35.000 € (jednoduche, mozno az primitivne auto od Stellantisu). Podobny dojazd bude mozne tento rok kupit za 23.000 € v pripade Citroen EC3, alebo takmer 2x vacsi dojazd ponuka novy perfektny Renault Scenic Etech za cca 43.000 €. Ano, stale je to kopec penazi... treba zobrat uver a vychutnavat si to... kym to nezhori alebo neskapem na infarkt
asi jezdime kazdy do nejake jine Italie. Zrovna na dalnici jsou italove jak beranci. Vsichni pekne 120-130 a moc se nepredjizdi, takze pro EV asi ideal. Akorat na snizeni rychlosti v omezenich zcel kaslou.
Pravda vyděsí
ano, to si myslim. Jen me prekvapuje, ze nic nechodi do CZ - pokousim to dost. Pritom z tech stacionaru na okreskach chodi
Pravda vyděsí
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nech bejt. Nám teď přišla pokuta po 6 letech
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
z Tutoru?
z tech sloupu na okreskach nam to chodi hodne rychle