Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: ned 14 led 11:10 Já pořád nechápu, proč má stát něco vytvářet. Stát ukládá hafo povinností. A dotčený ať se stará.
Viz. objektivní odpovědnost provozovatele, když už jsme v dopravě.
Jasně a taky odpovědnost provozovatele je, ačkoliv se mi to nehodí, vlastně úplně OK koncept. Stát měl problém s nějakým chováním, tak ho dokázal velmi efektivně zatrhnout. Provozovatel moc dobře ví, kdo mu s tím autem jezdí a pokud má nějakej problém, dotyčnej mu s tím velmi rychle jezdit přestane... :)
řidičBOB píše: ned 14 led 11:10 Btw: ta rampa není práce ve výšce? Tam ten polymorbidní 50+ v poho vyleze a v klidu to sundá?
Osobně si myslím, že problém je spíš v čase, resp. jeho ztrátě.
Práci ve výšce, tak jak se na ní nyní kamioňáci odvolávají, vnímám jako berličku a prachobyčejné vysírání.
Jestli je lození po rampě "práce ve výšce" z hlediska BOZP nevím.
Ale prakticky je rozdíl, jestli seš 4m vysoko na žebříku položeným na namrzlý zemi nebo seš 4m vysoko na ocelový, k zemi přišroubovaný, konstrukci, a kolem tebe je zábradlí.
řidičBOB píše: ned 14 led 11:10 A už vidím TD jak pindá, že za neometený sníh by mu někdo sahal na ŘP.
Tak ať pindá :)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

tak nějak podobně je to i v předpisech, detaily by šly dohledat ale prakticky to tak je. Jak to má víc jak tuším čtyři schůdky, musí to mít zábradlí na držení. Jak to je výš jak něco, musíš mít školení a bezpečnostní pomůcky nebo zábradlí vyšší než něco aby z toho nešlo přepadnout. Teď nám v práci chlap spadl z rampy u skladu, asi uklouz na ledu. Správně by tam mělo být zábradlí, jenže to tam nemůže být protože by ta rampa jaksi nešla používat. Tak se to řeší potěmkinádou, takovýma stojánkama s řetízkem. Už vidím bezpečáka jak zas bude řádit že tam nebyly. Jenže kdyby tam byly, tak by jednak nemoh nakládat a kdyby spadl, tak by ten řetízek vzal ssebou a ty stojánky by ho asi umlátily.
Tak to prostě je, ty předpisy jsou někdy blbý ale taky platí že každá pitomost má aspoň jeden rozumný důvod. V práci si nesmíš ani vyměnit žárovku v lampičce když na to nemáš papíry. A stejný je to i s tím žebříkem. Nesmíš jet se sněhem na bedně ale taky nesmíš na žebřík.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Tak se to řeší potěmkinádou, takovýma stojánkama s řetízkem. Už vidím bezpečáka jak zas bude řádit že tam nebyly. Jenže kdyby tam byly, tak by jednak nemoh nakládat a kdyby spadl, tak by ten řetízek vzal ssebou a ty stojánky by ho asi umlátily.
Ono taky u dnešních ramp nesmíš vrata otevírat, dokud tam není najetý auto.. Což stejně padá, pokud se auto plombuje :-D
A takových těch otevřených ramp (co jsou třeba v délce budovy), má být skutečně zábradlí nebo řetěz - sundavací pochopitelně
Chápeš to?
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

PepaSFI píše: ned 14 led 11:50 tak nějak podobně je to i v předpisech, detaily by šly dohledat ale prakticky to tak je.
Já to myslel čistě v otázce ochoty tu aktivitu provozovat. Ze žebříku by mě ani nehlo, z tý rampy nemám problém :)
Za studijních dob jsme rozebírali na kšeft jeden takovej ten plechovej průmyslovej stan. Takže jsem si to na tom lešení s kolečkama zkusil a řeknu ti, že sem fakt rád, že se tím nemusím živit. Vůbec se mi tam nahoře nelíbilo :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Stepan píše: sob 13 led 22:40 To obří dildo koště je fakt vtipný =)) Dokonce by mohlo bejt i funkční. Na sníh. Jak to přimrzne, je to na hovno.
Tam jde především o ten airbag.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

řidičBOB píše: ned 14 led 09:57 Já zase sledoval spot o tom, jak na Rozvadově rampa je a za 2 roky monitorování ji NIKDO nepoužil.
Ano, jako daňový poplatník říkám, nestavět.
LOL fakt že jo
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... tomoto_fdv
Jako daňový poplatník bych přitvrdil: nasrat a rozmazat.
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Truck Daškam
Letec

A kdo by ji asi použil?
Za prvé nikdo o ní moc neví, a pokud u ní neparkuje - je docela k ničemu a nikdo k ní nebude zajíždět 50km (protože to do té doby opadá)
Chápeš to?
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Truck Daškam píše: pon 15 led 17:58 A kdo by ji asi použil?
Za prvé nikdo o ní moc neví, a pokud u ní neparkuje - je docela k ničemu a nikdo k ní nebude zajíždět 50km (protože to do té doby opadá)
Ten co kempuje na parkovišti a vyjíždí z něj?
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Truck Daškam
Letec

A ví o ní?
Já to tam neznám, tak nevím jak je to situovaný - ale podle záběrů mi přijde zašitá někde u ramp. A nevím co ty rampy jsou zač - ale asi bych to i chápal že patří k těm rampám, tj. není veřejná?
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže vlastně ono nestačí, že tam je. Už máme na světě nový argument kamioňáka, proč jí nelze použít. :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět