Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Když se prostě lopata rozhodne, že zakázat vjezd do levého, je blbost!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Tak místo zabavení auta zabavení RZ - to už není přece soukromý majetek Pak si může majitel udělat z auta třeba prolejzačku pro psa
Chápeš to?
Jak jsem už psal. On po tobě něco chce, tak přeci není problém ukázat řidičák. Neukáže řidičák, nedostane auto. Co je na tom tak složité k pochopení?
Vše je součástí 361/2000 Sb.
Vše je součástí 361/2000 Sb.
Prostě celá zodpovědnost je na tobě, jakožto na majiteli. Ty máš odpovědnost za své vozidlo, tak si musíš rozmyslet, komu ho půjčuješ. Samozřejmě ti to nikdo nezakazuje. Můžeš si s tím dělat co chceš, ale neseš za to auto odpovědnost.§ 10 Povinnosti provozovatele vozidla
(1) Provozovatel vozidla nesmí
a) přikázat ani dovolit, aby bylo v provozu na pozemních komunikacích užito vozidlo, které nesplňuje podmínky stanovené zvláštním právním předpisem, pokud nejde o přípojný podvozek (vozidlo) k záchrannému vozidlu Horské služby podle § 5 odst. 3,
b) svěřit řízení vozidla osobě, která nesplňuje podmínky § 3 odst. 2,
c) svěřit řízení motorového vozidla osobě, která nesplňuje podmínky podle § 3 odst. 3,
d) přikázat nebo svěřit samostatné řízení vozidla osobě, o které nezná údaje potřebné k určení její totožnosti.
(2) Provozovatel vozidla je povinen zajistit, aby barevné provedení a označení vozidla nebylo zaměnitelné se zvláštním barevným provedením vozidel Vojenské policie podle zvláštního právního předpisu, policie podle zvláštního právního předpisu, celní správy podle zvláštního právního předpisu, obecní policie podle zvláštního právního předpisu, Vězeňské služby České republiky (dále jen "Vězeňská služba") podle zvláštního právního předpisu a vozidel jednotek požární ochrany podle zvláštního právního předpisu.
(3) Provozovatel vozidla zajistí, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem.
(4) Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu.
(5) Provozovatel vozidla kategorie M2 a M3, které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, je povinen zajistit, aby přepravované osoby starší 3 let nebo osoby je doprovázející byly poučeny o povinnosti použít tento zádržný bezpečnostní systém. Způsoby informování stanoví prováděcí právní předpis.
§ 3 Základní podmínky účasti na provozu na pozemních komunikacích
(1) Provozu na pozemních komunikacích se nesmí účastnit osoba, která by vzhledem k věku nebo ke sníženým tělesným nebo duševním schopnostem mohla ohrozit bezpečnost tohoto provozu. To neplatí, pokud osoba sama nebo jiná osoba učinila taková opatření, aby k ohrožení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích nedošlo.
(2) Řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může pouze osoba, která je dostatečně tělesně a duševně způsobilá k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a v potřebném rozsahu ovládá řízení vozidla nebo jízdu na zvířeti a předpisy o provozu na pozemních komunikacích.
(3) Řídit motorové vozidlo může pouze
a) osoba, která je držitelem řidičského oprávnění pro příslušnou skupinu motorových vozidel (dále jen „skupina vozidel“) uděleného Českou republikou, státem, který je členským státem Evropské unie nebo smluvní stranou Dohody o Evropském hospodářském prostoru (dále jen „jiný členský stát“), nebo jiným státem podle mezinárodní smlouvy, kterou je Česká republika vázána a která upravuje oblast silničního provozu,
b) žadatel o řidičské oprávnění, který se pod dohledem učitele autoškoly podrobuje výcviku v řízení motorového vozidla nebo skládá zkoušku z řízení motorového vozidla, nebo
c) osoba, která se pod dohledem učitele autoškoly připravuje k přezkoušení z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel nebo skládá zkoušku v rámci tohoto přezkoušení.
to je prece jen plastova karticka, jejiz platnost civil tezko overi..
Pravda vyděsí
Super, a jak z předloženého ŘP poznáš, kolik má dotyčný zákazů (zda-li vůbec)?
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Třeba tak, že při zákazu řízení vůbec nemáš mít řidičák u sebe? A když se prokáže řidičákem, který nevrátil, tak už je to napadnutelné v přestupkovém řízení/u soudu. Uvedl tě totiž v omyl.
coz ti bude k hovnu, protoze jaksi budes mit zabavene auto
Pravda vyděsí
Takhle rychle to opravdu nefunguje...
Arkis, sorry, jsi úplně mimo. Takhle naše právo, ať si o něm myslím cokoliv, opravdu naštěstí nefunguje.
Chceš po mne, abych kontroloval doklad. OK. Důvod, proč to nejde jsem ti řekl, asi te neuspokojil.
Pak po mne chceš, abych zabavene auto soudil zpátky. Jako fakt? A ten rok, co bude někde hnit a ztratí hodnotu, co? A já mezitím budu jezdit čím?
Ne, takhle to nefunguje. Naštěstí.
Chceš po mne, abych kontroloval doklad. OK. Důvod, proč to nejde jsem ti řekl, asi te neuspokojil.
Pak po mne chceš, abych zabavene auto soudil zpátky. Jako fakt? A ten rok, co bude někde hnit a ztratí hodnotu, co? A já mezitím budu jezdit čím?
Ne, takhle to nefunguje. Naštěstí.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
Až na to, že auto se nezabavuje při zastavení policii, ale až následně soudem, kde to napadneš. Auto ti tedy nikde rok nestojí. Navíc tyto procesy jsou ve většině případů velmi rychlé.
Nic to nemění na faktu, že za auto prostě neseš odpovědnost a neseš následky za to, komu ho půjčuješ.
Nic to nemění na faktu, že za auto prostě neseš odpovědnost a neseš následky za to, komu ho půjčuješ.