Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
abgx1
Letec

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od abgx1 »

To mas celkom fajn ked to takto vyhovuje. Zaujimala by ma cestovna rychlost na dialnici.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Ked vyhovuje dojazd 210km a za cca 90 az 120 minut jazdy a stat potom 30 minut tak gratulujem a prajem vela spokojnych km.

Prave preto som si isty, ze nik tu z nas a ani autori AF netvrdime, ze to nemoze vyhovovat nikomu, ocividne sa najdu, ludia co s tym problem nemaju.

Vsetkym nam ale vadi, ze toto ma prave byt normou, s cim vacsina z nas suhlasit nebude, kedze sme zvyknuti na uplne ine tempo a uplne inu frekvenciu a zaroven aj trvanie a aj miesto zastavok.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Dolan
Autoškolák

Příspěvek od Dolan »

abgx1 píše: pon 15 led 15:22 To mas celkom fajn ked to takto vyhovuje. Zaujimala by ma cestovna rychlost na dialnici.
Rychlost sa pohybovala vacsinou 110-120 km/h, tymto tempom sa dalo jazdit tak ze som nemusel kazdu chvilu niekoho predbiehat. Samozrejme byt brzdou som takisto nechcel. Platilo to na dialniciach po celom Madarsku a Slovinsku. V Taliansku jazdia ako blazni bez smeroviek...
Dolan
Autoškolák

Příspěvek od Dolan »

Snowman000 píše: pon 15 led 15:26 Vsetkym nam ale vadi, ze toto ma prave byt normou, s cim vacsina z nas suhlasit nebude, kedze sme zvyknuti na uplne ine tempo a uplne inu frekvenciu a zaroven aj trvanie a aj miesto zastavok.
Ja si nemyslim ze to bude normou aj ked tym "strasia". Vdaka tomu straseniu sa ale nakoplo kopec procesov, napr. budovanie novych nabijaciek.
Diverzifikacia automobiloveho priemyslu ponukne nove moznosti a je to len dobre...tak sa na to treba pozerat.

S EV je potrebne trocha zmenit zivotny styl, podobne ako to bolo pri prechode z tlacitkovych hlupych telefonov na smartphony. Predtym stacilo mobil nabit raz tyzdenne, teraz kazdy den, a kazdy sa naucil fungovat, pretoze smartphony priniesli kopec novych veci.

Este mozno rok a ceny novych EV budu rovnake ako ceny spalovacich aut s top vybavou (vacsina EV ma top vybavu, takze je potrebne porovnavat ceny so spalovakmi v top vybave). Len trocha castejsie "tankovat", ale toho sa nebat, ozaj.
Dolan
Autoškolák

Příspěvek od Dolan »

Este pre Snowman000 doplnim, ze moje skusenosti platia pre EV o cenovke 35.000 € (jednoduche, mozno az primitivne auto od Stellantisu). Podobny dojazd bude mozne tento rok kupit za 23.000 € v pripade Citroen EC3, alebo takmer 2x vacsi dojazd ponuka novy perfektny Renault Scenic Etech za cca 43.000 €. Ano, stale je to kopec penazi... treba zobrat uver a vychutnavat si to... kym to nezhori alebo neskapem na infarkt :)
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Dolan píše: pon 15 led 15:50
abgx1 píše: pon 15 led 15:22 To mas celkom fajn ked to takto vyhovuje. Zaujimala by ma cestovna rychlost na dialnici.
V Taliansku jazdia ako blazni bez smeroviek...
asi jezdime kazdy do nejake jine Italie. Zrovna na dalnici jsou italove jak beranci. Vsichni pekne 120-130 a moc se nepredjizdi, takze pro EV asi ideal. Akorat na snizeni rychlosti v omezenich zcel kaslou.
Pravda vyděsí
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...protože Tutor.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

ano, to si myslim. Jen me prekvapuje, ze nic nechodi do CZ - pokousim to dost. Pritom z tech stacionaru na okreskach chodi
Pravda vyděsí
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Nech bejt. Nám teď přišla pokuta po 6 letech :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

:D

z Tutoru?

z tech sloupu na okreskach nam to chodi hodne rychle
Pravda vyděsí
Odpovědět