řB: Hezký přirovnání a samozřejmě i zakončený osobním útokem. Tak, jak jsme už zvyklý.

Na začátku vyřídíme to, že Ševčík mě neučil, národo je fakulta dokonce i pod moji úroveň. A rovnou i veškerá ta přirovnání. Ne, stát ti opravdu nemá platit daňového poradce. Pokud nejsi schopen si to přiznání vyplnit sám a potřebuješ pomoc odborníka, tak si ji zaplať ze svýho.
Mzdu lidem platit nemusíš, nikdo tě nenutí je zaměstnávat. Dokonce je můžeš zaměstnávat a tu mzdu jim neplatit. Nějaký následky to má, to musíš vědět ty, jestli to za to stojí.
Ten nákup zimních pneumatik jsem nějak nepochopil, holt jsem jenom synek z povolání a idiot z VŠE
A teď vážně.
Vono je totiž potřeba si říct, jestli vláda / ministerstvo / (...) vopravdu chce, aby si kamioňáci ten sníh sundali nebo jestli je cílem jenom rozdat flastry a uspokojit idioty z novinek a tady mattoneho. Pokud je cílem varianta B, tak úspěchu bylo dosaženo.
Pokud je ovšem cílem varianta A, tak bohužel, smolíček. Jak bylo možné pochopit i z předchozího postu, vylízt na tu plachtu je doslova o život. A ani když tam ten chlap vyleze, tak úspěch není zaručen.
Představa, že to někdo bude dělat pravidelně je přinejmenším naivní. Stejně jako se fízlové moc nehrnuli do hospody v Uherským Brodě, kamioňák si nerozbije držku kvůli pár tisícový pokutě. Sorry, ale tak to je. Compliance s tvými požadvky musí být co nejjednodušší. Ať už kasíruješ zákazníky nebo jako stát vynucuješ nějaké chování. Přeběhnout tu plachtu z rampy je otázka deseti minut a to (alespoň většina řidičů) ráda udělá. Spousta z nich nejsou takový kokoti, jako se běžnej lid tváří. Lozit někde po žebříku, nedejbože potmě, a snažit se nějakým trololo koštětem vodlačit deset čísel sněhu je tak nebezpečný a nepohodlný, že se na to každej vysere. A hrozicí pokuta na tom hovno změní
Připomíná to debatu o parkování v odstavných pruzích. Vytvořit podmínky stát není schopen, tak aspoň namátkově rozdá pár smolařům flastry. Lid uspokojen, kamiony v odstavných stojí dál.
Edit: A ano, to video je průser. Neříkám, že je to správně. Ovšem viz výše. Radši rozbiju cizímu sklo, než abych si sám zlámal hnáty. A čistých duší, co to cítí jinak, těch po světě fakt moc neběhá