Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Truck Daškam »

TD: o daních se tu ale nebavíme. Bavíme se o tom, kdo na našich silnicích jezdí, a tam je to skutečně jedno, jestli jede za CZ nebo PL firmu.
Však ano, to je pravda. Ale pro naši ekonimiku to prostě není nic žádoucího. Jakej to je problém (nebo mohl by být) pochopitelně vůbec nevím.
Ad kuryri:
No, myslím si že tohle je čistě fejk - takže konkrétní podobu bych neřešil.
Ale: Kurýr dal jasně čas 14-16. Takže nějaká 17h je mimo a smůla..
TD: Nezajem. Mas praci, na tu ses najatej, a mas ji radne a bez blbych kecu vykonavat a ne se chovat jak ublizeny decko.
A co je moje práce?
Když se budem bavit tam kde jsem dělal já, podmínka byla za první uzamykatelné dveře. Nějaký arogantní chování, že bydlej v 5. patře a at jim to vyvezu nahoru, mě pochopitelně nezajímalo.
Nebo když jsem byl na DC Intersparu, tak tam měli požadavek, že každý druh zboží musí být na své EUR paletě:
Nezájem. Já nejsem skladník. Jestli se ti to nelíbí, můžeš si to přeskládat nebo si to vyřiď s odesílatelem.
daně jsou bonus pro stát... A myslím, že tomu utíkají úplně jiné peníze úplně jinde, než minimální mzda kamčáka, kterou jim beztak drtivá většina firem vyplácí...
Minimální odvody za zaměstnance jsou dané.
Spotřební daň, silniční daně, samotný DPH co by utratil de žijící řidič, živení všech okolo (pojištění, servis, nákup vozidel)? To není úplně málo. Schválně se podívej, na jakém místě ekonomiky je doprava.. Bude někde nahoře tipuju
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: ve kterém žiješ století? Nákup vozidle? Servis vozidel? Tankování, atd. Přece EU a můžu to dělat, kde chci.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

řidičBOB: Ale pro ekonomiku je pochopitelně rozdíl, kde platíš... o tom je řeč. A ze spotřební daně nafty koupený v polsku nemá náš stát lautr ani hovno

Dyt se nějak i řešilo (nevím, nesleduju to), že by údajně Fialu mělo srát, že lidi jezdí nakupovat ve velkým do PL..
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

A co to má společné s původní lajnou tématu?
Já tedy nevím, ale co mi paměť sahá, tak si pamatuji, že do PL se vždy jezdilo nakupovat a také PHM tam byly vždy levnější.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Truck Daškam píše: pát 13 říj 17:15 Když se budem bavit tam kde jsem dělal já, podmínka byla za první uzamykatelné dveře. Nějaký arogantní chování, že bydlej v 5. patře a at jim to vyvezu nahoru, mě pochopitelně nezajímalo.
Věděli jste, že Alza chce za pračku do sedmýho patra snad 600, ale sympaťák z Moldavie to, zatímco mu jdeš do trafiky pro jedny cigára, rád vynese a ještě se u toho netváří jako piča? :-bd
Truck Daškam píše: pát 13 říj 17:15 Nebo když jsem byl na DC Intersparu, tak tam měli požadavek, že každý druh zboží musí být na své EUR paletě:
Nezájem. Já nejsem skladník. Jestli se ti to nelíbí, můžeš si to přeskládat nebo si to vyřiď s odesílatelem.
To by si měl, vskutku, zařídit dodavatel.

Ovšem telefonáty typu ->

1. Řidič odmítá rozplachtovat, prý ať si to udělají skladníci sami.
2. Řidič přijel o polední pauze, složil zboží před vrata a ujel bez podepsání DL.
3. Řidič hodil krabici s Vaším zbožím přes plot, chcete poslat kamerový záznam?

Prostě ne. :)

Je to komický. Zhruba 3x týdně mi jde z Polska +- 5 palet. Dodání do areálu firmy. Je to jinej ancábl, než o kterým jsem mluvil původně...
Dopravu organizuje Polák DAP.
Špeditér jsem posílal takovej materiál, že jsem nakázal přechod na EXW. Ta jejich parta nám stihla postupně nabourat zaparkovaný auto, trefit návěsem bránu a opakovaně chodilo zboží pozdě. Chápeš, v trackingu vidíš, že se zboží vrátilo na sklad (150km od nás) v půl třetí odpoledne, jedeš na dvě směny a dispičer ti bude tvrdit, že "nikdo nebyl k zastižení".
Volali mi z polský pobočky špeditéra, s úplně stejným tónem jako ten chudák CZ obchoďák z předchozí storky. Jsou to kokoti, nezlobte se, Vašemu dodavateli budeme účtovat méně a on Vám tu slevu předá...
Takhle se ten kapitalismus nedá dělat.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: pát 13 říj 18:50 TD: ve kterém žiješ století? Nákup vozidle? Servis vozidel? Tankování, atd. Přece EU a můžu to dělat, kde chci.
Samozřejmě, že si každej může dělat kde chce a co chce. Jenom bych očekával, že stát se bude snažit vytvářet takové podmínky, aby maximalizoval své výnosy.
K tématu "kdo za tím sedí" to samozřejmě žádný vliv nemá.
Jenom poukazuju na to, že teze "kamiony pilotují často úplní kokoti" je pravdivá, ale nikdo nedělá nic pro to, aby tomu tak nebylo. Není na tu práci přetlak zájemců a tak holt dělá každej, kdo má ruce a nohy.

A "přetlak zájemců" jsme imo schopni vyrobit jen tak, že buď umožníme pohodlný přístup zahraničním, nebo budem aspoň trošku míň buzerovat, aby o to mělo víc lidí zájem :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak ten problém bude asi hlubší, když v jednom postu píšeš, že ti Einsteini berou víc, než kde-kdo v Pze a ve druhém, že tam není přetlak.
Ano, ta práce není pro každého, ale... Peníze jsou pro drtivou většinu lidí motivace k práci/zaměstnání.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

A oba ty statementy jsou pravdivý. Víc berou a přetlak tam stejně není. Páč je ta práce strašnej voser :-D
Add peníze jako motivace -> Dyť dobře víš, že to tak není. Peněz má "každej" dneska relativně dost a rozhodujou (velmi výrazně) i jiný faktory. Mimojiný i neochota dělat, tím spíš děla něco, co člověka zrovna neba. Tvůj známej, snažící se neúspěšně sehnat kuchaře za kilo měsíčně, o tom něco ví :D
Pokud zůstanem u točení volantem, pochybuju, že nějakej PPLák nebo (poctivej) pražskej taxikář přinese za měsíc domů v nettu to, co Cčkař, i kdyby jen rozvozák z nějakýho skladu po okolí. Třeba u Ptáčka.
Ale vždyť ty kecy známe. Velký auto, velkej problém...
Truck Daškam
Letec

Věděli jste, že Alza chce za pračku do sedmýho patra snad 600, ale sympaťák z Moldavie to, zatímco mu jdeš do trafiky pro jedny cigára, rád vynese a ještě se u toho netváří jako piča?
Jo, když byl dotyčnej slušnej, tak jsem mu to nabídl za 500 :-D
2. Řidič přijel o polední pauze, složil zboží před vrata a ujel bez podepsání DL.
Tohle jsem jim s oblibou vracel, když jsem vozil pečivo... Speciál byli Kauflandy.. Přijedu, skladník má pauzu, čekejte.
Pak přišel po pauze skladník a že fofr, že nemaj chleba.
Čekej, ted mám pauzu já :-D
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Víš, ze mě podobný zmrdstvi ani nepřekvapuje? Ale ona te karma dožene…
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět