https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vy ... i-40453664
Kopat do Teplýho a jeho "sta milionových zisků", když má chudák rentabilitu tržeb pod 5% mi přijde až úsměvný. Jasně, třeba je tam nějakej účetní tríček, ale nevím o něm.
Používání pojmů jako "přiměřený zisk" mě normálně děsí. Stejně jakože ten trouba pleská dohromady pojmy obchodní přirážka a zisk. Argumentovat matikou nějakýho JZDáka, co by chtěl provozovat maloobchod s přirážkou 20% mi přijde až nehodné pozice ministra.
Zregulovali to všechno do hoven a diví se existenci oligopolu. Místní řezník ještě před deseti lety koupil u místního JZDáka krávu, tu si sám zabil, rozboural a prodal to vesničanům.
Dneska kupuje půlky u jednoho velkého zlého potravináře, protože ve svým rozsahu není schopnej dostát standardům veteriny.
Pro mlíko jezdím k místnímu malýmu zemědělci. Platím mu pár kaček za litr, voba jsme spokojený, a jedinej, kdo se z toho kdy posere, je návštěva z Prahy, zvyklá na ty obarvený vodičky co se prodávají jako mlíko v supermarketu. To jsou teprve bio složky
Prej měl vizi malý vlastní prodejny, kam by si mohl přijít každej. Ne jenom ten, o kom ví, že ho nenapráská.
Když mu to projektant spočítal na si šest mega, tak se na to vysral