Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od pavproch »

Zítra ráno mě čeká (po delší době) jízda po I/35 (RpR, Mohelnice, HK, Jičín) - jsou tam někde nějaká omezení/uzavírky?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Hlavně nezapomeň bandasku s olejem :-B
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak už sem z5 (800km a bramborovi2 oleje podle el, měrky neubylo) - cesta ráno tam celkem fpoho, protože u Svitav ve směru na Phu je průjezd bez uzavírky a v tunelu sem chytil zelenou, zato zpět to bylo: hodina ve Svitavách (poskakování o jedno auto na kruháku) a 15minut čekání na kyvadlo před tunelem Hřebeč.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Edible
Adept autoškoly

Příspěvek od Edible »

Situace: Nad ránem jezdím opatrněji, protože se po silnici velmi často potloukají zvířata. Silnice je to široká a běžně se tady jezdí 110 km/h. Já to dám na 95 km/h tempomatem, ať jedu radarovou maximální povolenou rychlostí a nemusím se starat ještě o hlídání radarů, které se tady taky občas objeví.
Provoz bývá silný protisměrem, takže přes řady aut je viditelnost na mé straně opravdu mizerná a vzhledem k častému výskytu zvířat si netroufnu jet rychleji.
Často se mi cpe na prdel někdo, kdo není schopný, nebo nechce, předjet, ikdyž má příležitostí hodně. Buď se mě snaží tlačit ke zrychlení nebo je to ignorant co nezná rozestup. To je v tomto případě jedno. Když už v zrcátku nevidím SPZ, tak je to hodně blízko (na cca 8-10 m podle výšky auta).

Věřím, že kdyby mi prase vběhlo do cesty a já to zadupl, tak ten za mnou si nestihne ani uprdnout, natož tak aby vůbec přendal nohu na brzdu.
Z logiky si myslím, že by v případě kolize měl být na vině ten za mnou, ne? Je to nedodržení bezpečné vzdálenosti. Jak to ale bývá v praxi?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

bez diskuze jeho vina
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

On nedodržení bezpečné vzdálenosti.
Ty flastr za nenechání dokončení přejití vozovky chodcem nebo zvířetem ;-)

Ne, vážně, jeho vina, ty zbourané auto z obo stran.
Třeba si na předjetí v 90+ netroufá. Pokud máš pocit, že se lepí a není ti to komfortní, s pravým blinkrem mu uber na plynu a zajeď více ke kraji. Není to tvá povinnost, je k diskusi, jestli to je slušnost (já to třeba nevyžaduji, předjedu si, až se mi bude chtít), ale chráníš tím svá záda.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
janom
Řidič začátečník

Příspěvek od janom »

Má tu niekto priamu skúsenosť s výmenou agregátu na koncernovom aute na záruku?

Aktuálne mám Octaviu 3 TDI 135kw 4x4 DSG v autorizáku v Brne už skoro 2 mesiace. Po 4tej (!) výmene kúrenia - stále sa upchával radiátor, prehrievaní pod záťažou a privysokej teplote oleja aj bez vysokej záťaže (bežne 120 stupňov pri tempomate na 120km/h) začalo auto vydávať sortiment zvukov. Jeden som správne identifikoval ako dvojhmotu - vymenené na záruku, ďalší zvuk označil servis za uvoľnenie čerpadla v DSG. Automobilka na to reagovala nariadením výmeny agregátu... servis to hodnotí kladne - vyrieši to prehrievanie, lebo škodovka odmietla preplatiť chladiče, ktoré som dal vymeniť na svoje náklady, takže by malo byť všetko dotknuté už nové. Ale bol som zároveň varovaný, že ak je problém v DSG budú ešte riešiť to.

Zažil tu teda niekto podobnú operáciu? Ak áno ako to dopadlo? :-??
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Vymenu som sam neriesil, ale ak mas akekolvek pochybnosti o sposobe riesenia, tak sa obrat smer "import" a zanechaj im tam podnet s tym, ze cim viac info tym lepsie, proste vecne...
https://ws.skoda-auto.com/WebChat/hppcw ... varSource=
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
jirankova__
Dítě v autě

Příspěvek od jirankova__ »

chtěla bych se zeptat, minulý týden ve čtvrtek jsem jela na silnici, kde je to rozkopané a je tam každý den kolona, kvůli semaforům. Jela jsem ve svém právem pruhu a sunula se jako všichni ostatní. Čekala jsem až dodjedu k odbočovacímu pruhu po mé levé straně a když jsem přijela k němu, abych se mohla zařadit, vyjela jsem si lehce doleva a v tu chvíli rána. Paní předjížděla stojící kolonu přes plnou čáru a ještě k tomu vlastně jela přes “zebru”, která je před odbočovákem. Sepsali jsme papíry s tím, že teda ona je zakreslená na té zebře a já jak najíždím do toho odbočovacího. Paní mi tvrdí, že je to moje chyba, že já jsem nabourala ji. Přitom přeci ona tam neměla co dělat. Chtěla bych se zeptat jestli za to tedy můžu já? Přiznávám, že jsem ji vůbec neviděla, ale logicky si myslím, že kdyby ona nezpůsobila dopravní přestupek, nic by se nestalo přeci. Samozřejmě, jestli se přijde na to, že za to opravdu můžu, tak se vymlouvat ani nic nebudu, jen mě to zajímá pro příště :-\
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Ano Vaše vina a příště doporučuji použít i zpětné zrcátko. Je nějaký kamerový záznam?
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Odpovědět