Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od Truck Daškam »

A já dělám průsery a chyby... Jinak všem zde na AF přeju vše nejlepší do nového roku ;-) Chtěl bych napsat bez hádek, ale to sem tak nějak patří, pokud to lidi berou trochu s rozumem :-D

Chápeš to?
PepaSFI
Pan Řidič

Příspěvek od PepaSFI »

Truck Daškam píše: ned 31 pro 16:28 Ta zelená šipka se rozsvěcí se zpožděním, nebere v potaz že "řidič ví že tu oranžovou nestihne a už brzdí". Za mě je to fajn, pomůže to..
Někde na vesnici to je pochopitelně jedno, ale třeba v silném pražském provozu...
a ve vedlejším pruhu jede ten co "ví" že tu oranžovou co už je tak trošičku červená stihne, přidá a vletí do křižovatky do který zrovna vjel někdo kdo si bláhově myslel podle něčího blikání že ti naproti už zastavili. Jo jistě, vina, teda pokud se to správně vyšetří, bude na tom co jel na "oranžovou", jenže to mi v tý chvíli, až tam budu rozbitej, bude celkem prdlajs platný. Já kašlu na to kdo co zaviní a jak mu to potom spočítají, kašlu na to že v pražským provozu mají všichni velikej votoč a kvůli dvěma sekundám se nechají zabít. To je stejný jako vkročit na přechod a nepodívat se jestli za tím autem co zastavilo, není náhodou další co nezastavilo. No ale když jedeš v osmikolovým behemotu tak si maximálně rozliješ kafe a vyrazíš zub rohlíkem.
Truck Daškam
Letec

PepaSFI: To už jsou ale přece další věci, co nemusí ani nastat:
1) může tam být jen jeden pruh pro směr rovně
2) ve druhém pruhu nemusí ani nikdo jet (nebo by byl dostatečně daleko)
To nejsou věci, který odbočující řidič nevidí - to probliknutí neznamená "bezhlavě jeď a na vše okolo ser". Prostě je to jen informace, "ha, tenhle řidič už nepojede" a je přece na mě, jak s tím naložím

Když blikám na protijedoucí sanitku - taky je to jen informace, že o ní vím a JÁ ji uhnu, a vůbec to neznamená, že o ní ví i ti za mnou

Vyzdvihnout třeba můžu křižovatku Kbelská x Kolbenova, kde je vyklízecí čas téměř 0 - pokud tam budu poctivě čekat na stojící protisměr (tj. nikdo neblikne že brzdí a už nepojede), spolehlivě se musí auta z kolmého směru rozjíždět pomalu a stejně mě stihnou - a auto co odbočuje za mnou i vytroubí :-D
Kdežto když tam jede někdo kdo blikne, nejen že já projedu v klidu ale stihne třeba projet bezpečně i auto navíc
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: ned 31 pro 16:28 Ta zelená šipka se rozsvěcí se zpožděním, nebere v potaz že "řidič ví že tu oranžovou nestihne a už brzdí". Za mě je to fajn, pomůže to..
Někde na vesnici to je pochopitelně jedno, ale třeba v silném pražském provozu...
V pražském provozu jsem denně a nemám pocit, že bych neviděl, že auto naproti zpomaluje.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Jinak blikání, troubení, atd.

Na Balkáně součást řízení, snad od autoškoly, resp. od kočárku. Vše je tam krásně přehledné a jasné, jednoznačné, a člověk tak nějak vytuší, kdy "troubím, jedu" vs. "troubím, jeď, pouštím tě". A mě tohle docela vyhovuje, provoz je plynulejší, rychlejší a pokud padne červená, ještě to pár správně troubících aut stihne projet.

Tady bych to ale nechtěl, vneslo by to další zmatky do těch stávajících. To raději budu někde o pár minut později, než aby byl na silnicích nějaký masakr.

Stejně tak bych chtěl, aby mě ostatní obří kolosy neohrožovaly na životě, ale to už bych chtěl asi moc... snad v příšítm životě, až nebudou profesionální řidiči.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Pokud to situace dovoluje a je žádoucí, blikám.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Truck Daškam
Letec

V pražském provozu jsem denně a nemám pocit, že bych neviděl, že auto naproti zpomaluje.
Tak je pravda, že s OA se stihnu nějak protáhnout a vlastně ani nepotřebuju, aby jim padla červená. Někdy se to i dá stihnout projet, než se na zelenou rozjedou :-D
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Je to podobný, jako civění na nehodu...

Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Tohle místo snad zná každej kdo po Praze jezdí

Chápeš to?
brnenska.odchytova
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brnenska.odchytova »

Neustále vám někdo opakuje, že neumíte řídit? Manžel vám zamknul volant ve sklepě? V práci je u služebních aut vaše fotka jako varování? Hloupost! Pojďte se přesvědčit, že řídíte jako Ayrton Senna. Pojďte se podívat na ty nejlepší z nejhorších za rok 2023.
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
Odpovědět