Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

To je ta osobní odpovědnost.
To ano, ale nikdo tím nepřichází k nějaké újmě, že ;-)

Hele mě by fakt zajímalo jestli by vám přišlo v pohodě, že budete od domova XY kilometrů, nějakej šašek vám vezme RZ - a pokud si toho všimnete, tak zavoláte odtahovku? Nebo vám přijde v pohodo, že pojedete (logicky) bez jedné RZ domů a seberou vám noty?
Příště nedostane otec od rodiny flastr za rychlost, protože ji sice překročil, ale jede bezpečně, bo se chce vrátit ke své rodině.
Tak to, kde jsou jaká omezení a kde to ráda PČR chytá - to je kapitola sama o sobě. Viz pražské tunely - na rovince je měřený úsek, a ve Zlíchovském tunelu, kde specielně za mokra je ta 70 skoro hraniční (a že těch nehod tam bylo), to může člověk řezat dle libosti
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

A proč by ti měl brát někdo noty za velkou rychlost, když pospichas? A proč za cokoliv jiného? Potřebujeme je vůbec - proč nejezdi kdo zrovna chce a potřebuje?

Jak rozlišis případ, kdy někdo značku právě ztratil, od případu, kdy ji někdo sunda schválně, z nějakého důvodu? Možná proto, aby se pak nemuselo tohle řešit, platí, ze značky na autě mají byt. Tečka.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Btw. “V poho” jezdit bez značek mi nepřijde ani omylem. Přijde mi v poho, ze tu možnost eventuálně mám a vím, co mi za to hrozí. Rozhodnutí nechť každý udělá sám.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: samozřejmě bych odcizení nahlásil PČR a s nimi se domluvil, zda na základě protokolu mohu dojet do místa bydliště nebo nikoliv.
Pokud nikoliv, rozhodnutí je na mne. Neshledávám na tom nic špatně.
BTW: mám známého, který takto lítal na zelené papírové převozce. Zastavili jej a při kontrole povinné výbavy, se najednou v kufru objevily již přidělené RZ. A bylo po ŘP.
Rozumím, že nikomu nevznikla žádná újma, ale zase nebyl jediný důvod, proč tam ty RZ nepřidělat. Zvlášť když vím, co se za to fasuje.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

Hele tady dokonce levnější konkurence RSAB za 24 papouchů
https://www.phmo.cz/p/odklizec-snehu-z- ... trucktollo
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Jenom k tomu sundavani snehu / bozp / libovolny narky na tema kokot kamionak ->

Videli jste tu plachtu nekdy zblizka? Zaprvy to neni ani omylem pochozi, na ty jeklicky si dospelej chlap stoupnout snad ani nemuze. A uz vubec ne, kdyz ani nevi kam slape…
Zadruhy, plachta se pod snehem “provesuje” prave mezi ty jekly. A tam to hezky primrzne.
Predstava ze si tam opru stafle a nakym kostetem to vubec fyzicky budu schopnej sundat je usmevna.

Na zapade obcas maji ani ne “rampu”, ale primo stahovacku. Kamion, kterej ma vicemene fixni vysku, pod tim projede a tu “cepici” mu to sunda.

Nepopiram, ze ten snih je nebezpecnej. Jenom rikam, ze by stat mel spis vytvaret podminky, aby ho slo sundat. Ne davat flastr tomu, kdo si ho nesunda…
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Stat by mel asi i utirat prdel
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: a k čemu by ti měl stát ještě dělat podmínky? Musíš platit lidem mzdu - neměl by ti na ní náhodou posílat prachy? Na autě máš povinnost zimních gum - stát by ti je měl zaopatřit? Nebo zajistit, aby sis mohl koupit ty, co sháníš? Nebo alespoň ti garantovat termín v pneuservisu, když se rozhodneš?
Hele, tyhle levičácký píčoviny tě učil Ševčík ne VŠE??

No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řB: Hezký přirovnání a samozřejmě i zakončený osobním útokem. Tak, jak jsme už zvyklý. :) Na začátku vyřídíme to, že Ševčík mě neučil, národo je fakulta dokonce i pod moji úroveň. A rovnou i veškerá ta přirovnání. Ne, stát ti opravdu nemá platit daňového poradce. Pokud nejsi schopen si to přiznání vyplnit sám a potřebuješ pomoc odborníka, tak si ji zaplať ze svýho.
Mzdu lidem platit nemusíš, nikdo tě nenutí je zaměstnávat. Dokonce je můžeš zaměstnávat a tu mzdu jim neplatit. Nějaký následky to má, to musíš vědět ty, jestli to za to stojí.
Ten nákup zimních pneumatik jsem nějak nepochopil, holt jsem jenom synek z povolání a idiot z VŠE :-bd

A teď vážně.

Vono je totiž potřeba si říct, jestli vláda / ministerstvo / (...) vopravdu chce, aby si kamioňáci ten sníh sundali nebo jestli je cílem jenom rozdat flastry a uspokojit idioty z novinek a tady mattoneho. Pokud je cílem varianta B, tak úspěchu bylo dosaženo.
Pokud je ovšem cílem varianta A, tak bohužel, smolíček. Jak bylo možné pochopit i z předchozího postu, vylízt na tu plachtu je doslova o život. A ani když tam ten chlap vyleze, tak úspěch není zaručen.
Představa, že to někdo bude dělat pravidelně je přinejmenším naivní. Stejně jako se fízlové moc nehrnuli do hospody v Uherským Brodě, kamioňák si nerozbije držku kvůli pár tisícový pokutě. Sorry, ale tak to je. Compliance s tvými požadvky musí být co nejjednodušší. Ať už kasíruješ zákazníky nebo jako stát vynucuješ nějaké chování. Přeběhnout tu plachtu z rampy je otázka deseti minut a to (alespoň většina řidičů) ráda udělá. Spousta z nich nejsou takový kokoti, jako se běžnej lid tváří. Lozit někde po žebříku, nedejbože potmě, a snažit se nějakým trololo koštětem vodlačit deset čísel sněhu je tak nebezpečný a nepohodlný, že se na to každej vysere. A hrozicí pokuta na tom hovno změní ;)

Připomíná to debatu o parkování v odstavných pruzích. Vytvořit podmínky stát není schopen, tak aspoň namátkově rozdá pár smolařům flastry. Lid uspokojen, kamiony v odstavných stojí dál. :ymparty:

Edit: A ano, to video je průser. Neříkám, že je to správně. Ovšem viz výše. Radši rozbiju cizímu sklo, než abych si sám zlámal hnáty. A čistých duší, co to cítí jinak, těch po světě fakt moc neběhá ;)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Shr3k píše: pát 12 led 14:31 Hele tady dokonce levnější konkurence RSAB za 24 papouchů
https://www.phmo.cz/p/odklizec-snehu-z- ... trucktollo
To obří dildo koště je fakt vtipný =)) Dokonce by mohlo bejt i funkční. Na sníh. Jak to přimrzne, je to na hovno.
Odpovědět