Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Politický koutek

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: zas tak úplně to není. Pár MUDrů ve svém okolí mám a nedřou bídu ;-)
Jistě, z pohledu studia, které je asi z VŠ nejtěžší a následného systému vzdělávání, to asi není dost, ale není to ani málo.
Ono celý ten systém je blbě. Např. to začíná už tam, že doktor musí být prakticky u všeho a vyšší zdravotní personál si bez něj nesmí ani pednout, atd
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Stepan píše: pon 06 lis 23:00 Skladník povídá, že Babiš jako dobrý, že dával celej plat na samoživitelky :-D
Jakože má doma skladník ženu samoživitelku? Skoro by to tak odpovídalo, že o tom má takový přehled. Přesně pro takové rodiny-nerodiny na oko tyhle dávky jsou určené...
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

řidičBOB píše: úte 07 lis 08:01 Ono celý ten systém je blbě. Např. to začíná už tam, že doktor musí být prakticky u všeho a vyšší zdravotní personál si bez něj nesmí ani pednout, atd
Sympatizuji s tímto názorem. Přítel kamarádky je doktor - a celý den čumí na snímky a vyhodnocuje, zda to je / není nádor. Jako vážně musel dlouho studovat hromadu věci, aby dělal nakonec to, co umělá inteligence zvládne 1000x rychleji a i s větší mírou jistoty? Uplně zbytečné studium.
A pak tu máme Ostravu, kde otevřeli zubařský obor. Přihlásilo se 400 uchazečů. A vzali jen 20x. Tak pak se nedivme, že nejsou třeba zubaři. Ne že by nebyli zájemci, ale nejsou studijní kapacity.
Větší míra zapojení / zodpovědnosti kvalifikovaného zdravotníckého personálu a doktor na podstatné věci by byla rozhodně fajn.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jasně. Ten problém je mnohem hlubší, než se zdá. Ale desítky let s tím nikdo nic nedělá. A další desítky nebude.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

rB: Ano, ale ty ktere bych oznacil za bohate, rozhodne nepotkas v nemocnici :)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ale tady nevim, oč ti jde. V soukromém sektoru vždy a ve všech oborech vyděláš víc, než ve státním.
A není to ani tak, že v soukromé nemocnici se neslouží přesčasy a majitel je Matka Tereza.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Já ani nemyslel soukrome x statni. Jenom z moji zkusenosti u doktora vede cesta k penezum skrz narvanou kartoteku a vlastni “podnikani”. Zubari, pediatri… Neznam jedinyho bohatyho zamestnanyho. jeden cas jsem si v nemocnici tyden polezel, na parkoviste pro persona´ cumel z okna a zadnej zazrak jsem tam nevidel :D Za to ten Sklass pred mistni soukromou chirurgii je vzdy radne nalesten. To bych jim pral vsem :-)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak to můj kamarád, který dělá ve státním, má slušného GLC. Na to, že mu není ani 35...
Ale jasné - soukromá praxe je jiná liga.
Ale to i venku.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Doktoři a sestry chybí, protože jich plno dělá za čárou za lepší platy. Jenom tady v německém pohraničí v okolních nemocnicích dělá spousta českého personálu. A i tak tady chybí personál a bavorská vláda vytváří programy, jak přilákat další odborníky. Má je česká vláda šanci platově přetlačit? Na české poměry mají doktoři slušné platy, ale stejné peníze má tady kvalifikovaný dělník od bmw z Dingolfingu. A platy doktorů jsou tu úplně někde jinde.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

já nemyslím ,že je to tak špatné jen je v tom hroznej bordel a využívání systému.
Můj nejstarší synátor měl před lety Perthes.
Po různých peripetiích jsme si prosadili operativní řešení a to na Bulovce.
Panu profesoru jsem neskonale vděčen za to že syn nemá žádné následky. Ale ten systém je prostě zneužit...vyšetření a konzultace se sice dějí v zázemí Bulovky ,ale je to tam provozováno jako soukromá praxe. Takže peníze za registraci a každé vyšetření nejde Bulovce nebo respektivě do státního.
To je až samotná operace
Citroen C4 GP
Odpovědět