Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- Truck Daškam
- Letec
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
Fakt jsem si nevšim, že by starostové a místostarostové museli mít nějaký dopravní vzdělaní - nemusí mít (a někteří fakt nemají) ani řidičák.
Nějaké dopravní znalosti má odbor dopravy, ovšem zejména technických norem a předpisů. A i ti dělaj nesmysly, který PČR nebo magistrát následně smete ze stolu.. Viz kauza Prahy 8, která si umístila B1 v Bohnicích, nebo Praha 11 která si umístila B4 na Mírového hnutí a následně to PČR/magistrát zrušili a značky museli opět sundat
Nějaký znalosti má hlavně PČR, ale ta se ve většině případů vyjadřuje pouze ANO/NE a neangažuje se v něčem, co ji nepálí (kamionový tranzit Prahou ji je asi úplně u prdele)
Třeba ten zákaz na Kbelské má zabránit tranzitu, aby se D8>D1 jezdilo po obchvatu a ne přes Průmyslovou. Což sice tak funguje, ale prostě kdo to zná - ví jak tan zákaz objet.
Navíc B4 zvyšuje politické PR, proto se u toho hezky fotí. Jestli zákaz bude funkční je druhořadý, důležitý je aby byl platný v nějaké konkrétní ulici, která je vidět.
Osobně si myslím že třeba do Strahovského tunelu chtěli tvrdý zákaz, ale právě PČR řekla nenene, jedině B4+Tranzit
A i na té Plzenské je ten zákaz zajímavej, protože jsou tam tři čerpací stanice (a snad i nějakej Lidl myslím) - tak nevím, kudy se tam vozí nejen PHM... teda vím, jezdí se zákazem a normální policajt to neřeší
Nějaké dopravní znalosti má odbor dopravy, ovšem zejména technických norem a předpisů. A i ti dělaj nesmysly, který PČR nebo magistrát následně smete ze stolu.. Viz kauza Prahy 8, která si umístila B1 v Bohnicích, nebo Praha 11 která si umístila B4 na Mírového hnutí a následně to PČR/magistrát zrušili a značky museli opět sundat
Nějaký znalosti má hlavně PČR, ale ta se ve většině případů vyjadřuje pouze ANO/NE a neangažuje se v něčem, co ji nepálí (kamionový tranzit Prahou ji je asi úplně u prdele)
Třeba ten zákaz na Kbelské má zabránit tranzitu, aby se D8>D1 jezdilo po obchvatu a ne přes Průmyslovou. Což sice tak funguje, ale prostě kdo to zná - ví jak tan zákaz objet.
Navíc B4 zvyšuje politické PR, proto se u toho hezky fotí. Jestli zákaz bude funkční je druhořadý, důležitý je aby byl platný v nějaké konkrétní ulici, která je vidět.
Osobně si myslím že třeba do Strahovského tunelu chtěli tvrdý zákaz, ale právě PČR řekla nenene, jedině B4+Tranzit
A i na té Plzenské je ten zákaz zajímavej, protože jsou tam tři čerpací stanice (a snad i nějakej Lidl myslím) - tak nevím, kudy se tam vozí nejen PHM... teda vím, jezdí se zákazem a normální policajt to neřeší
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, já vcelku pravidelně potkávám auta, co mají za oknem výjimku.
Chápu, nejde to, je to složité a trvá to. Takže raději řekněme, že úředník je debil a budeme jezdit zákazem.
Btw: pochlub se nám svým dopravním vzděláním. Nestyď se. Řekni to jméno.
Chápu, nejde to, je to složité a trvá to. Takže raději řekněme, že úředník je debil a budeme jezdit zákazem.
Btw: pochlub se nám svým dopravním vzděláním. Nestyď se. Řekni to jméno.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Tak si ty vyjimky přečti, na co všechno vůbec platí - Nikdo nemá vyjimku na všechno.Člověče, já vcelku pravidelně potkávám auta, co mají za oknem výjimku.
Já mám třeba vyjimku do pražské zony 6t, 3,5t (obojí je tvrdý centrum Prahy) a pak asi 5 ulic (Kbelská, Průmyslová, Blanka..). Nějakou plošnou vyjimku mají možná Pražské Služby a vozidla DP (bodejt, když je financuje přímo Praha, že)
A subdopravci (at už pražských služeb nebo PHM) na tom budou stejně jako já
No a když pojedu třeba do Horní Dolní, do Berouna, do Vidlákové Lhoty nebo do Buranova kde budou mít zákazy - tak hádej, kde budu mít vyjimku
Nemusím bejt kuchař, abych poznal dobré jídloBtw: pochlub se nám svým dopravním vzděláním. Nestyď se. Řekni to jméno.
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ty máš vždy na všechno vysvětlení, jak to nejde...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Smiř se prostě s tím, že téhle problematice rozumím prostě proto, protože se v tom několik let pohybuju, zajímam se o to a leckdy jsem něco i řešilTy máš vždy na všechno vysvětlení, jak to nejde...
Řešením by byla třeba aplikace podobná té, která řeší parkování osobních aut.. Jenže to stojí peníze a ve finále to nikoho moc nepálí, protože nic nevázne a problémy to nikomu nezpůsobuje a vždy se to "nějak udělá" (čti: řidič si poradí).
Jo, kdyby se začali zákazy na 100% dodržovat - tak by se to nějak řešit začlo, protože by před zákazama byly často odstavený auta, uvnitř zákazu by chybělo zboží a ani městské stavby by neběželi dle plánu, protože by se čekalo na vyjímky
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
A k čemu ta vyjimka je, když v Prosinci vypíše firma všechny pražské ulice s tím, že možná v průběhu dalšího roku tam jednou pojede?
Nejen že to je pak k ničemu, ale ani to nikdo nevydá.
My chtěli vyjimku na Českobrodskou a nedali ji.. Stejně se tam pak jezdilo, protože pak tam byla prostě stavba
Nejen že to je pak k ničemu, ale ani to nikdo nevydá.
My chtěli vyjimku na Českobrodskou a nedali ji.. Stejně se tam pak jezdilo, protože pak tam byla prostě stavba
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Smiř se prostě s tím, že téhle problematice rozumím prostě proto, protože jsem řidič mixu
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Najíždím na D1 (no, už 5. Května) a mine mě auto na denním svícení (bůh ví odkud jel).
Pak sjedu na Jižní spojku, minou mě policajti... A před Barrandákem ho brali, jel za nimi.
A tomu kreténovi to stejně nedošlo a jel za nima s varovnejma světlama. Fakt jsem chtěl zastavit a podívat se, jak takovej blb vypadá
Pak sjedu na Jižní spojku, minou mě policajti... A před Barrandákem ho brali, jel za nimi.
A tomu kreténovi to stejně nedošlo a jel za nima s varovnejma světlama. Fakt jsem chtěl zastavit a podívat se, jak takovej blb vypadá
Chápeš to?
- GeneHawkins
- Letec
Jo, psali o tom. Doprovázeli rodičku do Motola.
- Truck Daškam
- Letec
Myšleno, že ho zastavili a doprovázeli na ten buzerplac před Barrandákem
Chápeš to?