Chlubítko univerzální

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvek od Stepan »

podle toho jak teď tady XIXOIO Maruška zuří na Instagramu, to vypadá jak kdyby měl nějakej reklamní deal s Merglem.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

On tam psal, že to jel s Mercedesem. Že na tenhle typ cesty mu vyhovuje víc, než Tesla.
Podle mne má ten mŕtvej model.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Nikdy jsem si nemyslel, že k tomu dojde, ale máme "doma" elektroauto. Mamce odešlo staré auto a hledali jsme náhradu. S nájezdem 3000 km za rok, převážně krátké trasy do pár km a párkrát do týdne 10 km by utrápila každý modernější spalovací motor.
Podmínky byly do 150 000 Kč a ideálně méně než 10 let.

Výběr nakonec padl na Citroen C-Zero ročníku 2013, který jsem našel v inzerci za skvělých 50 000 Kč, protože padly baterie a auto dojelo sotva 20 km. Majiteli se to vzhledem k ceně servisu a případné investici do baterií nechtělo řešit. Já to riskl a po týdnu hrabání se ve schématech a měření jsem zjistil, že 2 články jsou vadné. Celá baterie tedy šla rozebrat, dva články jsem vyměnil (investice 3000 Kč), vybalancoval a složil zpět.

Když nepočítám čas, tak auto s nářadím a wallboxem vyšlo na nějakých 75 000 Kč. S nájezdem necelých 70t km a s reálným dojezdem cca 95 km si myslím, že je to povedený úlovek.
Zajda
Letec

Příspěvek od Zajda »

Dobře ty :) Dojezd fakt jen do města ale jezdil bych tím rozhodně raději než Dacií Spring za půl mega.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Noo, šikula, se tím můžeš živit. Co vůbec chtějí za nové baterky?
Pro tento režim jízd, neexistuje nic lepšího.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Je to fakt jen na skákání kolem domu. Ještě mě zajímá, kolik to najede, když bude zaplé topení naplno. Na tu její trasu to určitě stačit bude. :)

Říkal, že ho strašili nějakými 140 000 Kč jen v materiálů, což je prakticky hodnota auta na bazarovém trhu. Ty dva vadné články stály 1500 Kč za kus. Prodává je někdo na EV fóru, že to je rozdělané z odepsaných aut. Nejtěžší bylo to vyndat z auta vcelku ven, protože se k tomu leze od podlahy a já mám jen kolečkový hever a stojky. Jakmile to ale bylo venku, tak už to byla brnkačka. Základy elektriky jsem měl ze školy, zbytek poradil Youtube. Dokoupil jsem jen ochranné pomůcky (protože 330V) a udělal si ze zbytků silnějších kovů "záchranný box", kdyby to blaflo a musel jsem článek zahodit. Takovou jednoduchou krabici ze silnější oceli na kolečkách s postrkovacím madlem. Jen abych to dostal z garáže.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Jako s tím proudem EV není sranda. Mám mechanika, co předtím dělal ve VW v Bratislavě na oddělení odstraňování el. vad nových aut a vykládal mi, jak jeho kolega dostal pecku, nikomu nic neřekl, bylo mu blbě a za týden exitus... (údajně se mají zničit bílé krvinky)
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Jojo, k tomu proudu jsem měl zdravý respekt. Ani klasická "dvěstědvacítka" není příjemná na dotek natož tak 330V stejnosměrným... Naštěstí ochranné rukavice i elektrikářská ráčna s bity stála dohromady myslím necelé 2000 Kč, takže by byla hloupost to dělat s běžným nářadím. V tomto směru jsem byl opravdu skoro paranoidní. I na kovové nohy stolů jsem nevlékl bazénové nudle, aby tam nebyl přímý kontakt na kov.

Jen ty rukavice jsou dost silné, takže se s tím dělalo docela blbě. Ale nic, co by se nedalo zvládnout.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Gratulace k šikovným rukám a chytré hlavě. Ale běhá mi mráz po zádech při představě, až se do podobných oprav pustí různí čeští všeználci. Občas to bude fičák.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

M.Z. píše: pon 27 lis 12:21 Jako s tím proudem EV není sranda. Mám mechanika, co předtím dělal ve VW v Bratislavě na oddělení odstraňování el. vad nových aut a vykládal mi, jak jeho kolega dostal pecku, nikomu nic neřekl, bylo mu blbě a za týden exitus... (údajně se mají zničit bílé krvinky)
To sa mi nezda. Nastudujem viac az budem mat cas, ale pride mi to ako blbost.
Odpovědět